Serklaža + ureaplazma

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Senoritakova
    26. Listopad 2020. 10:10

DadaPavlov, da me i je u prosloj trudonci kroz šav opet prolabirao vodenjak. Primala sam antibiotike preventivno i tokolizu protiv trudova iako ih nisam imala, i morala mi je guza biti na povisenom da se vodenjak vrati. Samo hrabro. Bit ce to sve dobro. Mojoj sestricni je isto prolabirao vodenjak kroz sav ali je bila 22tt i njoj su ponovili serklažu. Meni nisu jer sam tada bila u 26tt

renchiii
    26. Listopad 2020. 17:05

DadaPavlov

Cao Senoritakova,
    Posto sam ja zavrsila u bolnici zbog sumnje da gubim plodnu vodu mogu da te umirim jer plodna voda je bukvalno voda. Znaci nimalo gust ili ljepljiv i bezvojan. Samo bi osjetila vlaznost ali nebi mogla razlikovati od urina. Jedina razlika jeste da plodna voda ima sladunjav miris. Jako je tesko ocijeniti. Ako sam dobro pohvatala tebi je isto kao meni prolabirao vodenjak i ako imas serklaz. Tako da nemoj pokusavat s raznim testovima iz apoteke jer ti je rizik da nesto zakacis prevelik. Meni cak u bolnici samo hoce provjeravati jednom mjesecno s brisom jer je rizik veliki. Najprije mogu primjetiti na ultrazvuku dali fali. I ako gubis malo to nije toliko strasno jer organizam sam nadoknadi. Mada meni to vise zvuci kao sekret, koji dok je bezbojan in nema jakog mirisa je sasvim normalan i cak zdrav.

Tako i kod mene, ne zele dirati, nego uzv-om gledaju jel ima dovoljno. Mene zna cimnuti taj iscjedak jer ga sad sve vise ima zbog pritiska, tj nema ga vise nego kao da izadje veca kolicina od pritiska, ali kao sto dada kaze voda je voda, ako je ljepljivo i prozirno ili bjelkasto sve je ok. Meni kad je puknuo vodenjsk bilo je kao da mi je neko pola casice rakije pljusnuo u gace i tako je bilo i cimerici u 27.tt i poslije vise nista, evo je u 39.tt i nikako da krene porod,a strogo lezala zbog "otjecanja" plodne vode.

Senoritakova
    27. Listopad 2020. 11:26

Onda nije plodna voda, sreca sva. Vec je obilniji iscjedak a to sam citala da je normalno u 3 tromjesecju. Ja sam ovih dana tako umorna a cim legnem ne mogu se namjestiti. Jos mi se Rita prehladila, i mjehur je nahladila pa se mucimo s tim. Narucili smo kolica pa danas trebaju stici. Nisam neka od marki vec sam isla po tome da su funkcionalna i da nisu glomazna. Uzeli smo Free on vivare. 

• Tmusic
    27. Listopad 2020. 12:49

Senoritakova

U Slavonskom Brodu, i to mi je prvi susret s njihovim doktorima i odjelom. Jer sam se prije 2 godine preselila iz Zadra.

Koja dr vam je bila? Meni su 27.8.stavili serkaz, tad sam bila 24 tt cini mi se, vise sam i zabb tocno, uglavnom danas sam 32+1, prije serklaza su mi radili briseve opet i bili su negativni, srecom, jer u prve dvije trudnoce sam imala ureuplasmu, u prvoj mi nije valjda toliki problem stvaeala,  ali zato u drugoj sam s 33+1 rodila.. 

Senoritakova
    27. Listopad 2020. 13:53

Dr Blažinkov je stavio serklaž, a sad se kontroliram kod dr. Dunđer. 
    Jeste vi isto iz Sb? Koji dr. vas vodi?
    Jel s bebicom sve ok koja je rođena u 33tt?
    Meni su pronasli ti ureaplasmu ali sam ju uspjela izliječiti hvala Bogu.

• Tmusic
    28. Listopad 2020. 14:21

Senoritakova

Dr Blažinkov je stavio serklaž, a sad se kontroliram kod dr. Dunđer.
    Jeste vi isto iz Sb? Koji dr. vas vodi?
    Jel s bebicom sve ok koja je rođena u 33tt?
    Meni su pronasli ti ureaplasmu ali sam ju uspjela izliječiti hvala Bogu.

Mene vodi dr Barisic.. S tim da kad su mi  stavljali serklaz on je bio u samoizolaciji pa nije radio, nego mi je serklaz stavljala mlada dr Mendelski uz asistenciju sefa odjela.. Bome je meni to bilo strasno bolno, i nakon dva dana sam dobila urinarnu infekciju, sto nisam prije imala,pa primala venozno antibiotik, pa kad je bilo gotovo, nalaz dosao bo onda su me pustili kuci.. Nakon tjedan dana opet isti bolovi, otisla u bolnicu, pa opet dobila antibiotik radi povisenih leukocita, srecom ne tako jako povisenih.. Pijem magnezij, utrogestan i cordipin, sve ujutro i navecer jer imam te glupe kontrakcije pa zato.. Bas sutra idem na kontrolu i uzv, jedva cekam da vidim mrvu i da mi dr kaze da sav i dalje drzi i da je sve ok 🤞🤞🙏🙏
    Prije 8 godina sam rodila curicu s 33+1 tt, ureaplasma me smrdala i otvorila i prouzrocila porod.. Srecom s njom je sve ok, bila je 19 dana u inkubatoru, primala preventivno antibiotik, izasla iz bolnice kad je dosla do 2500 g.. Rodjena je s 1720..princeza moja, divna je, sve je super, puno sam vjezbala s njom i isla stalno na kontrole i sve je odlicno.. Sad se jako veseli seki 🥰 dugo mi je trebalo da se odlucim na trece, i zato sam prije icega isla raditi sve briseve i papu i nalaze i pili smo antibiotik i suprug i ja, i kad je sve to bilo negativno i ok onda smo krenuli u to.. Primilo se otprve.. 😀
    Koliko ste vi sad tjedana? 

• Tmusic
    28. Listopad 2020. 14:25

I da, zabb sam napisati.. I ja sam iz Slavonskog Broda.  😀 Samo sam kcer ranije rodila u Osijeku.. Ne ponovilo se jer su tamo bile sve redom sestre i babice i dr odvratne, nevjerojatno.. Sreca pa su na pedijatriji,tj na D5 odjelu, radi kojeg su me i slali u Os bili svi divni pa sam pregrmila to sto su se one vjestice prema meni ponasale kao da sam stoka.. Fuj. Uglavnom, meni je Os ostao u ogavnom sjecanju, samo radi njih.. 

Senoritakova
    28. Listopad 2020. 14:41

Mene stavljanje serklaža nije uopce bolilo, nisam ni osjetila. Kad aam dobila onu injekciju u venu samo sam se opustila i to je to. Slušala sestre j dr kako pricaju i za 10 min isla u sobu. 
    Meni ie crp stalno oko 25, i meni su sumnjaki na urinoinfekt ali nakon 2 jaka antibiotika nije padao pa je dr rekao da je to kod nekih trudnica poviseno bez razloga.
    Ja sam sutra tocno 30tt. Samo da sto dulje izdržim. I da me ne šalju u bolnicu. Kod kuce mi dali prolete i bista me ne boli i onda je odmah lakse.
    Sestrična mi je rodila u Os u 26tt i isto kaze da su dr. i sestre na gin odvratni, a na pedijatriji odlicni. U prosloj trudnoci sam bila u Petrovoj pa se nadam da cu opet tamo ako dode nedaj Bože do nekih komplikacija.

• Tmusic
    28. Listopad 2020. 15:00

Navodno manje boli kad ti stavlja netko iskusan i kad se netko tek uci.. Ali dobro, proslo je.. Nemam zamjerke na doktore, a ni sestre na gin, stvarno su mi bili svi super.. Meni su leukociti bili poviseni u urinu, ne u krvi.. Sad, ja se nadam da ce mi opet raditi briseve i sve redom, cisto da sam mirna, pa makar i par dana lezala u bolnici, prezivjela bih i to (u prvoj sam lezala mjesec i pol, u drugoj dva i pol pa mi par dana ne igra ulogu).. Ali radi svega toga pusem i na hladno i strah me svega.. Posebno infekcija i bakterija.. Mirujem, iako sam se u zadnje vrijeme malo i opustila pa vise i radim po stanu i setam, i dok pretjeram, ono, da duze stojim i nesto radim, osjetim pritisak dolje i bolove.. Pa se onda malo opet uplasim pa mirujem par dana vise pa onda opet zaboravim pa sve ispocetka.. 🤣 🤣 Vidjet cu sutra sta ce mi dr reci na kontroli 

Senoritakova
    28. Listopad 2020. 16:25

Joj tako i ja, upustim se bas. Kad vidim da mi je kuca u neredu a nitko nije pitao par dana hoce pomesti nesto ili obrisati onda ja to uzmem, ili kad je sunce vani a Rita zeljna setnje pa odem s njom po dvoristu. Ali isto se uplasim kad osjetim pritisak i ni mrdac par dana. Ja proslu 3 mjeseca u bolnici. Ali bo je lakse, nisam imala dijete i nije bila korona. Izdržala bi ja i ssda ali se bojim da bi Rita patila. Lude smo. 
    Ova trudnoca je za sad lakša od prošle, samo molim Boga da ostane tako. Dr. je rekla najbitnije do 32 tjedna da izdržimo, a onda ćemo pomicati granice. 
    Joj ako je ta mlada dr ona s plavom kosom, ona je meni vadila briseve i plakala sam od bolova. Nakon mjesec dana došla na kontrolu i na vađenje briseva sva ukočena jer sam mislila da će opet boljeti, ali dr. s iskustvom to rjesila bez problema. 
    Kako ste inače sve cure? Ja po noći ustajem po 4-5 puta na wc i izluđuje me to. Rekla sam da neću nista kupovati dok se beba ne rodi ali popustila sam i uzeli smo kolica. Baš ne mogu vjerovati da cu ponovno biti mama. Ne mogu zamisliti da ću još jedno čudo voljeti kao Ritu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.