Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • linaa
    12. Srpanj 2023. 10:52

Drage cure, evo mene taman sa pregleda...cerviks je sada u 26+2 cca. 2.5cm, T oblik...kaže doktorica da nije alarmantno, da je to samo par milimetara manje(na prošlom pregledu prije 2 tjedna 2.77cm) dr .još kaže da je cerviks nezahvalno izmjeriti, čak mi je i pokazala, čas bude 2.63,pa 2,48 itd, pa je uzela okvirnu mjeru)..
    .nastavljam mirovanje kod kuće, uz svu navedenu terapiju te mi je pregled opet za dva tjedna....što se tiče kontrakcija kaže da taj broj u danu nije zabrinjavajući(cca.4-5)...rekla mi je da napravim i urinokulturu jer mi u urinu piše ,,nešto bakterija,,...eto moga izvještaja😅 mislila sam da će bit gore, ali čak nije toliko loše Bogu Hvala 🙏

• loli24
    12. Srpanj 2023. 11:15

Pozdrav cureee...evo me opet sa pitanjem... jel ima neka od vas da je u trudnoci dobivala Heparin...? 🙈🙈 

Vanilla Diva
    12. Srpanj 2023. 16:04

Mačkor ma super, pa ti si u odlicnoj situaciji.. ne moras nista brinuti. Samo nemoj sad mlatiti sa sobom, bas da ne bi morala zadnjih par tjedana samo lezati. Sretno 🍀🤞🏻
    Lina drago mi je da je i tebi dobro prosao pregled, cerviks  je tesko 100 posto tocno izmjeriti, vazno da je oblik T. I super sto si doma na mirovanju. 
    .
    Ja danas isto obavila pregled nakon 3 tjedna kako su me otpustili iz bolnice. Cerviks ostao nepromijenjen, i dalje 28 mm. Beba je super, svi parametri odgovaraju tjednima. Ima 2300g cca, dovoljno plodne vode, uredni protoci.. bas je sve oke hvala Bogu. Vaginalno me nije gledao pa ne znam jesam se jos otvorila ali mislim da nisam posto je cerviks isti. Mirovanje i dalje, ali kaze ne treba strogo samo lezati, nego kako mi pase.. malo po stanu, malo prosetati ali ono sve kako se ja osjecam. Bas sam presretna izasla s pregleda i bili smo muz i ja na rucku i malo prosetali, bolovi u preponama stravicni valjda, jedva sam hodala, ali ocekivano nakon lezanja 6 tjedana sad i strogog mirovanja. Ali definitivno laganini, necu svaki dan ovako. Ipak treba jos barem 2, 3 tjedna izdrzati.. iduci pregled mi je tek za 4 tjedna jer se on tad vraca s godisnjeg a ja cu tad biti 38 tjedana vec. Malo mi je to cudno da ce toliko proci ali valkda je ok ako on kaze da nema potrebe ranije. 

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

Mačkor
    12. Srpanj 2023. 16:07

linaa

Drage cure, evo mene taman sa pregleda…cerviks je sada u 26+2 cca. 2.5cm, T oblik…kaže doktorica da nije alarmantno, da je to samo par milimetara manje(na prošlom pregledu prije 2 tjedna 2.77cm) dr .još kaže da je cerviks nezahvalno izmjeriti, čak mi je i pokazala, čas bude 2.63,pa 2,48 itd, pa je uzela okvirnu mjeru)..
    .nastavljam mirovanje kod kuće, uz svu navedenu terapiju te mi je pregled opet za dva tjedna….što se tiče kontrakcija kaže da taj broj u danu nije zabrinjavajući(cca.4-5)…rekla mi je da napravim i urinokulturu jer mi u urinu piše ,,nešto bakterija,,…eto moga izvještaja😅 mislila sam da će bit gore, ali čak nije toliko loše Bogu Hvala 🙏

Bravooooo 🎉🎉🎉🎉 . Izdrži samo do 30tog tjedna, onda je psihički puno puno lakše! 

Vanilla Diva
    12. Srpanj 2023. 16:53

Da, budem se pomalo aktivirala, ali bas onako dan po dan. Sve me boli sad, jedva ustala iz kreveta do wca. Kao da imam 100 god i isto toliko kila uzas 🙈 valjda ce biti bolje kad se vise aktiviram.
    A ja pitala jel ne treba pregled ranije, kaze on: nema potrebe, ovo je sve super. Ajd dobro onda 😅
    Naravno, kaze ako bude ista bas ono trudovi, plodna voda ili krvarenje da se javim u hitnu. Al meni malo cudno to jer redovne, notlrmalne trudnoce idu poslije 35tog tjedna na ctg u TA svaka dva tjedna. Pa nezz, nista mi za to nije rekao. Valjda ne treba stvarno

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• linaa
    12. Srpanj 2023. 17:08

Vanilla, ajme super, baš mi je drago da je sve super🙏♥️sada lipo opušteno i mirno 😁🙏

• laryy
    12. Srpanj 2023. 19:33

Dobar dan,prvi put sam trudna i danas sam u 40 tjednu bila sam danas na kontroli i cerviks je vec prije par kontrola bio skracen i omekasan i danas mi kaze da sam otvorena 1cm spolja a ne iznutra. Zbunila me je sa tim totalno. Jel to znaci da se otvaram kako treba i da je porod blizu ili treba cekati jos dugo? Inace beba je okrenuta kako treba ima 3500 jos uvjek nemam trudove ali imam jake bolove u donjem dijelu leda. I jako zelim da vise izade😆😅😂

• laryy
    12. Srpanj 2023. 19:34

laryy

Dobar dan,prvi put sam trudna i danas sam u 40 tjednu bila sam danas na kontroli i cerviks je vec prije par kontrola bio skracen i omekasan i danas mi kaze da sam otvorena 1cm spolja a ne iznutra. Zbunila me je sa tim totalno. Jel to znaci da se otvaram kako treba i da je porod blizu ili treba cekati jos dugo? Inace beba je okrenuta kako treba ima 3500 jos uvjek nemam trudove ali imam jake bolove u donjem dijelu leda. I jako zelim da vise izade😆😅😂

Danas mi je i termin al izgleda da se njoj nezuri nigdje🤣

Mačkor
    12. Srpanj 2023. 23:14

Vanilla bravo!! Bravo!! Bravo!! Samo pomalo. Mene evo nakon 4 tjedna ležanja sve toliko boli, imam osjećaj da ću ili roditi, ali prije kao da ću se raspasti 🤣. Ja sam danas oprala i oribala cijeli stan, bila u trgovini, bila na kavi. I sad me sve boli ko da sam orala i kopala cijeli dan 😅. Iako, ništa što sam radila mi nije bilo teško, napravim nešto, pa odmorim i tako u krug. Psihički se odmah čovjek bolje osjeća 

Vanilla Diva
    13. Srpanj 2023. 08:17

Hvala cure, je.. stvarno je psihicki puno lakse kad dobijes zeleno svijetlo da ne moras vise biti relacija wc-krevet. Ali treba polako uvoditi aktivnosti. Sad vidim da mi se tijelo naviklo na lezanje, ali bit ce to ok po malo svaki dan. 😁
    .
    A sto se tice tog pregleda za 4 tjedna.. tako je, dr ide na godisnji pa me narucio opet kod sebe kad se vrati. Ali bas su mi cure na ljetnim bebama rekle da ako je sve ok s bebom u smislu protoka, plodne vode, njezinog razvoja i pokreta itd da uopce nema potrebe raditi ctg prije 38.tjedna (ako porod sam ne krene prije) nego tek tada. Sto ima i smisla, a meni je hvala bogu s tim sve uvijek bilo dobro. 🤞🏻
    .
    Laryy sto se tvoje situacije tice, tijelo ti se ocito priprema za porod koji moze krenuti svake minute, a ne mora jos tjedan dana. Na tvom mjestu bi jela datulje, ananas, hopsala na pilates lopti, druzila se s muzem 😉😉, setala, hodala po stepenicama itd.. sve sto moze potaknuti porod. Malo zena rodi bas na dan termina, vecina je malo prije ili malo poslije. Ali to sto ti se smeksao cerviks i sto si.malo otvorena, to znaci da se tijelo sprema. Sretnoo 🤞🏻🍀🍀🍀

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.