Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vanilla Diva
    01. Kolovoz 2023. 11:39

Hvala cure 🥰🥰 
    .
    Jagoda da da, morat cu se vise pokrenuti u smislu fizicki da mi misici ojacaju jer sam bas sva atrofirala od lezanja. Samo mi je bas tesko hodati, tj hodam oke ali poslije su mi bolovi jos jaci... uvest cu si za pocetak laganu jogu doma i krace setnje pa svaki dan malo povecati. Jako zelim roditi prirodno i nadam se da ce sve biti oke i da cu imati snage. 

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Arijana92
    02. Kolovoz 2023. 10:27

Evo i nas, i drago mi je pročitati lijepe vijesti 😊
    I mi smo uskoro punih 37,tj. u subotu i točno znam o kojem olakšanju pričaš 😁 obavili smo jučer prvi pregled u TA, žene drage od 9 ujutro do 13.30. Katastrofa koliko to ide sporo, a čak nas ni nije bilo puno. Jučer me sve živo bolilo od toliko dugog sjedenja nakon dugo vremena. Uglavnom beba je procijenjena kao malo veća za naše tjedne, ima 3,1kg 🥳 ali mi je dr. par puta napomenuo da je još sva prekrivena s vernixom i da to znači da još nije zrela. To još nikad nisam čula dosad ali dobro. Nije me htio gledat dolje da ne potakne nešto, kaže od punih 37tj tek da može pregled. Taman sam idući tj naručena na zadnji pregled kod svoje dr. 
    A u TA me naručio opet tek 14.08, da nema potrebe ranije. Bilo bi divno da dočekamo taj pregled i onda stvarno mogu i rodit 😂
    CTG je također uredan bez kontrakcija, a za bebu su rekli da je izrazito aktivna i da šta ja to jedem i pijem 😂

Vanilla razumijem tvoje strahove, mene je isto strah i sjest uspravno i prošetat i bilo šta napravit da nebi odmah šta krenulo 😂 prepone me bole konstantno da je to strašno i baš doslovno jedva hodam, vjerujem da me grozno za vidjet. Nakon toliko dugo ležanja teško se sad pokrenut, a najviše mi sad tu psiha igra ulogu 😂
    Prije par mjeseci bilo mi je nezamislivo da ću bit u ovim tjednima, da će na kraju sve prolazit kako treba, da ću se smjet kretat dok još imam trbuh…ali evo stvarno je sve moguće 🥳❤️
    I da, danas nam još trebaju stići nalazi od brisa na streptokok, nadam se negativni 🍀

Također svima tu želim da dospijete u ove tjedne a vjerujem da i hoćete, ide to nekako dan po dan, je sporo ali vrijeme ipak prolazi 🤗🍀

svea
    02. Kolovoz 2023. 11:17

Nove cure, samo hrabro i sretno 🧡💛 bit ce sve dobro! 
    Pozdrav suborkinjama iz mog vremena 💜

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

Vanilla Diva
    03. Kolovoz 2023. 08:07

Arijana super za pregled, vjerujem da cete izdrzati do 14.08. 🍀 beba ima super kilazu, ali ako nije jos spremna, nije. Nosis curku ili decka? 
    To sto ctg ne pokazuje trudove, to je super jos za sad. Ma na kraju od sveg lezanja i svega, budes prenijela 🤣🤣 
    .
    Ja kak sam se pokrenula malo, lagana setnja, lagana joga, bili na radionici neki dan 3h kao baby handeling, jucer cijeli dan imala milijun kontrakcija (mozda i jer sam prestala piti utrogestane) i to me malo prepalo. Ja bi bar jos do sljedeceg pregleda koji je 9.8. izdrzala. 🤞🏻 a beba kao da mi se sad jos vise spustila, osjecam pritisak među nogama i kad lezim, a pogotovo kad ustanem. I sve me zivo boli. Popila sam ponovno jucer utrogestane da mi smiri kontrakcije (nisam jos spremna za porod 🙈) aliii vidjet cemo. Ako se njoj zuri, sta je tu je sada. Voljela bi da jos malo ostane unutra, ali danas sml punih 37 tjedana. Da mi je netko rekao kad sam bila 28.tj da cu doci do 37.tj, rekla bih moze i da taj dan rodim, pristajem. A sad bi bar jos do 38 🙈😅

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• linaa
    03. Kolovoz 2023. 20:38

Drage cure, imam jedno možda čudno pitanjce😅 koliko često se vi tuširate, pogotovo ,,dolje,,? 😅

• becca
    04. Kolovoz 2023. 11:35

Cestitam cure, ja se veselim sto sam prošla 20 tj a vaši mi djeluju 🤩 ne mogu uopće zamislit da još ovoliko izduram

• linaa
    04. Kolovoz 2023. 17:42

Jagoda01

Lina, ja svaki dan, al bez pranja kose svaki dan, to me umori bas, i dole bez ikakvih hemikalija…
    Becca vjeruj da ce ti prilicno brzo proletit, jos pogotovo sad kad malo zahladni, pa lijepo sjedit u kuci gledat tv itd

E tako i ja, kosa mi je duža pa bi to trajalo podosta vremena...zato sam i pitala koliko često jer ne znam ni sama da li je previše svaki dan zbog cerviksa prati se dolje ...ali kad nisam jedina, odma mi je lakše...😁

• becca
    05. Kolovoz 2023. 17:37

linaa

Drage cure, imam jedno možda čudno pitanjce😅 koliko često se vi tuširate, pogotovo ,,dolje,,? 😅

Moram priznati da sam zbog serklaze jako paranoična oko infekcije pa se perem prosječno 1-2 puta dnevno, koristim vidermina pjenu s probioticima i poslije neko ulje protiv infekcija … najradije bih još nešto ubacila jer imam fobiju od guranja tog utrogestana da ću dobit infekciju…

• linaa
    05. Kolovoz 2023. 18:25

becca

linaa

Moram priznati da sam zbog serklaze jako paranoična oko infekcije pa se perem prosječno 1-2 puta dnevno, koristim vidermina pjenu s probioticima i poslije neko ulje protiv infekcija … najradije bih još nešto ubacila jer imam fobiju od guranja tog utrogestana da ću dobit infekciju…

A da, ja nemam serklažu, ali me je isto strah tih infekcija...ja dobro operem ruke i ne sušim ih ručnikom, već na zraku i tako pazim da ne dodirujem ništa sa rukom kojom stavljam utrogestane ...

• linaa
    05. Kolovoz 2023. 19:18

Cure, ima dva dana sam primjetila da me beba udara dosta nisko, mislim udarci su svugdje, ali sada ih ima i dolje blizu prepona ili bokova...da li je i vama tako bilo? Ja sam sada 29+5 trudna...na prošlom pregledu prije 10 tak dana dr. Je rekla da je glava dolje ali nije komentirala da je nisko ...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.