Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mom2One
    26. Srpanj 2023. 14:02

Jagoda01

Mom2One

Jagoda01

Mom2one ja sam samo molila Boga da mi urade serklazu jer sam znala da je to spas u mojoj situaciji, budi spremna da ce te mozda odmah ostavit u bolnici u cetvrtak, a i bolje sto prije da ti urade.
    Meni su uradili sa 23+3, to im je kao bilo na granici da li da rade ili ne, tako da mislim da ce tebi sa 20 sigurno, i onda samo mirovanje do sigurnih sedmica
    A sve sto te bude zanimalo u vezi serklaze, pitaj nas ovdje koje smo to prosle❤️

I ja se iskreno nadam da ce tako biti. Samo da ti brisevi budu u redu.
    Reci mi molim te samo, ostaje se poslije serklaze sto u bolnici?

Kod mene je bilo tako da sam dosla danas, sutra serklaza, prekosutra kuci.
    I mene je navise bilo strah za briseve, al bice dobri aBd

Hvala na odgovoru. 
    Nisam izdrzala pa sam zvala sada za briseve. Hvala Bogu dosli su i svi su uredni.
    Sutra mi je dan D. 

♂️ 34
    ♀️ 31
    K 👱🏼‍♀️💗 11
    + 7.mjesec 2022.
    15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
    +29.3 🌈❤️
    12.12.2023 baby girl 💗🌈

• becca
    26. Srpanj 2023. 14:12

Mom2One

Jagoda01

Mom2One

Jagoda01

Mom2one ja sam samo molila Boga da mi urade serklazu jer sam znala da je to spas u mojoj situaciji, budi spremna da ce te mozda odmah ostavit u bolnici u cetvrtak, a i bolje sto prije da ti urade.
    Meni su uradili sa 23+3, to im je kao bilo na granici da li da rade ili ne, tako da mislim da ce tebi sa 20 sigurno, i onda samo mirovanje do sigurnih sedmica
    A sve sto te bude zanimalo u vezi serklaze, pitaj nas ovdje koje smo to prosle❤️

I ja se iskreno nadam da ce tako biti. Samo da ti brisevi budu u redu.
    Reci mi molim te samo, ostaje se poslije serklaze sto u bolnici?

Kod mene je bilo tako da sam dosla danas, sutra serklaza, prekosutra kuci.
    I mene je navise bilo strah za briseve, al bice dobri aBd

Hvala na odgovoru.
    Nisam izdrzala pa sam zvala sada za briseve. Hvala Bogu dosli su i svi su uredni.
    Sutra mi je dan D.

Bitno je da su brisevi ok, mene su ostavili nakon serklaze još u bolnici primala sam antibiotik jer mi nije urin bio sterilan iako nisam imala nikakve znakove infekcije ni ničega nisu htjeli riskirati. Samo se probaj opustiti sto vise, meni je ta panika i anksioznost bila najgori dio.

• Arijana92
    26. Srpanj 2023. 15:17

Ja imam jedno pitanje u vezi brisa na streptokok, čitala sam stare teme pa sam se malo uplašila. Ja sam naručena za taj bris tek idući tjedan, i to kod zamjenske gin., pošto je moja na go. Što u slučaju da se taj bris ne stigne napraviti, da nedaj Bože završim u bolnici i da porod krene prije toga? 😓 ima li koja od vas iskustva možda iz prijašnjih trudnoća s time? 

• linaa
    26. Srpanj 2023. 23:11

Pitanjce za cure koje su radile OGTT...da li se smije piti voda prije testa? Zaboravila pitat labaratorij 😁

Vanilla Diva
    27. Srpanj 2023. 12:31

Arijana hvala ti na podijeljenom iskustvu... kako je bilo roditi bebu u 35.tj? Jel morala biti u inkubatoru i koliko dugo? I jel ima kakvih "posljedica" danas?
    .
    Linaa toliko mi je drago cuti da ti se cerviks produzio... nisam ni ja znala da je to moguce ali eto, cini se da je. Znam da ces i dalje mirovati ali opet je nekako psihicki lakse kad znas da je situacija bolja a ne gora. 
    Sto se tice OGTTa, ja sam pila vodu prije testa, a i malo tamo tijekom cekanja jer mi se dizala ta kiselina od tog napitka (stavili su mi limun u otopinu i bilo je lakse za popiti, ali valjda od tog silnog secera i limuna mi je bilo mucno) pa bi je bas trebalo malo vode da mi ne dođe muka tako da mislim da smijes. 
    .
    Ja danas 36 tjedana napunila.. ne mogu vam opisati koje olaksanje osjecam kad znam da je jos samo jedan tjedan i da smo u punom terminu 🎉

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• Arijana92
    27. Srpanj 2023. 13:51

Sto se samog poroda tiče nisam valjda bila ni svjesna sto se događa s obzirom na ležanje u bolnici i konstantne pokušaje zaustavljanja trudova. Kad vise nije vrijedilo ništa probušili su vodenjak, ja sam već bila ful otvorena i beba je doslovno samo izletila. 2600kg i 46cm, po kilaži im je bila super i nisu ju ni htjeli u inkubator. E tu sad dolazimo do valjda Božje ruke da je došao doktor s čijom sam kćerkom odrasla i znamo se privatno, te je inzistirao na inkubatoru jer je ipak rođena ranije. Zahvalna sam mu do groba, jer je curka u noći samo prestala disati, što nitko nebi skužio da nije bila u inkubatoru. Dijagnoza apneja, nije bio razvijen centar za disanje i tu i tamo bi jednostavno zaboravila disati. Ja sam primila injekcije za razvoj pluća i sve moguće šta je trebalo ali eto očito nekad nije dovoljno. Bila je još 2tj na Rebru i puštena je kući. Kupili smo Babysense koji se hvala Bogu nikad nije oglasio iako sam imala noćne more i strepila nad kinderbetom hoće li počet pištati. A osim toga sve je bilo u redu i danas je potpuno zdrava cura 😊
    Tako da se ježim od poroda u 35tj jer zaista tih tjedan-dva puno znače. Nama je sad u subotu punih 36tj, vidim da si i ti zarobljenik stana kao i ja već duže vrijeme i vjerujem da ti je laknulo 🤗🥳  stvarno ode psiha od svega toga
    Mi planiramo u nedjelju na izlazak na jutarnju kavu ako sve bude do tad u redu 😅 

Vanilla Diva
    27. Srpanj 2023. 16:36

Hvala Bogu da ste imali to poznanstvo i da je u tom trenutku bila u inkubatoru 🙏🤞🏻🍀 zeznut je 35.tjedan jer su bebe dosta dobro razvijene, ali bas radi toga se nekad predvide neke komplikacije, zato sam i pitala. Drago mi je da je ona sada dobro ❤
    A subota je jaaako brzo tako da ces stvarno moci odahnuti... izdrzi jos malo. I onda jos tjedan dana i mirna si posve 🙏
    .
    Ja mirujem od 28.tjedna, bila sam prvo u bolnici pa onda doma. I sad sam vec stvarno luda i od tv-a i svega, dosadilo mi je sve a nekak ne mogu nista pametno raditi, inace obozavam citati, sad sam sva dekoncentrirana.. citam samo o trudnoci i bebama po netu🙈 necu se puno zaliti jer ima tu zena koje miruju od samog pocetka, ja sam ipak "samo" to 3.tromjesecje tako provela ali zao mi je jer se potrefilo bas sa ljetom tako da nisam ni u parku bila cijelo ljeto. Ali nadoknadit cu s bebolinom sve, samo nek dođe sigurno na svijet🍀🤞🏻

30 god 💃 30 god 🏃‍♂️
    Curka 🎀🎂 19.08.23.

• linaa
    27. Srpanj 2023. 18:01

Vanilla Diva

Arijana hvala ti na podijeljenom iskustvu… kako je bilo roditi bebu u 35.tj? Jel morala biti u inkubatoru i koliko dugo? I jel ima kakvih "posljedica" danas?
    .
    Linaatoliko mi je drago cuti da ti se cerviks produzio… nisam ni ja znala da je to moguce ali eto, cini se da je. Znam da ces i dalje mirovati ali opet je nekako psihicki lakse kad znas da je situacija bolja a ne gora.
    Sto se tice OGTTa, ja sam pila vodu prije testa, a i malo tamo tijekom cekanja jer mi se dizala ta kiselina od tog napitka (stavili su mi limun u otopinu i bilo je lakse za popiti, ali valjda od tog silnog secera i limuna mi je bilo mucno) pa bi je bas trebalo malo vode da mi ne dođe muka tako da mislim da smijes.
    .
    Ja danas 36 tjedana napunila.. ne mogu vam opisati koje olaksanje osjecam kad znam da je jos samo jedan tjedan i da smo u punom terminu 🎉

Hvala ti Vanilla 🙏je Bogu hvala lakše je psihički, a ja ću nastaviti kao i do sada 🙏 jako mi je drago vidjeti te tvoje tjedne, čestitam ti i izdrži još samo malo🙏♥️

• linaa
    27. Srpanj 2023. 18:08

Jagoda01

Cure drage, evo mene sa pregleda kod druge doktorice, cerviks i dalje isti, nepromijenjen sto je dobro, ali cu morat u bolnicu na dva dana da primim injekcije za razvijanje pluca, pa sad moram vadit nalaze.
    Moj dr me nije slao na ogtt pa moram sad i to…

Drago mi je da ti je stanje ostalo nepromijenjeno 🙏a svakako bolje da ideš dva dana u bolnicu na infekcije, tako ćeš biti sigurnija ♥️ ja sam baš danas vadila OGTT( jedino šta traje dva sata, ali imala sam još jednu curu koja je isto došla vaditi pa mi je brzo proletilo). Što se tiče otopine za piti ništa strašno😁

• linaa
    27. Srpanj 2023. 18:09

linaa

Jagoda01

Cure drage, evo mene sa pregleda kod druge doktorice, cerviks i dalje isti, nepromijenjen sto je dobro, ali cu morat u bolnicu na dva dana da primim injekcije za razvijanje pluca, pa sad moram vadit nalaze.
    Moj dr me nije slao na ogtt pa moram sad i to…

Drago mi je da ti je stanje ostalo nepromijenjeno 🙏a svakako bolje da ideš dva dana u bolnicu na inekcije, tako ćeš biti sigurnija ♥️ ja sam baš danas vadila OGTT( jedino šta traje dva sata, ali imala sam još jednu curu koja je isto došla vaditi pa mi je brzo proletilo). Što se tiče otopine za piti ništa strašno😁

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.