Erin bravo za super pregled, dobro će to sve bit! Možeš mi rec koju dozu utrogestana koristiš? Ja pijem 2×100 i mislim da je to malo..a vaginalno se bojim stavljati zbog savaLiduskasuper sto su ti stavili pesar, ipak se osjećaš sigurnije s tim kao i ja sa serklazom. Jesi ti dobila još kakvu terapiju?
Dobila sam utrogestan, 2×200 i to isključivo vaginalno, magnezij i normabel po potrebi :)
Erin odlično, čestitam za pregled, držim fige da se cerviks tako i održi 🥰
Što se Utrogestana tiče, ja uzimam 3 x 200 oralno i magnezij 400 mg. Prije sam još stavljala Cyclogest vaginalno 2 x 400 mg, ali su mi ukinuli zbog krvarenja.
Bok cure, evo i mene kod vas u grupi sa skraćenim cerviksom. Isla privatno na anomaly scan sa 22tj i doktorica mi odmah rekla da imam skracen cerviks 32mm i da se javim svojoj redovnoj ginek. Sa 19 tj je bio 40mm i rekla je da se za 3 tjedna previše skratio da nije dobro. Dobila utrogestane i sada mirujem do sljed pregleda 5.3.
Svi su me baš isprepadali s tim. Posao mi je takav da radim od kuće i sjedim po 10 sati i radim. Rekla je ginek da mirujem i da nema više sjedenja tako da sam preko noći prestala raditi i prvo ću iskoristiti godišnji pa na komplikacije. Dodatno imam velikih problema sa palpitacijama (preskakanjem srca) i previsokim pulsom pa moram hitno kod kardiologa. Od uredne trudnoce u jednom danu se sve promijenilo. Nadam se da će sve na kraju dobro ispasti.
Bok cure, evo i mene kod vas u grupi sa skraćenim cerviksom. Isla privatno na anomaly scan sa 22tj i doktorica mi odmah rekla da imam skracen cerviks 32mm i da se javim svojoj redovnoj ginek. Sa 19 tj je bio 40mm i rekla je da se za 3 tjedna previše skratio da nije dobro. Dobila utrogestane i sada mirujem do sljed pregleda 5.3.
Svi su me baš isprepadali s tim. Posao mi je takav da radim od kuće i sjedim po 10 sati i radim. Rekla je ginek da mirujem i da nema više sjedenja tako da sam preko noći prestala raditi i prvo ću iskoristiti godišnji pa na komplikacije. Dodatno imam velikih problema sa palpitacijama (preskakanjem srca) i previsokim pulsom pa moram hitno kod kardiologa. Od uredne trudnoce u jednom danu se sve promijenilo. Nadam se da će sve na kraju dobro ispasti.
Bit će sve ok! Ne znam jesi li čitala temu od početka, ali toliko je pozitivnih iskustava koji daju vjetar u leđa nama koji smo trenutno u takvoj situaciji. Lezi, odmaraj, čuvaj se i bit će to sve dobro do sljedećeg pregleda. Što se palpitacija tiče, ne znam imaš li i inače problema s tim ili samo sad u trudnoći..ako se sad pojavilo možda da provjeriš i željezo, meni je znalo tako biti od niskog željeza.
Liduska, hvala puno na podršci. 😊 Nisam jos pročitala od početka temu, ali budem. Imala sam problema sa palpitacijama i prije, ali ništa strašno, podnosljivo i kardiolog mi nije htio dati terapiju, jedino ako se pogorsa. U trudnoći se jako pogorsalo. Iz dana u dan sve gore. I puls također. Odem samo do wc-a ili napravim nekoliko koraka puls ode u nebesa plus preskakanje. Idem u cet kod kardiloga pa ćemo vidjeti. Dokt opće prakse je isto posumnjala da nije anemije, no međutim krv savršena.
Bok LaFemme, sto se cerviksa tice, nije to tako strasno, bilo je i ima puno gorih nalaza. Najbolje ces vidjeti po iducem mjerenju koliko se skracuje mirovanjem, a mozda se vise nece skracivati i ostane tako i do termina. To ti od srca zelim. Ono sto mozes je biti disciplinirana, puno lezati i uzimati terapiju i svakako misliti pozitivno.
Sto se srca tice, ne znam koliko magnezija uzimas ali pokusaj pojacati dozu, znam puno zena kojima je bas magnezij rijesio stvar. I saljem ti podrsku pogotovo sto se tice problema sa srcem jer sam i sama prije nekoliko godina lijecena od aritmije i svasta sam prosla. Tako da znam koliko je to sve neugodno i koliko si prestrasena. Drzim ti fige da ti kardiolog da neku terapiju koja ce ti pomoci! Piši nam i drzi se!
Erin2020 hvala puno na podršci. Ja isto vjerujem da ovo sa cerviksom nije toliko strašno i ako se budem pridržavala mirovanja i terapije da će biti sve ok.
Ali da, ovo sa srcem me jako brine i baš me jako strah jer ako mi je sada tako sa 22tj kako će tek biti do kraja. Ginek je rekla da ću sigurno morati neku terapiju jer nije to dobro. Svakako javim što je kardiolog rekao u četvrtak.
A što se tiče magnezija pijem 375mg i ne baš svaki dan jer mi nitko nije ovo ni spomenuo da bi moglo pomoći oko srca.
LaFemme, pokusaj si svakako pojacati magnezij, odmoci ne moze. I zbog cerviksa i maternice ovdje cure cak i do 600mg piju, ne moras brinuti ne moze ti nista biti osim ako ces imati problem sa stolicom tipa proljeva onda si smanji pa nadi dozu koja ti odgovara. Ja konkretno popijem 450mg kroz dan i s obzirom da mi je nalaz dobar drzim se toga. A i pomogne ako imas problem sa zatvorom ili ces ga mozda poceti imati od lezanja. Cudi me zapravo da ti dr nije odma pojacala magnezij uz utrogestan to obicno prvo kazu...i svakako si procitaj temu od pocetka, bit ce ti lakse kad vidis koliko nas ima. Mahom smo sve do nekog trena imale skroz urednu trudnocu i onda šok...Bit ce to sve dobro!
Kruna ma sve bilo dobro sa serklazom, savovi se odrzali super. Ja jesam maksimalno mirovala i imala pomoc, al mozda bi i bez toga bilo ok. Serklazu su mi skinuli 12 dana prije termina, a ja sam rodila 9 dana prije termina, dakle 3 dana nakon skidanja serklaze. A mozda ne bih ni tih 9 dana ranije da me dr na pregledu nije dole iscackala, vadila sam joj ruku svojom rukom dok me pregledala kolko me boljelo. Al htjela je svjesno da mi ubrza porod, al to je druga prica…
Na kraju sam privatno rodila…
Ja dok sam mirovala napolju bilo sve preko 30°, a sad mislim i da je lakse kad je napolju hladnije, tv, filmovi, knjige, sta ko voli…
Naprica se ja svasta nesto, al sta te jos konkretno zanima slobodno pitaj
Bas mi je drago i umirujuce čuti tvoje iskustvo sa serklazom..evo i nama je sutra 3 tj od zahvata i zasada je isto sve ok. Također imam maksimalnu pomoć od obitelji pa strogo mirujem..tu i tamo malo po kuci prošetam. Što se samog poroda tiče to me zasad najmanje brine samo da uđemo u neke sigurne tjedne.. I to što kazes lakše je mirovati po ovom vremenu,a po ljetu se nadam guranju kolica
24tt prijevremeni porod 👼
Sortiraj odgovore
Najstariji