Sisačko rodilište

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucy16
    23. Ožujak 2017. 13:59

Cijeli dan sam provela sama s mužem u rađaoni. Doktorica na stažiranju mi je probušila vodenjak, a babica je došla par puta samo da me rukom još proširi. To radi u trudu tako da to ne osjetiš, osjetiš samo trud. Popodne sam već očekivala da će to sve završiti. Oko 16h su mi dali drip i mislim da je došao dr.onda i rekao da ne ležim dobro, da ne pomažem djetetu da se spusti. Od tada sam ležala na lijevom boku, ali mogli su mi to i ranije reći ako to već tako treba!!!! Ona žena što je došla sa mnom rodila je već u 14h.
    Drip je bio toliko bolan da mislim da sam pola vremena bila u bunilu od bolova. Muž mi je stalno nudio vodu i imala sam u torbi mali ručnik i nosio ga je natopiti vodom u hodnik i stavljao mi na čelo. To je jedino čega se sjećam. Nakon nekog vremena rekla sam mu da ide po dr.da ja više ne mogu izdržati jer sam se već počela ustajati sa stola od bolova. Oni su se pripremali za carski žene kojoj je dijete bilo na zadak, ali su došli k meni "da me riješe". Skupilo se hrpa sestara, dr.B, dr.na stažu, pedijatrica, babica. de.je vikao da ne ležim dobro, nisam mogla kralježnicu priljubiti uz stol da on ne može staviti rku ispod mojih leđa kako je on htio. Stol je bio u takvom položaju, ali nitko to nije ni pogledao, samo je vikao da ja ne pomažem svom djetetu da se rodi. Pokušavala sam ga poslušati, ali nisam nikako mogla napraviti što on hoće od mene i rasplakala se od nemoći jer uz ono sve što se događa ja sam se trudila najviše što sam mogla i slušala ih, a nitko nije ni pokušao da mi pomogne u bilo čemu. Krenuli su napraviti izgon, ali ja sama nisam mogla, pa je dr.legao na trbuh. Ni tada ništa nije bilo, pa je išao pogledati dolje rukom, pa opet, i opet ništa. Onda je dr.na stažu naslonila se na trbuh, a on bio dolje, ali opet ništa. Poslije svakog pokušaja stavljao je sondu ctg na trbuh i uz šalu pitao pedijatricu je li zadovoljna otkucajima. On je bila naslonjena na vrata sa smješkom na licu i prekriženim rukama i rekla da je. Poslije još ne znam ni ja koliko pokušaja hitno me prebacuju na kolica i voze u salu.

Lucy16
    23. Ožujak 2017. 14:14

Muža su prije svega toga poslali van i na putu za salu vidjela sam da sjedi vani i pogledala ga. U sali sam pitala jednu sestru idem li na carski i rekla je da da. Kod svakog pokušaja pojačavali su drip tako da sam imala užasne trudove i jedva sam čekala da zaspim i da prestane ta bol. Stavili su mi masku na lice i sljedeće se sjećam buđenja u sobi. Muž je bio kraj mene jer nije htio otići s hodnika, vidio me kad su me vozili u sobu i čekao pred vratima pa ga je sestra malo pustila unutra. Dijete je rođeno u 17.57, nije plakao po rođenju, stavljen je 25 min na kisik i prvi apgar mu je bio 2. Nikad više nisam vidjela tu pedijatricu s poroda, bila je niska, mršava, imala je kraću kosu do uha. Ali sjećam se njenog smješka, prekriženih ruku u rađaoni, da bi par minuta poslije moje dijete stavila na kisik i dala mu 2!!!?????
    Tražila sam nešto za bolove, donijeli su mi dijete da ga vidim i kojih sat poslije su ga opet donijeli i ostavili mi ga skoro cijelu noć. Prvu noć nisam ništa spavala jer je on bio kraj mene, a ja se ne mogu nikuda pomaknuti.
    Ujutro mi dolazi dr.B i objašnjava da im nedostaje instrument s operacije i da ću ići na slikanje da provjere da nije ostao u meni. Premještaju me na kolica i voze na kirurgiju na slikanje, a mene boli svaki pomak i svaka neravnina pod kotačima kolica. Tamo se nisam mogla okrenuti na bok pa me uzimaju zajedno s dekom na kojoj sam ležala i okreću me, a ja bih vrištala od bolova. Vrate me pred vrata ginekologije da bi došao dr.i kaže da treba još jednom slikati. Znači još jedno putovanje do kirurgije.

Lucy16
    23. Ožujak 2017. 14:27

Dr,. je prvo rekao mom mužu da mi se kosti nisu proširile i da je dijete zapelo s ramenima. Meni je poslije rekao da imam deformaciju zdjelice, pa poslije da je takav bio mehanizam poroda, da on ne zna zašto je došlo do toga, a na otpustu sam spomenula da sam imala prometnu pa kaže da je možda i zbog toga, zašto mu to nisam rekla kad me pitao, a sigurna sam kao i moj muž, da me to nikad nije ni pitao. Cijeli dan dr.i babica su možda bili pola sata sa mnom, do izgona. Onda su pokušali to brže-bolje jer ih je tamo čekala druga žena, da bih ja otišla na carski prije nje. Da su me bolje i češće pregledali možda bi vidjeli da dijete neće moći izaći. Netko tu je spomenuo kako su im masirali međicu cijelo vrijeme, mene nitko nije ni pipnuo!!! Da sam rodila prirodno popucala bih tko zna koliko. Ovako su me rezali dolje vodoravno, a unutarnji šavovi idu okomito, od pupka prema dolje. Kako je dijete zaglavilo, odozdola su ga vraćali gore u trbuh i tako su me i dolje nešto rezali i to me boljelo kod sjedenja kao i da sam rodila prirodno. Moja gin, dr.opće prakse, tko god je vidio otpusna i čuo priču samo kažu kako smo i ja i mali imali puno sreće. Izgleda da ipak treba samo puno sreće. Mali je hvala Bogu dobro. Dobro napreduje i za sada je sve u redu.

Ugolina
    23. Ožujak 2017. 15:49

Lucy 😲😲😲😲😲😲😲 zeno,sada bi te od srca zagrlila da sam kraj tebe! A ja mislila da moj porod bio koma...
    Hracnem ti na to rodiliste!!!!!
    Hvala dragom bogu sto ste oboje dobro!!

Lucy16
    23. Ožujak 2017. 15:56

Hvala Ugolina. I virtualni hug puno znači.

Ugolina
    23. Ožujak 2017. 22:10

Zasto vi niste njih dali nekud u novine? Jel tvoj muz razbio njusku tom prokletom doktoru drugi dan ili nes

Lucy16
    23. Ožujak 2017. 22:37

Ma nista. Poslije dr.obilazio oko mene svaki dan, pricao s muzem koje vitamine da mi kupi, doma sta smijem, sta ne,..... Uglavnom, ne zna se zasto se to tako odvilo, u otpusnom naveo da sam imala nesrecu za koju nisam rekla, a mene nikad nitko nije pitao za to niti upozorio da bi mi to moglo prijeciti prirodan porod. Isla sam fizijatrima, na terapije, na slikanja. 

• Josipa1
    05. Travanj 2017. 14:31

Pozdrav Lucy16 ja imam termin 27.04i planiram roditi u sisku zanima me dali si trazila epi.protiv boliva ? 
    Ili ako ima koja iskustva u Sisku s epid. Nek mi pise tu zanima me cijena iii dali se moze dobiti bilo kad kadaa se dog.sa anestezijologom. Hvala vam 😉

Lucy16
    05. Travanj 2017. 21:40

Epi se ne plaća, možeš ju tražiti do otvorenosti od 5 prstiju, poslije više ne, tako sam ja čula. Možeš ju dobiti ako je slobodan anesteziolog da ti ju da, ali ovisno kad dođeš ako anestez. ima posla na nekoj operaciji ili hitnom slučaju, izvisiš. Možda čak i lažu da je zauzet samo da te ne moraju pratiti, ne bih se čudila. Ako imaš epi netko mora stalno biti s tobom tamo, a koliko sam ja vidjela, nije baš da se trgaju da ti prave društvo. Poznajem dvije babice iz bolnice, ali ni jednu nisam tražila da mi budu, jer kao bit će ok, a jedna je bila i na godišnjem. Da su one bile, možda bi sjedile kraj mene, ali glupo je i to da trebaš tražiti poznanstvo da netko odradi svoj posao kako treba. Ja nisam tražila epi, bila sam spremna sve izdržati, ali kad sam došla u salu u 60 sekundi se našao i anestez. i hrpa drugih dr.i sestara. Jesi išla na tečaj? Tamo si mogla sve pitati.

• Josipa1
    06. Travanj 2017. 08:11

Isla sam.na tecaj u Kt,i muz samnom ali su mi rekli da se moram dogovorit s anest.i da se placa kao 1500kn,ehh sad ga pak ti znaj.. Sutra cu ic u sisak na prvu kontrolu oa cu da vidim sve i javim... 

Jos pitanje imam posto nema Sketa u sisku vise koji je dok.sad ok da ga trazim...msm necu da me netko mesari ko svinju ili takvo sta 😁😀😀😀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.