Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vanilla Diva
    11. Kolovoz 2023. 09:28

Definitivno cu, ako docekamo sljedeci pregled, sve zivo ispitati i traziti da me pogleda jesam otvorena jer me bas jako zanima... kuzim da sad mozda nije bilo potrebe da me pogleda ali bas bi voljela znati.
    .
    Aha, znaci u prvoj si trudnoci bila hospitalizirana i u trudovima cijelo vrijeme... ali ti trudovi te nisu boljeli? To je i mene malo strah, kao kako prepoznati da su stvarno oravi trudovi i da je vrijeme za bolnicu. I mene malo strah da cu kao "zakasniti". Danas sam npr imala hrpetinu kontrakcija cijelo popodne, cak sam ih mjerila i bili su pola sata, 15 min, 20 min, 10 min razmak.. nepravilno ali ono bas satima tako. I sad mi se smirilo i zadnjih sat, sat i pol nijedna. I mene sad zanima jel mene to otvara ili ne...🤔
    .
    Nisam ni ja nesto uzivala u trudnoci nazalost..  tj jesam na pocetku i onda kad su mi krenuli svi ti bolovi, cerviks se skratio, pa se krenula otvarati, hospitalizacija, strogo mirovanje, lezanje.. i psihicki i fizicki je bas tesko i sad kad se smijem kretati je sam kraj i bas mi nekako zao sto nisam vise izlazila, oblacila trudnicku robu, isticala trbuh. Meni se do 7.mj nije uopce vidio trbuh, nesto skroz malo. Ja sam tek nedavno pocela izgledati bas kao trudnica 🙈 i zato mi je nekako malo zao, kao da nisam iskoristila ali sto je tu je. Samo da sad sve prođe dobro, da nam bebica stigne zdrava, ostalo je manje bitno 🤞🏻🍀
    I da, ja isto uzivam u pokretima, ovih dana mi je bas jako aktivna i mislim da ce mi to bas nedostajati 

🩷👧19.08.23.
    🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷

• linaa
    11. Kolovoz 2023. 11:35

Vanilla i Arijana, drago mi je da ste došli do visokih tjedana...želim da vam sve prođe dobro🙏❤️ svim ostalim i curama i sebi želim da dodjemo do visokih tjedana🙏 Vanilla sto se tiče pravih trudova, meni su u prvoj trudnoći počeli kao lagano stezanje maternice, bilo su u razmaku od pola sata, pa 20 minuta, pa 10 min i kad su došli na cca. Svako 3-4 min sam otišla u bolnicu i već sam bila 6 prstiju otvorena...

• Arijana92
    12. Kolovoz 2023. 07:16

Tako je, u prvoj trudnoći sam bila skoro 3mj u bolnici i konstantno me nešto lagano bolilo dolje ( kao i sad 😅) i nisam vise ni znala jel ih imam a ni osjećala trudove. Neznam kako je to moguće ali valjda se organizam navikne na to stanje s bolovima pa to postane pod normalno. Zato me sad toliko i strah. Ti si barem svjesna toga da imaš kontrakcije a ja evo nemam pojma 😂 iako bi rekla da nemam, beba se jedino užasno nabija i svakako namješta pa me to steže i boli. A kontrakcije 0 bodova 😒
    Sto se bolova dolje tiče, probada i boli i bole me i leđa i svašta nešto i mislim da sam se vjerojatno još malo otvorila no ništa sad toliko drugačije da mi bude znak da trebam u bolnicu. Evo nas danas na punih 38tj i nemogu vjerovat da na kraju beba ne želi van 😂
    Već dva dana radim sve šta mogu po stanu, krećem se svugdje, vozim u autu, sjedim, čak smo sinoć nakon sto godina ja i m imali odnose 🙈 mala se evo neda istjerat, trbuh je i dalje visoko i osjetim ju pod rebrima i na želudcu 😓😂 nemogu spavat od uzbuđenja i stalno pratim i čekam neki znak no evo ništa se ne događa 😕 jel kod tebe ima kakvih novosti 😅
    Ja sam dosad dobila 13kg ali se trbuh fino vidi od negdje 5.mj trudnoće i izgledam kao da sam progutala loptu ali doslovno 😂 a trudničku robu i sve to šta kažeš, također nisam bas imala prilike ni nosit nit pokazivat trbuh. Zato zadnja 2tj nadoknađujem sve i sad me vise nije strah preuranjenog poroda nego da ću prenjet a to nikako ne zelim 😂 vise neznam šta da napravim da se nešto pokrene 
    Lina hvala ti 🤗❤️🍀 i držim fige da dođeš i ti i sve cure na mirovanju do ovih tjedana i da se opustis i uživaš barem malo pred kraj. Koji si tjedan uopće? 😊

• Arijana92
    12. Kolovoz 2023. 07:25

Znaci živjela sam u uvjerenju da nećemo docekat punih 36, i da čim se malo aktiviram, bit će mi pravac bolnica 😅
    I molila Boga svaki dan da beba ostane sto duže unutra
    A sad pak radim sve šta je u mojoj moći da poželi van 😂
    Stvarno nevjerojatno 
    U pon. sam naručena u TA, sad ću si vikend ispunit raznoraznim aktivnostima i poslićima po stanu pa ako bude sreće nećemo taj pregled dočekat, stvarno mi se neda tamo opet provest 6h 😅

Vanilla Diva
    12. Kolovoz 2023. 09:14

Lina ma da da, znam da bi kontrakcije tako trebale biti u pravilnim razmacima koji se skracuju a one pojacavaju.. samo mene malo brine kao zato sto ih ja imam dosta recimo. Nisu pravilni razmaci i ne pojacavaju se tako da ocito nisu bile prave nijedan dan (a nisam jos ni rodila🤣) nego me nekako strah da kad krenu prave da ce to jako brzo ici jer ne znam koliko sam otvorena.. sto se mene tice mogu biti 1 prst (sto sam bila u 29.tj) i mogu biti 5 prstiju 🙈😅 ali ok.. nema razloga da brinem bezveze, bit ce i drugih simptoma i valjda cu znati kad su bas pravi trudovi. 
    .
    Arijana totalno te kuzim, samoj mi je identicno 🤣 od sveg straha od prijevremenog poroda i mirovanja, isto sam molila Boga svaki dan da je drzi sto duze u meni i bila sam uvjerena da jednom kad prestanem s terapijom i pokrenem se da cu rodit u roku sat vremena 🤣🤣 ali ocito ne ide to bas tako lako. Evo to je i drugim curama primjer da ne moze beba samo izaci, ipak one dođu kad one zele bez obzira na nas cerviks i otvorenost. 
    Ja se isto pokrenula maksimalno i zelim da se uskoro nesto pokrene... evo najsretnija cu biti ako bude nekad sljedeci tjedsn. Ne da mi se vise, sve me boli i isto skacem na sve. Jucer sam mislila da mi plodna voda curi jer su mi gacice bile mokre i bas sam osjetila neko curenje ali kasnije nije bilo nista... i imala sam hrpu kontrakcija opet cijelo popodne i vecer. A isli muz i ja u setnju po Bundeku, doma hopsam na pilates lopti, pijem caj lista maline.. moram jos dodati datulje i ananas. Odnos smo isto imali neki dan, bila sam uvjerena da cu nakon toga odmah u rađaonu a kad ono bebica uziva i ne da se van 🤣 jedino sto sam primjetila je da se jos spustila nize.. jucer sam nesto legla na leđa i bas mi je nekako upao gornji dio trbuha i opcenito trbuh kao da mi se smanjio malo (ja sam dobila 9 kg i sve mi je u trbuhu i malo u sisama🙈) tako da se mozda nesto pocelo događati. A posto si ti drugorotka, moguce da ce ti se beba spustiti tek u aktivnom porodu.. 

🩷👧19.08.23.

• linaa
    12. Kolovoz 2023. 10:28

Drage moje cure, mogu mislit kako vam je....koliko ste bile zabrinute i brojale dan po dan da dodjete u sigurne tjedne toliko sada isto čekate da čim prije rodite♥️🙏ja vam stvarno želim da bude čim prije, ali to će biti kada vaše bebice odluče😍♥️svakako još malo vam je ostalo🙏😍Arijana, ja sam danas 30+5... Imam i ja kontrakcije, jedan dan ih je manje, drugi dan više i tako ..samo neka se ne pojačavaju🙏 koristim utrogestan vaginalno+magnezij+Normabel pp...ja isto brojim dane i da šta prije dodjem u još sigurnije tjedne🙏🙏

Vanilla Diva
    12. Kolovoz 2023. 15:47

Ma joj cure, zaista zelim svim zenama koje miruju zbog skracenog cerviksa ili bilo kojehlg drugog razloga da dođu do 38 plus tjedana i da kukaju kak bebe ne zele van! Sjecam se kad sam bila u bolnici u 100 briga i citala po internetu da su zene rodile s 35 ili 36 tjedana i mislila sam si, potpisala bih odmah to, samo da ne dođe prije! Tako da vas sve stvarno razumijem ali budite strpljive, mirovanje pomaze i pokusajte koliko god je moguce misliti pozitivno jer zaista ima puno divnih prica koje su super zavrsile i sve je moguce! 
    Ja kad sad kazem da zelim da dođe ne zelim zvucati kao da se zalim i da sam nezahvalna, zapravo sam u pozitivnom šoku! I zelim da dođe jer je toliko silno zelimo i cekamo i jer mene sve zivo boli aliiii neka samo ona dođe kad bude spremna 💪🏼
    .
    Jagoda, Lily, kako ste vi? 🥰

🩷👧19.08.23.

Vanilla Diva
    12. Kolovoz 2023. 15:48

A Lina, ja kontrakcije imam cijelu svoju trudnocu tako da ti drzim fige da ni tebe ne otvaraju previse i da dodes kao ja do 39tog tjedna 🤞🏻

🩷👧19.08.23.

• linaa
    12. Kolovoz 2023. 19:40

Vanilla Diva

A Lina, ja kontrakcije imam cijelu svoju trudnocu tako da ti drzim fige da ni tebe ne otvaraju previse i da dodes kao ja do 39tog tjedna 🤞🏻

Hvala ti Vanilla♥️🙏u srijedu mi je pregled nakon 3 tjedna, pa ćemo vidjeti kakvo je stanje🙏molim Boga da bude ok♥️🙏a da te kontrakcije su stvarno zeznute i neugodne...kada krenu onda se samo pitam jeli sve ok, hoće li biti sve ok, da li skraćuju cerviks i onda sam vila u bananu, a kada ih nema onda sam cijela hepi😅

Vanilla Diva
    12. Kolovoz 2023. 20:06

Ma bit ce sve okej, vidjet ces. A vec si u dobrim tjednima, jos malo da se opustis, malo ti je do 32. pa onda 34. i doci ces do 37. sigurno a onda odahnut skroz 💪🏼🤞🏻🤞🏻🍀
    Javi se nakon pregleda svakako!

🩷👧19.08.23.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani