Vanilla i Arijana, drago mi je da ste došli do visokih tjedana...želim da vam sve prođe dobro🙏❤️ svim ostalim i curama i sebi želim da dodjemo do visokih tjedana🙏 Vanilla sto se tiče pravih trudova, meni su u prvoj trudnoći počeli kao lagano stezanje maternice, bilo su u razmaku od pola sata, pa 20 minuta, pa 10 min i kad su došli na cca. Svako 3-4 min sam otišla u bolnicu i već sam bila 6 prstiju otvorena...
Tako je, u prvoj trudnoći sam bila skoro 3mj u bolnici i konstantno me nešto lagano bolilo dolje ( kao i sad 😅) i nisam vise ni znala jel ih imam a ni osjećala trudove. Neznam kako je to moguće ali valjda se organizam navikne na to stanje s bolovima pa to postane pod normalno. Zato me sad toliko i strah. Ti si barem svjesna toga da imaš kontrakcije a ja evo nemam pojma 😂 iako bi rekla da nemam, beba se jedino užasno nabija i svakako namješta pa me to steže i boli. A kontrakcije 0 bodova 😒
Sto se bolova dolje tiče, probada i boli i bole me i leđa i svašta nešto i mislim da sam se vjerojatno još malo otvorila no ništa sad toliko drugačije da mi bude znak da trebam u bolnicu. Evo nas danas na punih 38tj i nemogu vjerovat da na kraju beba ne želi van 😂
Već dva dana radim sve šta mogu po stanu, krećem se svugdje, vozim u autu, sjedim, čak smo sinoć nakon sto godina ja i m imali odnose 🙈 mala se evo neda istjerat, trbuh je i dalje visoko i osjetim ju pod rebrima i na želudcu 😓😂 nemogu spavat od uzbuđenja i stalno pratim i čekam neki znak no evo ništa se ne događa 😕 jel kod tebe ima kakvih novosti 😅
Ja sam dosad dobila 13kg ali se trbuh fino vidi od negdje 5.mj trudnoće i izgledam kao da sam progutala loptu ali doslovno 😂 a trudničku robu i sve to šta kažeš, također nisam bas imala prilike ni nosit nit pokazivat trbuh. Zato zadnja 2tj nadoknađujem sve i sad me vise nije strah preuranjenog poroda nego da ću prenjet a to nikako ne zelim 😂 vise neznam šta da napravim da se nešto pokrene
Lina hvala ti 🤗❤️🍀 i držim fige da dođeš i ti i sve cure na mirovanju do ovih tjedana i da se opustis i uživaš barem malo pred kraj. Koji si tjedan uopće? 😊
Znaci živjela sam u uvjerenju da nećemo docekat punih 36, i da čim se malo aktiviram, bit će mi pravac bolnica 😅
I molila Boga svaki dan da beba ostane sto duže unutra
A sad pak radim sve šta je u mojoj moći da poželi van 😂
Stvarno nevjerojatno
U pon. sam naručena u TA, sad ću si vikend ispunit raznoraznim aktivnostima i poslićima po stanu pa ako bude sreće nećemo taj pregled dočekat, stvarno mi se neda tamo opet provest 6h 😅
Lina ma da da, znam da bi kontrakcije tako trebale biti u pravilnim razmacima koji se skracuju a one pojacavaju.. samo mene malo brine kao zato sto ih ja imam dosta recimo. Nisu pravilni razmaci i ne pojacavaju se tako da ocito nisu bile prave nijedan dan (a nisam jos ni rodila🤣) nego me nekako strah da kad krenu prave da ce to jako brzo ici jer ne znam koliko sam otvorena.. sto se mene tice mogu biti 1 prst (sto sam bila u 29.tj) i mogu biti 5 prstiju 🙈😅 ali ok.. nema razloga da brinem bezveze, bit ce i drugih simptoma i valjda cu znati kad su bas pravi trudovi.
.
Arijana totalno te kuzim, samoj mi je identicno 🤣 od sveg straha od prijevremenog poroda i mirovanja, isto sam molila Boga svaki dan da je drzi sto duze u meni i bila sam uvjerena da jednom kad prestanem s terapijom i pokrenem se da cu rodit u roku sat vremena 🤣🤣 ali ocito ne ide to bas tako lako. Evo to je i drugim curama primjer da ne moze beba samo izaci, ipak one dođu kad one zele bez obzira na nas cerviks i otvorenost.
Ja se isto pokrenula maksimalno i zelim da se uskoro nesto pokrene... evo najsretnija cu biti ako bude nekad sljedeci tjedsn. Ne da mi se vise, sve me boli i isto skacem na sve. Jucer sam mislila da mi plodna voda curi jer su mi gacice bile mokre i bas sam osjetila neko curenje ali kasnije nije bilo nista... i imala sam hrpu kontrakcija opet cijelo popodne i vecer. A isli muz i ja u setnju po Bundeku, doma hopsam na pilates lopti, pijem caj lista maline.. moram jos dodati datulje i ananas. Odnos smo isto imali neki dan, bila sam uvjerena da cu nakon toga odmah u rađaonu a kad ono bebica uziva i ne da se van 🤣 jedino sto sam primjetila je da se jos spustila nize.. jucer sam nesto legla na leđa i bas mi je nekako upao gornji dio trbuha i opcenito trbuh kao da mi se smanjio malo (ja sam dobila 9 kg i sve mi je u trbuhu i malo u sisama🙈) tako da se mozda nesto pocelo događati. A posto si ti drugorotka, moguce da ce ti se beba spustiti tek u aktivnom porodu..
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Drage moje cure, mogu mislit kako vam je....koliko ste bile zabrinute i brojale dan po dan da dodjete u sigurne tjedne toliko sada isto čekate da čim prije rodite♥️🙏ja vam stvarno želim da bude čim prije, ali to će biti kada vaše bebice odluče😍♥️svakako još malo vam je ostalo🙏😍Arijana, ja sam danas 30+5... Imam i ja kontrakcije, jedan dan ih je manje, drugi dan više i tako ..samo neka se ne pojačavaju🙏 koristim utrogestan vaginalno+magnezij+Normabel pp...ja isto brojim dane i da šta prije dodjem u još sigurnije tjedne🙏🙏
Ma joj cure, zaista zelim svim zenama koje miruju zbog skracenog cerviksa ili bilo kojehlg drugog razloga da dođu do 38 plus tjedana i da kukaju kak bebe ne zele van! Sjecam se kad sam bila u bolnici u 100 briga i citala po internetu da su zene rodile s 35 ili 36 tjedana i mislila sam si, potpisala bih odmah to, samo da ne dođe prije! Tako da vas sve stvarno razumijem ali budite strpljive, mirovanje pomaze i pokusajte koliko god je moguce misliti pozitivno jer zaista ima puno divnih prica koje su super zavrsile i sve je moguce!
Ja kad sad kazem da zelim da dođe ne zelim zvucati kao da se zalim i da sam nezahvalna, zapravo sam u pozitivnom šoku! I zelim da dođe jer je toliko silno zelimo i cekamo i jer mene sve zivo boli aliiii neka samo ona dođe kad bude spremna 💪🏼
.
Jagoda, Lily, kako ste vi? 🥰
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
A Lina, ja kontrakcije imam cijelu svoju trudnocu tako da ti drzim fige da ni tebe ne otvaraju previse i da dodes kao ja do 39tog tjedna 🤞🏻
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
A Lina, ja kontrakcije imam cijelu svoju trudnocu tako da ti drzim fige da ni tebe ne otvaraju previse i da dodes kao ja do 39tog tjedna 🤞🏻
Hvala ti Vanilla♥️🙏u srijedu mi je pregled nakon 3 tjedna, pa ćemo vidjeti kakvo je stanje🙏molim Boga da bude ok♥️🙏a da te kontrakcije su stvarno zeznute i neugodne...kada krenu onda se samo pitam jeli sve ok, hoće li biti sve ok, da li skraćuju cerviks i onda sam vila u bananu, a kada ih nema onda sam cijela hepi😅
Ma bit ce sve okej, vidjet ces. A vec si u dobrim tjednima, jos malo da se opustis, malo ti je do 32. pa onda 34. i doci ces do 37. sigurno a onda odahnut skroz 💪🏼🤞🏻🤞🏻🍀
Javi se nakon pregleda svakako!
30 god 💃 30 god 🏃♂️
Curka 🎀🎂 19.08.23.
Vanilla, iz tvojih usta u Božje uši 🙏♥️ svakako se javim nakon pregleda 🙏🙏javi se i ti ukoliko se šta pokrene😁♥️🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji