Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • becca
    22. Srpanj 2023. 22:09

Poz svima,
    Čitam već dugo ali nikako da se ukljucim jer sam još uvijek psihički u stanju "ne želim se ponadati".
    Prošle godine spontani zbog preranog otvaranja u 18 tt, dr odmah rekla u idućoj trudnoći serklaza što prije.
    Sada sam 19tt, serklaza stavljena sa 13. Strogo mirovanje, utrogestan, duphastone, magnezij i Normabel zbog stalnih BH 🙄.
    Psihički sam baš klimavo, dva dana okej, treći čisti pesimizam, još uvijek mi je teško zamisliti da bi sve moglo završiti dobro... Zavidim svima ovdje na visokim tjednima, trenutno mi to izgleda tako daleko....

Vanilla Diva
    23. Srpanj 2023. 08:28

Becca dobrodosla! Nema toga sto jedna majka nece napraviti za svoje dijete - rođeno i nerođeno ako ga stvarno zeli! To su dokazale mnoge u ovoj grupi. Naravno da se trebas ponadati! Neke zene prirodno i fizioloski imaju kraci cerviks i radi toga im je trudnoca tako rizicna i teska, ali moze se 💪🏼💪🏼 budi pozitivna, ima divnih prica zena koje su dosle do super tjedana s jako kratkim ili nikakvim cerviksima. Predlazem ti da procitas ovaj forum u cjelosti jer na pocetku ima bas pozitivnih i ohrabrujucih prica 🍀
    Pripremi se za to da ce ti sljedeci mjeseci biti teski, ali da ti to mozes! I da ces na kraju price imati svoju malu mrvicu u rukama 🤱 za sto se isplati boriti ako ne za to? I samo vjera u struku, slusaj doktore, drzi se terapije i mirovanja. Sve je moguce ❤ i sretnoo! 

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• becca
    25. Srpanj 2023. 08:16

@jagoda01 zadnje mjerenje prije serklaze u 11tt je bilo 36mm al tada zapravo cerviks nije još ni formiran do kraja. Sada na zadnjoj kontroli 44mm što je dobro ali u prošloj trudnoći sam od zatvorenog čvrstog cerviksa u tjedan dana došla do otvaranja i prijevremenog poroda u 18tt tako da se jednostavno ne mogu opustiti.
    Pila sam utric od serklaze al mi je sad dr rekla da ipak navečer stavim vaginalno i to me baš stresira😅
    BH me također rade nervoznom jako jer cijelo vrijeme mislim da ne mogu baš bit tak bezopasne kak svi tvrde 

Mom2One
    25. Srpanj 2023. 14:53

Dobar dan svima, pozdravljam Vas sa zimskih beba 😊
    Dobila sam preporuku od jedne clanice da se javim ovdje. 
    Situacija kod mene je ovakva:
    17+5, cerviks 34 mm, T oblik, uloziva za vrh prsta

19+0 cerviks 32 mm, T oblik, vanjsko usce zatvoreno ( tjedan dana strogog mirovanja, rezultat u nastavku) 

19+6 cerviks mjeri od 21-24 mm ovisi o kutu mjerenja, V oblik.

Uzeti brisevi, u cetvrtak ponovno mjerenje i odluka o serklazi. Dotad strogo mirovanje. 

Terapija dosadasnja:
    Duphaston 3x1
    Utrogestan 2x1
    Roidakal 2x1
    Normabel p.p zbog kontrakcija
    Spasmex p.p zbog grceva
    Prenatalne
    Magnezij

Dosadasnji brisevi i urinokultura su mi bili sterilni ali krv nikad kako treba, ukljucujuci i ove jucerasnje zadnje.

Drage moje zene. Kolike su sanse da se ovdje uspije nesto napraviti, obzirom na tako naglo skracivanje i otvaranje? 

♂️ 34
    ♀️ 31
    K 👱🏼‍♀️💗 11
    + 7.mjesec 2022.
    15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
    +29.3 🌈❤️
    12.12.2023 baby girl 💗🌈

• becca
    25. Srpanj 2023. 21:51

Mom2One

19+0 cerviks 32 mm, T oblik, vanjsko usce zatvoreno ( tjedan dana strogog mirovanja, rezultat u nastavku)

Uzeti brisevi, u cetvrtak ponovno mjerenje i odluka o serklazi. Dotad strogo mirovanje.

Terapija dosadasnja:
    Duphaston 3x1
    Utrogestan 2x1
    Roidakal 2x1
    Spasmex p.p zbog grceva
    Prenatalne
    Magnezij

Dosadasnji brisevi i urinokultura su mi bili sterilni ali krv nikad kako treba, ukljucujuci i ove jucerasnje zadnje.

Drage moje zene. Kolike su sanse da se ovdje uspije nesto napraviti, obzirom na tako naglo skracivanje i otvaranje?

Sto ne valja s krvnim nalazima?

Mom2One
    26. Srpanj 2023. 11:11

becca

Mom2One

Terapija dosadasnja:
    Duphaston 3x1
    Utrogestan 2x1
    Roidakal 2x1
    Spasmex p.p zbog grceva
    Prenatalne
    Magnezij

Sto ne valja s krvnim nalazima?

Visoki leukociti i crp te neutrofili. I sa antibiotikom i bez. 

♂️ 34
    ♀️ 31
    K 👱🏼‍♀️💗 11
    + 7.mjesec 2022.
    +29.3 🌈❤️
    12.12.2023 baby girl 💗🌈

Mom2One
    26. Srpanj 2023. 11:13

Jagoda01

Mom2one ja sam samo molila Boga da mi urade serklazu jer sam znala da je to spas u mojoj situaciji, budi spremna da ce te mozda odmah ostavit u bolnici u cetvrtak, a i bolje sto prije da ti urade.
    Meni su uradili sa 23+3, to im je kao bilo na granici da li da rade ili ne, tako da mislim da ce tebi sa 20 sigurno, i onda samo mirovanje do sigurnih sedmica
    A sve sto te bude zanimalo u vezi serklaze, pitaj nas ovdje koje smo to prosle❤️

I ja se iskreno nadam da ce tako biti. Samo da ti brisevi budu u redu.
    Reci mi molim te samo, ostaje se poslije serklaze sto u bolnici? 

♂️ 34
    ♀️ 31
    K 👱🏼‍♀️💗 11
    + 7.mjesec 2022.
    +29.3 🌈❤️
    12.12.2023 baby girl 💗🌈

• Arijana92
    26. Srpanj 2023. 11:26

Da napišem i ovdje svoje iskustvo 😊 
    U prvoj trudnoći, na pregledu u 21tj cerviks se skratio skroz te sam se otvorila za 2 prsta, a na kontroli prije toga znaci 4tj prije sve je bilo u redu a cerviks normalne veličine. Strogo mirovanje u bolnici bez izlaska iz kreveta do 35tj kad se curka i rodila. Dani su mi bili kao godina i doslovno sam svaki dan preplakala.
    Trenutno stanje, 35+4tj, mirujem od samog početka, sjela nisam ne pamtim od kad, prošetala kao čovjek.. izdrži se sve ali da je teško, teško je i to jako. Teško je za razumit onome tko to nije prošao. U ovoj trudnoći mi se cerviks skratio na 28mm u 23tj, i uloživa za prst, a zašto, nitko nezna s obzirom da sam mirovala. Tako nam je valjda grah pao.. ide vrijeme, sporo ali ide i šaljem svima puno pozitivne energije da izdržite duge tjedne koji su ispred vas jer se sve to u konačnici zaboravi kad se beba rodi ❤️

• linaa
    26. Srpanj 2023. 13:22

Drage moje, evo da javim da sam upravo došla kući sa pregleda♥️... Danas u 28+2 tjednu trudnoće cerviks 3cm, a prije dva tjedna 2.5cm. nisam znala da je moguće, ali dr. kaže da je...strogo mirovanje kaže više ne treba, nego kao mogu napraviti par koraka više i poslove po kući koji ne zamaraju...terapija utrogestan i magnezij ostaje i dalje i kontrola za 3 tjedna...zahvalna sam Bogu na ovome i idemo dalje kao i do sada...izgleda da je sve moguće...samo slušajte doktore, slijedite njihove upute, koristite propisanu terapiju i vjerujem da će sve biti ok🙏🙏♥️

• linaa
    26. Srpanj 2023. 14:01

Jagoda01

Arijana hvala na podijeljenom pozitivnom iskustvu, veliki pozdrav i za tebe🤗
    Lina divne vijesti, al za svaki slucaj ti sve radi umjereno i polahko do tog pregleda za 3 sedmice❤️

Poznavajući sebe, ja ću isto kao i do sada😁🙏

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.