Serklaža + ureaplazma

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mandica20

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Pozdrav svima! 

    U 17.om tjednu trudnoce na redovitom gin pregledu je gin uocila skraceni cerviks 28mm, zatvoreni dio 12mm te me hitno poslala u bolnicu.
    Lezala sam tri dana uz terapiju Duphaston 2x1, nakon cega sam se u potpunosti otvorila, vidio se vodenjak te je potom urađena serklaža. 
    2 mjeseca prije toga mi je gin uradila cervikalne briseve i svi su bili sterilni. Obzirom na to, u bolnici su odlucili ponoviti samo bris na aerobe koji je pokazao Gardnerellu vaginalis. Propisana terapija je bila medazol vaginalete. 
    Tjedan dana nakon serklaže pustena sam kuci uz mirovanje. 
    2 tjedna nakon toga sam imala kontrolu na kojoj je doktorica ponovila briseve koji su ovaj puta pokazali ponovno gardnerellu i Ureaplazmu 10/4 !!! 
    Moj zakljucak je da sam cijelo vrijeme (od zadnjih briseva prije 2 mj.)  imala ureaplazmu koja je uzrocnik otvaranja vrata maternice. 

    Koliko sam uspjela procitati na forumima, ureaplazmu u trudnoci je gotovo nemoguce izlijeciti a posljedice su vise nego zastrasujuce! 
    Bez obzira na serklazu, moze doci do upale plodovih ovoja i pucanja vodenjaka.. 
    Za 2 dana idem kod gin pa jos ne znam u kojem smjeru ce ici terapija.. 

    Uzasno me strah i molila bih za misljenje ili ako je netko imao slicnu situaciju 

  • Avatar Tina1803

    Tina1803

    Broj poruka: 662

    Prijavi adminu

    Pozdrav 😊

    ja sam u prvoj trudnoci u 24.tjednu zavrsila na hitnoj radi prolabiranog vodenjaka i bila sam otvorena. Pokušan je hitan šav serklaže kojim se htjela spasiti trudnoća, međutim, odmah nakon operacije krenuli su jaki trudovi i morala sam na porod. Beba nije preživjela. Doktori kažu da je tada vec bilo prekasno za šav serklaže jer sam bila otvorena i doslo je do infekcije plodne vode. Još ne znam točan uzrok (jeli otvaranje nastupilo radi bakterije - unatoc urednim brisevima ili sam se otvorila radi slabog cerviksa pa je bakterija “lakše” došla do posteljice-kupala sam se svaki dan u moru).

    Sada, u drugoj trudnoci, sve se dodatno prati, brisevi se rade jednom mjesecno, kao i urinokultura. Svi nalazi su bili uredni do 18.tjedna kada se pokazala e.coli na brisu. Dana mi je jaka antibiotska terapija a paralelno se uočilo smanjenje cerviksa na 20 mm i oblik U. Poslana hitno u bolnicu na serklažu. Operacija uspješna i evo sad u četvrtak na pregled gdje ce mi uzeti briseve a urinokulturu sam vec dala.

    Sto se tice tvoje situacije -  Da je bakterija usla u posteljicu dobila bi trudove a šav serklaže na jedan nacin i “štiti” posteljicu tako da mislim da stanje jos nije alarmantno. Mislim da što prije trebas dobiti antibiotsku terapiju uz vaginalete da se sto prije rijesis toga i onda ce sve biti u redu. I naravno-strogo mirovanje doma je kljucno, sjedenje strogo zabranjeno a na seks nemoj niti pomisljati (nikakav oblik-ako me razumijes :P )

    [lilypie.com]

  • mandica20

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Tina hvala ti na podijeljenom iskustvu 
    Zelim ti svu srecu sa tvojom bebicom! 
    Mene je trenutno strah jer sam procitala da bez obzira na serklažu, ureaplazma moze utjecati na pucanje vodenjaka  nadam se da ce terapija djelovati.. ako ne iskorijeniti onda barem drzati ovu bestiju pod kontrolom 
    Mirujem sto vise, iako se tesko pomiriti sa cinjenicom da moras lezati u krevetu, a fizicki ne osjecas nikakve tegobe.. ali sta je tu je
    Od sexa naravno ni s, partner me izbjegava u sirokom krugu 

  • Avatar Tina1803

    Tina1803

    Broj poruka: 662

    Prijavi adminu

    Ureaplazma moze utjecati na pucanje vodenjaka i upalu plodnih ovoja ali mislim da je kod tebe ona jos dovoljno “daleko” od bebe (jer bi imala trudove i šav nebi uspio jer bi se ti usprkos serklaži počela otvarati i imati trudove). 
    Sad je najvaznije da sto prije krenes s antibiotikom i vaginaletama(da ne dobijes gljivice) i kao sto si rekla-da ju barem drzis pod kontrolom do kraja trudnoce ako je vec ne mozes iskorijeniti trenutno. 
    Ja ti pijem i onaj lactogyn oralno, jednu dnevno, preventivno, da flora dolje ostane “normalna” i smanjujes mogucnost neke infekcije. Također, imaš u ljekarni sapun za intimno pranje SAUGELLA koji ti ima protubakterijsko i protuupalno djelovanje pa i to pomaze. 
    Opskrbi se sa svime kao i ja da naše bebice izdrže što duže zbog glupih neposlušnih cerviksa i tih beštija😡
    Bit ce sve ok 😊 javi mi sto ti je dr.rekao

    [lilypie.com]

  • mandica20

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Evo me sa novostima.. Ginekologica mi dala sumamed za decka i mene, svakom 3 tablete. Za gardnerellu vaginalete macmiror.. 
    Rekla je da ne citam previse po internetu i da ne brinem, ona misli da ce sve biti ok.
    Iako se na uzv vidi da je cijeli vrat maternice otvoren i jedino sto bebu drzi unutra je sav serklaže 

  • Avatar Tina1803

    Tina1803

    Broj poruka: 662

    Prijavi adminu

    Ja sam danas bila na pregledu i kaže da šav dobro drži i da sam zatvorena. Jedino je vodenjak na ulasku u cervikalni kanal ali uz strogo mirovanje se nebi trebao puno pomicat 🤔 kako je cijeli vrat maternice otvoren ako je serklaža? Što je točno rekla za to?

    [lilypie.com]

  • mandica20

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Meni su radili serklažu kada sam se vec otvorila i vidio se vodenjak. Mislila sam da ce se taj vrat maternice mozda stisnuti ali gin mi je objasnila da vrat maternice kada se jednom otvori, vise se ne zatvara. 
    Znaci na uzv se vidi da je otvoren sve do šava, tj jedino ga šav drzi zatvorenim.. Meni je izmjeren samo 28 mm i tom cijelom duzinom je otvoren. 
    nadam se da me razumijes 

  • Avatar Tina1803

    Tina1803

    Broj poruka: 662

    Prijavi adminu

    Unutarnje usce ti je bilo otvoreno ili vanjsko? Jer sam ja zavrsila na serklazi jer mi je unutarnje usce bilo oblik U i otvaralo se i cerviks se smanjio na 20 mm ali vanjsko usce je bilo zatvoreno. I sada na pregledu se cervis vratio na velicinu od 50 mm zbog šava.

    [lilypie.com]

  • mandica20

    Broj poruka: 8

    Prijavi adminu

    Vanjsko usce je bilo otvoreno, vidio se vodenjak.
    I sad mi je cerviks otvoren sve do šava.

  • Avatar Tina1803

    Tina1803

    Broj poruka: 662

    Prijavi adminu

    Sad razumijem. Šav to drži i sve će biti ok💪

    [lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.