Sisačko rodilište

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Lucy16

    Lucy16

    Broj poruka: 1202

    Prijavi adminu

    Budući da nisam pronašla novija iskustva žena iz ovog rodilišta ( zadnja iz 2014.i jedno svježe iskustvo ovdje na temi Proljetne bebe), zanimaju me dojmovi i iskustva vezana uz ovo rodilište. Termin mi je 12.8. i Sisak mi je najbliže rodilište. Nažalost, do sada sam čula sam loše stvari o njima, osoblju i doktorima. U obitelji imam jedan primjer teškog poroda iz 2004. u tom rodilištu. Znam da su se obnovili, ali nije mi toliko bitno kako estetski izgleda, već osoblje, odnos prema rodiljama, pogotovo provorotkinjama. Razmišljala sam ići u Zagreb, ali tu je dugo putovanje,  prometne gužve, muž radi i ne znam koliko će me moći voziti u TA kad za to dođe vrijeme. Htjela bih proći tečaj u bolnici u kojoj ću roditi da otprilike znam što me čeka. To je još putovanja i vremena. Pa prijava djeteta poslije poroda, a ne poznamo baš Zagreb. Zanima me sve, od tečaja, prisustva pratnje, dopuštaju li šetnju i loptu između trudova, konzumacija vode, sile li da se što prije završi ( indukcija, drip, rezanje), masiranje međice, traženje pristanaka za postupke, objašnjavaju li što rade, vrijeme neposredno poslije poroda, daju li analgeziju za šivanje…….. Čitala sam da su pedijatri škrti na riječima,  da je na svakoj viziti obavezno skidanje gaća ( što mi je nelogično ako ti dijete vrišti, hoće jesti ili ako ti curi krv kako to izvesti???) tata smije u posjet samo jednom i ni mame ne smiju nikuda dok su tamo. Nadam se da će tema zaživjeti i hvala svima na odgovorima.

    [daisypath.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar Lucy16

    Lucy16

    Broj poruka: 1202

    Prijavi adminu

    Upravo sam bila i kod endokrinologinje u Sisku zbog kontrole tsh i pita me kad je termin. Ja odgovorim, ona kaže: “ Uh, sezona godišnjih. Valjda će vam vaša dr.naći nekoga.” Zar ću sada trebati tražiti nekoga da me porodi zato što je sredina 8. mjeseca???? Još jedan strah na moju listu, kao da ih nemam dovoljno.

    [daisypath.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar lady_bug

    lady_bug

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Ja iskreno nemam nikakvih posebnih info koje mogu podjeliti s tobom time sto mi je termin tek za mjesec dana.
    Što se tice glasina o rodilištu, cula sam svega i svasta od toga da su ‘'mesari’' do toga da se ne mogu požaliti na njih.
    Ako saznam nešto novo, javim ali što se tice godišnjih tu nema brige jer uvijek imaju nekog dezurnog.


  • Avatar Lucy16

    Lucy16

    Broj poruka: 1202

    Prijavi adminu

    Molim te, kad rodiš javi ovdje iskustva. Ja imam još 2 mj i 10 dana. Bila sam na otvorenim danima rodilišta, ići ćemo u 7. Mj na tečaj. Našla sam jedan post žene ovdje pod Rodilista i iskustva koja kaže da joj je bilo dobro. Pratnja cijelo vrijeme bila s njom. Ne znam smije li i pratnja u predrađaonu jer koliko sam vidjela to je soba s 3 kreveta. Što ako ne budem sama?? Hoće pustiti još nekog unutra? Glupo mi je ako puštaju pratnju samo na sam kraj. Tebi sretno i nadam se da ćeš imati lijepo iskustvo za podijeliti!!!

    [daisypath.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar lady_bug

    lady_bug

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Meni je tečaj sad 07.06. i poslije toga ti mogu odmah javiti sta su mi tamo rekli. Inaće pokušavam ‘'uloviti’' jednu curu koja je rodila sad u 2. mjesecu, mozda mi ona ima sta pametnog za reci.


  • Avatar Lucy16

    Lucy16

    Broj poruka: 1202

    Prijavi adminu

    Lady_bug kakvi su dojmovi s tečaja?? Čula sam da dr.Šket vise ne radi u Sisku, a on je slovio kao najbolji ginekolog u Sisku.

    [daisypath.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar lady_bug

    lady_bug

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Meni je tecaj bio oke. Vodi ga medicinska sestra prva dva utorka u mjesecu i traje oko sat-sat i pol. Prvi dan prica bas o postupcima prije,tjekom i poslije porodaja (tako sam saznala da vise ne poradaju na vakum i da rijetko kad koriste epiziotomiju…samo ako je bas potrebno…u nekih 10% slucajeva) Drugi dan je vise prica o tome kako postupati s tek rodenim djetetom (dojenje, presvlacenje,kupanje…) Najbolje je da mozes pitat bilo sta, odgovorit ce ti iskreno.

    Za doktora Škreta neznam. Inace sam iz Petrinje pa se nisam susrela s njime niti cula za njega. Znam samo dr. Jakšića i dr. Matoc.


  • Avatar Lucy16

    Lucy16

    Broj poruka: 1202

    Prijavi adminu

    A znam za slucaj da su prosli tjedan htjeli poroditi zenu vakumom, ali im dva pokusaja nisu uspjela, pa su joj nalijegali na trbuh da izguraju dijete. Valjda ovisi od slucaja do slucaja. 

    Hvala na inf. Tebi sretno i nadam se da ce sve proci brzo i bez problema. 

    [daisypath.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar lady_bug

    lady_bug

    Broj poruka: 20

    Prijavi adminu

    Ja za to neznam, no u svakom slucaju moj dragi ce biti sa mnom i on ce paziti sta rade sa mnom i bebacem :D I hvala :D


  • mommy89

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Drage majke iz Siska :). 

    Rodila sam prvog sina 2012. godine u sisačkom rodilištu, i drugog ću početkom 10. mjeseca :). Moje iskustvo iz 2012. godine je i više nego pozitivno. O smještaju neću pričati jer mi je to skroz zanemariva stavka prilikom poroda, ali zbilja je sve čisto, fino, uredno i bolje nego u nekim hotelima u kojima sam bila. 
    Što se tiće doktora i sestara…ja zbilja nemam jedne riječi zamjerke za ljude koji tamo rade, i daleko od toga da bi ih nazvala “mesarima” ili sličnim nadimcima :). Svi su bili vrlo susretljivi, ljubazni, a sestre dostupne u bilo koje dana i noći, i zbilja uskaču što god je potrebno. Prvi puta me porodio dr. Jakšić, nadam mu se i na sljedećem porodu, i da ga nije bilo, ne bi realno bilo ni mog djeteta.            Imate sreću da tamo više nema dotične dr. Ikonomove, neonatologinje, koja je bila sve samo ne profesionalac i puno djece je doslovno “izmasakrirala” nepotrebnim pretragama i idiotarijama koje je obavljala na njima. Tako da je to jedan veeeeeeliki + u odnosu na prije 4 godine kada sam ja rađala prvi puta. 
    Mislim da se nemate čega bojati i ići s predrasudama. Istina je da je svačije iskustvo drugačije i da se obično vodimo za onime što čujemo, ali ako se i vi kao osoba postavite pred njima i pokažete svoje “ja”, nitko vas neće zaje*****. Dr. Blagaić obično ima takve pokušaje prilikom komunikacije s pacijenticama, ali ako mu “vratite lopticu” i srežete ga u korijenu i on vrlo brzo zašuti :D. 
    Tako da, no sikiriki, nije ta naša sisačka bolnica baš tako grozna ;).

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.