Rodiliste u puli

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nopobo
    07. Listopad 2019. 17:06

Grizli

Nopobo citajuci tvoj post trenutno imam u glaci misao da bi mogla roditi, lakse nego sto sa zatrudnila. Brze svakako 😁. Svaka cast na svim informacijama. Mozes mi samo objesniti to za izgon cetveronozni polozaj. Mislis ono kao pseci ili vise kao cucanj. Ne znam kad ce novi dio otvoriti, al zadovoljit cu se bilo cime samo da je cisto. Drzim fige da beba ostane ovako dobra i da svi budete zdravi.

Ma sve mi to možemo naravno da možemo!! Ako si zainteresirana za prirodni porod raspitaj se u knjižnici za knjigu Prirodni porođaj Ine May Gaskin, knjiga je malo zastarjela šta se nekih stvari tiče ali je prepuna isključivo pozitivnih strana i iskustava s poroda. Meni je puno pomogla da razmišljam pozitivno. Svatko naravno odlučuje za sebe, ali imajte na umu da lijekovi protiv bolova utječu i na vašu bebu a ne samo na vas. Skidam kapu modernoj medicini, nisam antivaxxer ni slično ali žene stoljećima rađaju bez lijekova, pa možemo i mi. Još jednom, zbilja ne osuđujem nikog tko se odluči za to jer je stvar individualna i osobna!
    Šta se tiče položaja ja sam  bila u ležećem položaju tijekom gotovo cijelih trudova, šibali su me skoro bez prestanka intenzivno pa mi nije dolazilo u obzir prohodavanje trudova, lopta ili slično.Na kraju su mi digli stol u čučanj položaj ali mi nije išlo tako pa su mi sugerirale taj pseći položaj na koljenima i dlanovima, pa kad bi mi došao trud bi se guzom nagnula prema dole kao da kakam da mi izvinite. Al i babice ti cijelo vrijeme govore "Kakaj na guzu " šta je na kraju i točno jer je takav feeling kao da imaš jaaaaaako tvrdu stolicu  
    Alex, moja cura je bila sve samo ne mirna u trbuhu, uvijek je nešto izvodila ali sad evo spava i papa, ne želim se ureć uff Noćas su nas neki grčevi prvi put uhvatili nadam se da se to neće pretvoriti u trend, držte nam fige! 

Alex05
    07. Listopad 2019. 17:11

A tako sam i ja Vanna kao i ti... Ne želim biti gladna .I nagladovah se u zivotu 😁 Ja sam se tek sad ta zadnja dva mjeseca udebljala i smetam sama sebi .Prvo sam bila ko skeletor. 😁 A na sreću ili tugu nisam više sa ocem prvog sina .  Sad ima očuha i mogu ti reći da to dijete nikad nisam vidjela sretnije nego sada. Mogu reći i da nisam znala da postoji takva osoba koja te ne ponizava,upotrebljava silu kojoj ne smeta i kako dišeš i kako govoriš i hodaš,...  Sreća da se nije htio zeniti ,bar je meni i djetetu olakšao sve... Bili smo jako dugo sami.  Nije bitno ... Ako ti je muž sada dobar i postuje te... Predivno. I hoće. Ako je na pocetku "zločest" ,na zalost budu još gori sa godinama. 😔 Da ne skrećem više sa teme. Ti , Vanna imas još 2 tjedna ? Ajme ❤️ ,nadam se da ce sve poć na pregledu dobro . ❤️ Nadam se da ste sve Vi curke moje dobro i zdravo. Drzite Drzite mi se ❤️

• Vanna
    07. Listopad 2019. 21:23

Alexo5 bila na pregledu samo ultrazvuk nije htijo vaginalno, rekao nema potrebe tako da super, pa mi je rekao da se vidimo za 10 dana tj. 17.10 pa cemo se onda kao sve dogovorit i objasnit i napravit i vaginalni pregled, danas su mi prvi put nateknute noge toliko da mi se zglobovi nevide i prsti na rukama i otrnuti grozno al sta me briga jela sam rafiole i francusku salatu 😁😁😁😁joj Alexo5 pa super ako si imas nekog tko je dobar onda imas razloga bit pozitivna i nebrinut previse, samo se opusti pored svog dragog i uzivaj 💞 zelim ti svu srecu😘💞

Alex05
    08. Listopad 2019. 23:41

Ma daj Vanna,zar su ti natekli prsti? Uh... Ma to kažu da je normalno... Da se zna desit. Nadam se da ti je otok prošao i odmaraj sto više možeš sada još malo..  Jedimo dok možemo,imat cemo vremena za mršavljenje... Francuska.... njamiiii ...😀 A sta da čovjek radi kad je gladan. 😊 Vanna, nadam se da će i nama biti mirne bebe kao i Nopobina... Nadam se Nopobo da se brzo oporavljas i da malena lijepo nspreduje i da spava i dalje kao i na pocetku. Kazu da im pomaže Espumisan za bebe, ako ih boli trbusic ... Ne znam ,Nopobo mozda ti znas i alternativu za bubani trbuscic... ❤️ Laka Vam noć drage moje , lijepo nanajte... 

• Vanna
    09. Listopad 2019. 00:10

Alexo5 danas sam stajala na nogama nekih 40-ak min. Noge tj stopala i prsti su mi doslovce poplavili i natekli bas sam se bila prepala isla sam odmah lec i dignut malo noge, pa ja se nadam da ce bit dobre bebe, pa ako sam trudnocu grozno podnjela nadam se da ce bar mali andjeo bit dobar 😇, moram vas jos nesto pitat dali je netko od vas mozda dobijo hemroide ja sam dobila danas 😠 uzasno boli,i Nopobo mi mozes rec sta konkretno jedes kad vec dojis bebu, jer ja imam osjecaj sta god da jedem da me napuhne a znam da prehrana utjece i na bebu. 

nopobo
    09. Listopad 2019. 09:41

Jutro cure, Vanna što se tiče naticanja, prati da ti ne otiče lice i vrat i ako primjetiš da su ti otekli svakako se javi doktoru, ne želim te strašiti nego bolje spriječiti nego liječiti. Oticanje ruku i nogu je normalno osim ako isto tako nije pretjerano u smislu da ležiš a natekla si kao da stojiš cijeli dan. Prehrana ima veze s oticanjem svakako i to ne samo unos soli, nego i jednostavnih ugljikohidrata (škrobasta hrana, pašta, riža, slatkiši i sl.) i šećera, ako probaš na dijetu malo da jedeš više proteina i povrća a izbaciš te jednostavne UH i šećere vidjeti ćeš kako će biti lakše, isprobano :) 
    Ja sam super, šavove više skoro da i ne osjetim, krvarenje je minimalno, nisam još skroz svoja ali zato se i zove babinje 40 dana da se "vratimo u sebe". Još 5 kila pa sam na staroj kilaži, tope se kilogrami koliko mala puno cica ja ne stignem nadoknaditi hranom. Trbuh mi se skoro u potpunosti povukao, ostao je samo još mali šlaufek, ali eto nadam se da će i to brzo. Vanna, konkretno nastojim jesti kuhano sada- ujutro jedem tost s ghee maslacem i eventualno marmeladom i bijelu kavu, pa neki jogurt i bananu kao međuobrok, juha i meso iz juhe ili kuhana jaja, riža, povrće, salata, navečer isto tako, s time da u međuvremenu pojedem i koji keks tipa plazma (i obavezno malo čokolade naravno) i navečer popijem čašu mlijeka ili čaja od kamilice. Prehrana utječe na bebu u smislu nutrijenata koje beba dobiva, ali isto tako prehrana majke nema veze s dojenačkim grčevima. Bebe imaju grčeve isključivo radi nezrelosti probavnog sustava koji jednostavno mora sazrijeti sam od sebe. 
    Ja ti nisam imala hvala bogu problem s hemačima ali znam da to može biti gadno. Ima neka kremica koju cure hvale da je super i da mogu i trudnice, vidi u ljekarni, nisam više sigurna kako se zove.

• Vanna
    09. Listopad 2019. 12:33

Nopobo puno puno hvala na savjetima, juce sam bila sva nateknuta od glave do pete, prestrasno, a danas samo malo noge i ruke, al dobro da si mi rekla ako opet bude kao juce se javim doktoru, drago mi je da si bolje bas mi ulijevas hrabrost i snagu, zelim tebi i tvojoj bebici sve naj naj bolje od srca 😇💕

Alex05
    09. Listopad 2019. 13:02

Bome istina... Ta Nopobo nam je tu kao neki guru 😀 Sve zna ,za sve zna savjet dat. Hvala Nopobo od srca da nam djeliš savjete i znanje. ! 🍀❤️ Brzo se oporavljaš da bi bar mi tako,i neka! Jupiii! 😀😀😀 Ja sam prvi put patila od tih rezova i sivanja najmanje mjesec dana... A hemići ... O majko Isusova. Meni je to došlo kad sam rodila tek od tiskanja, o jadna moja Vanna...  Vjeruj mi ako su ti sada došli spremi Factu mast i vlažne Factu maramice... Meni je to pomoglo malo ,to su mi rekli u bolnici da si kupim ... Ali patih jako dugo od njih ... Bole ko prokleti.😔 Možda i više od sivanja su me oni bolili... Ajme... Moram po tu mast i ja... Vanna pitaj u ljekarni... Ali kazu da je ta Factu najbolja. Ja ne znam. Ja sam jedino nju i probala. Svejedno prolazili su jako sporo. Oh Bože. Draga moja Vanna nadam se da će ti hemići proći sto prije! 😔 Nopobo,hvala ti od srca na savjetima i još nađeš vremena i sa bebicom pisat nam ! Puno nam znače ,hvala ti ! ❤️🍼💙

• Vanna
    10. Listopad 2019. 00:12

Alexo5 bas sam danas isla kupit i dala mi je Hemro Protect kosta 70 kn, a ovaj Factu mast oko 40 kn pa ti javim jel mi sta pomoglo ja se nadam da ce 😠 inace.... Moja mi teta rekla da je za hemice dobar zagrebacki melem pa sam sinoc probala odmah me prrstalo bolit, uglavnom nikad ih nisam imala i nije ugodno 🙄, a Nopobo.. Bi definitivno trebala otvorit sama svoju stranicu bez zezanja i to pod nazivom kako pomoc i ohrabrit trudnice.....bravo samo to mogu rec 😍😍😍😍😍

nopobo
    10. Listopad 2019. 11:45

Cure, ja vam se borim s anksioznosti već skoro 10 godina pa možete misliti koliko je tjeskobe u meni budila (i još uvijek na mahove budi) sama pomisao na trudnoću, porod i odgoj djeteta. Jedina pomoć tome je usmjeriti se isključivo na pozitivne stvari i živjeti dan za dan a ne se non-stop pitati šta bi bilo kad bi bilo. Do prije godinu dana nisam imala blage veze ništa ni o trudnoći, ni porodu, svim tim kremama, ulošcima, pelenama ništa, to pokupiš kako ideš, sve ovisi o tome koliko se želiš informirati. Sad kad beba evo ima 8 dana, ja sam hodajuća cica ili dojim ili se izdajam  koristim priliku dok mi je muž na godišnjem pa svaki dan tako uhvatim sat,dva za sebe da se ne osjećam baš stvarno samo kao hodajuća kuhinja nego da malo prosurfam po internetu, prošećem, istuširam se i jedem kao čovjek. Sve se može kad imaš dobru potporu! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.