Ma bude ti sve okej, vjeruj mi, nisu one tako zle :P Cimerica u mojoj sobi je 6 puta u noći ih zvala za svašta, pa je puno krvarila, pa joj se vrtilo, pa ju boljelo, pa beba place i svaki put je došla i svaki put je bila draga. Ako si ti draga i simpa prema njima vjeruj mi da ce i one bit simpa :))
Pozdrav cure, evo imam i ja pitanje, obzirom da sam nova u Sisku, ne znam ništa, kakva je bolnica, kako sta funkcionira... Zanima me da li daju epiduralnu, ili to ovisi o sreći i tajmingu (dal ces rodit vikendom i da li ce anesteziolog biti slobodan). Posto trebam rodit za 3 mj jos nisam "odradila" trudnički tecaj, tako da nemam nikakvu info. Vi koje ste rodile, da li uopce preporučate epiduralnu?
Rodila prije 4 mjeseca, nisam bila na epi, i kao medicinska sestra ju ne preporučam. Ja sam se poslije poroda 2 sata ustala iz kreveta i otuširala, malo su klimave noge, ali je sve okejm, a dok si na epi do sljedećeg dana se ne možeš ustat i naravno postoji cijeli niz mogućih komplikacija od epi itd. Znam da se može dobiti epi u bolnici, ali sad za to vikendima, noćne ne znam kako ide.
Bolnica-odjel-novo, uređeno, čisto. U prošlim postovima imaš sve o tome koja je procedura itd :)
Ja sam rodila prije tocno mjesec dana i nisam dobila epi jer je sestra rekla da mi ne treba xD
Rudi, imam iskustvo s tecaja i iz trudnicke ambulante.
Tecaj je trajao dva utorka po cca sat vremena. Prvi puta nas je starija sestra izvijestila o dogadajima oko poroda. Kod dolaska u bolnicu pregled, klistir, brijanje. Predradaona ili radaona. Dozvoljeno piti vodu i grickati krekere. Pratnja dozvoljena. Poslije tecaja dobije se potvrda za pratnju.
Sestra je zagovarala dojenje. Prirodni porod uz drip koji je po njima prirodan. Bol je normalna i to svaka zena mora proci. Epi se moze dobiti ako je slobodan anesteziolog. Ne zvati sestre zbog gluposti ili onoga sto mozete same. Rodilja nije bolesna zena.
Drugi puta druga sestra govorila o njezi djeteta. Ne ga previse oblaciti, kupati svaku vecer, stvoriti rutinu djetetu. Prosla brzinski porod jer je bilo vise ljudi nego prvi puta. Kod izgona uhvatiti se za natkoljenice, stol se namjesta u polusjedeci polozaj i zatvoriti oci da ne dode do pucanja kapilara.
TA je ok, ali dugo se ceka na ctg.
Ja imam jos par dana pa cu vidjeti kako ce biti. Sretno nam svima.
Cure, jel zna netko u koliko sati je sada u utorak tecaj? Vidim na webu da piše utorak i srijeda u domu zdravlja, ali nigdje be piše u koliko sati...
A naravno, nemoguća misija je dobiti nekoga na tel.
Sortiraj odgovore
Najstariji