hvala vam svima na dobrodošlici! Ana, mislim da bi bio red da ja tebe ispratim tako da ti želim što prije trudove ;)
Pijuckam kavu,preletavam forum i spremam kucu,al me ne popusta bol u trbuhu i tvrd je...dakle bolne kontrakcije kao one na ctg-u od nekih 25-30!Ajde neka,barem nesto...vec sam mislila da mi trbuh odrvenio koliko ih nisam osjecala!
Loreen,ja kad sam rodila...meni je tako neobicno bilo biti bez trbuha i male migoljice iznutra,pa kad god bi osjetila crijeva kako rade,a osjetit ces ih i ti jer je sve jos tad osjetljivo..pomislila bi da mi se beba rita a ona recimo spava u kreveticu,hihihi!Bas neobicno kako se naviknemo na taj trbuh...pgotovo mi sto nosimo po 10 mjeseci...hahahaha!
A evo mee! Zaspala sam ko beba.. Krepana... Pojela kruha i margarina i caj i zaspala :)
Bol je prestala ali nesto mi je cudno jako dok hodam. Pritisak/ bol dolje u trbuhu... Nije vise u ledjima to se smirilo bogu hvala , ta je bas fuj bol u ledjima.... Ali kad hodam mrvicu me boli ko prije menge ali dosta manje. Nije nista strasno ni neizdrzivo. Jos su me zvali jutros da moram do banke zbog povrata poreza i mislim se ja pa jbt kud danas ako su ovo trudovi.... Poc cu ujutro u banku to rijesit posli pregleda inace ne znam sto cu haha, ostat cu bez love :D
Idem si ucinit kavicu sad. i popit 3 litre vode. dehidrirana sam.
Kaze Marlameri da je i njoj bilo stalo pa se opet pojavilo pa da sam spremna ako krene opet ali sumnjam nekako... Možda mi mali stao na neki zivac... Svasta je moguce... Ali dosta sam mislila o ovim bolovima i mislim se plan poroda napisat oko vrata u fontu 150 ; EPIDURALNA haha
Jeste vi OK??
Uf, treba vas pohvatat, jedan dan nisam bila i 10 stranica za pročitati. Vidim da ste se lijepo raspričale... tako treba.
Sad, da se sjetim svega.
Cijepljenje bebe u bolnici, nama na tečaju na Merkuru rekli da oni daju samo vit K i bcg cijepivo a da hep b sad obavlja kod pedijatra.
Tečajevi - ja obavila tri tečaja, ne namjerno ali je tako ispalo. Jedan u domu zdravlja, bila nam je super patronažna, super objašnjavala i super savjete davala oko svega. Drugi tečaj je bio kod RODA i na žalost je bio najslabiji, najveća im je mana nedostatak medicinske pozadine/objašnjena za pojedine intervencije koje se mogu raditi u bolnici... bilo zanimljivo izmjena iskustva, ali da, bile su malo previše orjentirane kontra bolnica, ali sam čula da su im super radionice dojenja i da fakat pomažu kad god treba, i da ne bi bilo nismo znali, imam doulu koja je RODA i fakat je ok. Treći tečaj je bio u Merkuru, također dobar, malo zbrčkan i naporan jer je bio 7 dana, svaki dan po cca 1 sat, ali se bar dosta osoblja upozna, svaki dan neko drugi obrađuje neku temu (neki predavači naravno bolji od drugih) i fino smo razgledali cijelo rodilište.
U svakom slučaju bi neki tečaj, bar one u domu zdravlja preporučila svim rodiljama, barem prvorotkinjama, i da pitaju sve kaj imaju za pitat, svi su vrlo susretljivi s odgovorima... i da, primalja u bolnici preporučila da dođemo s planom porođaja da vide doktori i primalje da smo educirane i da znamo što želimo jer na žalost dosta rodilja ima dođe prerano i onda oni hoće malo ubrzati porod jer bude gužva i trebaju boksevi.
Što se mene tiče, od onih jučer redovitih trudova koji su na ctgu bili svakih 4-5min, jačine 40, došli smo danas na skoro ništa trudova... očito sve bilo isprovocirano povraćanjem a mali nije bio skroz spreman. Prohodna za prst do glavice, voda mliječna, danas trudova jedva 1 i pol... ali krenuo je sluzni čep, pa bi kao ipak mogla neka akcija uskoro. Sutra opet kontrola (danas bio samo ctg), otvorenost i plodna voda te ću žicati i uzv jer me zanima koliki je mali i da ga pogledaju s obzirom da sam u zadnjih tjedan dana, vjerovatno najviše za vrijeme ove viroze, izgubila 5 kila.
Sad mi rekli da pijem, skupljam snagu, i jedem što god i koliko god hoću. :)
Nadam se da sam sve pohvatala!
I dobrodošle nove ženske!
Can't stop the signal.
Meni jos nista,ali nasla sam si novu zanimaciju dok se kuha rucak...ribala sam terasu ribacom cetkom...hahahahahah!!!
Eeee ak ovo ne upali onda odustajem zbilja!
Sve me vise strah ovog prenosenja,jer sam malu toliko prenjele vjerojatno zbog njenog karaktera koji ima na oca i dan danas ima vremena za sve i polako ona a ja sizim i ludim jer ja sam naravno totalna kontra i zivac i nemam nizasta vremena i sve moram sad i odmah!!I bas sam se radovala da ce malac biti na mene al izgleda da nece ni on,ufff!
I moj dragi je isto flegma i on sve polako i sve dobro analizira prije nego napravi i koncentrira se a ja zivac ipo mogu radit stotinu stvari odjedanput i sredim se za izlazak u deset minuta i ako ovi mali bude ko čača mu imat ću duple slomove. TOcno mi se srce uzlupa od zivaca kad vidim kako on to sve polako trazi, oblaci, izlazi, razmislja ko da je izlazak iz kucne znanost.. ufff
Dvenas,bas sam htjela pitati gdje si?
Ma dajte molim vas,svima neki klinac ispada a meni nista...osim ruzne zuto zelena nakupine od nekih vaginaleta sto mi dr dala!Ja joj rekla za onaj iscjedak zuti stp gs bude dosta,ona meni uvali ovo zeleno cudo...a ja se ponadala da je krenulo nesto!
Ma mrs!
Sortiraj odgovore
Najstariji