Kruna, zao mi je, bas bas Zelim ti da se sto prije oporavis, pronades snage. Nemoj se ustrucavati da potrazis pomoc, apsolutno zasluzujes. Ja ti zelim svu srecu. I sama sam prosla jedan gubitak, doduse u ranijim tjednina i nikako ne s ovakom pricom i trebalo mi je da se saberem. Teski su to trenutci. Drzi se, zao mi je....Ako nesto mozemo uciniti za tebe pisi....
Erin i Liduska hvala! Sad mi je lakše i mirnije čekam iduću kontrolu. 😊 Trudničke jastuke imam, ali opet me žulja i nikako se namjestiti. 😂
Meni čak zadnjih dana paše malo na leđa leći dok sam do sada izbjegavala maksimalno.
Liduska sretno na pregledu! 🤞🏻
Kruna jako mi je žao. Želim ti svu snagu svijeta da prebrodiš ove trenutke. ❣️
Kruna, jako mi je zao😔Pročitala sam još sinoć tvoju poruku i nisam prestala razmišljati o tebi. Nadam se da se držiš i da imaš dobru podršku oko sebe. Daj si vremena da zacijelis fizički i psihički koliko možeš❤️
Ja sam bila jutros na pregledu. S obzirom da imam pesar doktorica ne želi vaginalno pregledavati do 34 tjedna tako da smo sad obavili samo ultrazvuk. Na uzv se cerviks činio oko 30mm, al minus pesar - to je taman negdje 20ak i nešto mm, dakle rekla bih da je stanje nepromijenjeno. Beba super napreduje, ima već skoro 1kg. Sljedeći pregled tek za mjesec dana, tko će to dočekati 😅
Liduska super za pregled. Ti si sad koji tjedan? Mi smo blizu negdje ako sam dobro upamtila. Da, 4 tjedna zvuci jakooo dugo ali prode nekako. Kad jedan prode vec je lakse. Ja sam u iduci petak...brojim dane
Sta ti je rekla, smijes li u neke krace setnje ili?
Sad sam 27+2, kaže da se strpim još do sljedećeg pregleda, a onda da mogu polagano raditi sve osim dizati teško. Već sam jučer od šetnje do nje (a imam 5 minuta) bila totalno umorna, ne mogu zamisliti porod s ovakvom "kondicijom" 😅
Sad će tebi pregled brzo! 😊
Ja sam 30+1 danas, kad obavim pregled bit cu taman 31 i ako bude sve okej isto si planiram ubaciti setnjicu do nekih pola sata maks za pocetak pa cu vidjeti iz tjedna u tjedan kako ce se sve odvijati. Do svekrve imam 5 minuta hoda pa cu si to mozda vec sutra priustiti da malo napustim svoj dnevni boravak.
Jao idi do svekrve, čisto da promijenis okolinu, odmah ćeš se osjećati bolje! Ja ću čekati još, a poslije svaki dan šetnja i svježi zrak - dosta mi je gledanja kroz prozor hahha
Pozdrav svima, nova sam ovdje. Od jučer sam u bolnici jer sam dobila trudove (tek sam 19+3). Danas ih više nema ali ostajem u bolnici do daljnjega. Briseve čekam da stignu, ali cerviks je jučer mjeren i bio je 27 mm tako da razmišljaju o serklaži. Ne znam kako se to moglo toliko smanjiti u utorak na pregledu doktorica mi je rekla da je 39,5 mm 😔 uglavnom ležim i čekam pon kontrolu da vide što će ali sam zatvorena. Uzv preko trbuha su rekli da je beba dobra, raste sve okej ali vaginalno su onda vidjeli te kontrakcije.
Moje pitanje, koja je razlika između pesara i serklaže? Osim mirovanja mogu li još nešto napraviti? Dobijem dnevno sada 400 mg progesterona i 3x magnezij ne znam od koliko.
Beta 9 dnt ➡️ 132 14 dnt ➡️ 991
Nifty low risk, stiže dečko 💙
Pozdrav svima, nova sam ovdje. Od jučer sam u bolnici jer sam dobila trudove (tek sam 19+3). Danas ih više nema ali ostajem u bolnici do daljnjega. Briseve čekam da stignu, ali cerviks je jučer mjeren i bio je 27 mm tako da razmišljaju o serklaži. Ne znam kako se to moglo toliko smanjiti u utorak na pregledu doktorica mi je rekla da je 39,5 mm 😔 uglavnom ležim i čekam pon kontrolu da vide što će ali sam zatvorena. Uzv preko trbuha su rekli da je beba dobra, raste sve okej ali vaginalno su onda vidjeli te kontrakcije.
Moje pitanje, koja je razlika između pesara i serklaže? Osim mirovanja mogu li još nešto napraviti? Dobijem dnevno sada 400 mg progesterona i 3x magnezij ne znam od koliko.
Trenutno ne možeš ništa, progesteron je super, on će održati cerviks, magnezij ti pomaže za trudovi...eventualno ako ti daju još i Normabel da se mišići opuste. Serklaž je operativni zahvat i vjerojatnije je da će ti ga raditi jer pesar (silikonski prsten) stavljaju ako si prešla 24 tjedan trudnoće (jer onda više ne rade serklaž). Naravno, i serklaž je upitan ukoliko si već malo otvorena itd. Oni će procijeniti korist/štetu. Možda dobiješ i injekcije za sazrijevanje bebinih pluća ako se kontrakcije ne smije. No, sve u svemu...moraš se smiriti sad, prepustiti doktorica, na sigurnom si mjestu. Bit će sve ok😊🩷
Draga Faith, drži se. 🥰
Bila sam u sličnoj situaciji, brisevi pokazali infekciju (E. coli na cerviksu) i kad smo to riješili poslali me doma na mirovanje. Progesteron, magnezij i mirovanje i evo cerviks je zasad stabilan. Držim fige da se situacija stabilizira! Pročitaj malo temu, meni je puno značilo pročitati sva ta iskustva i situacije dok sam bila u bolnici u neizvjesnosti. Nadam se da nam u ponedjeljak pišeš dobre vijesti! 🤞🏻
Sortiraj odgovore
Najstariji