Rodiliste u puli

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nopobo
    04. Listopad 2019. 06:59

Hvala cure na čestitkama! Alex, obzirom da sam prvorotka i na induciranom nije trajalo dugo uopće. Od davanja gela do rođenja 12 sati, s time da su ozbiljni trudovi i bolovi krenuli tek iza 1 ujutro, tako da sam se po mučila oko 7 sati, što se itekako isplatilo za primiti moju ljepoticu napokon u ruke. Ona je cijelo vrijeme sa mnom, uzeli su je samo da je okupaju i to tek 3 i po sata nakon poroda, do onda je ležala na meni. Divna je i sve je ok, samo nije baš odmah skužila dojenje iako sam ja stvarno radila sve po uputama i uz pomoć sestara, pa smo joj morali dati dohranu. Dojenje još pokušavamo uspostaviti, nije lako ali se jako trudimo i vjerujemo u uspjeh. Neću lagat mene boli cijelo tijelo i šavovi stežu ali i ustajem i hodam i brinem o bebi, tako da sve ok, ovo će proći. Tijelo stvarno prođe rat na porodu ali stvorene smo za to! Danas ako ostane sve ok ovako, čemu se toplo nadam, idemo doma za nekoliko sati. Ljubim vas cure i puno sreće vama i vašim bebama 

Alex05
    04. Listopad 2019. 07:19

Draga Nopobo ... Mislim na tebe i bebicu... Svaka ti čast! Koja si ti mama lavica! 😊 Daj Bože da sve mi tu isto tako budemo tako hrabre i jake .Želim da sve bude u redu i da danas odete kućici svojoj. ❤️💙🍼 P.s. Ako budeš mogla napisi nam kad budes budes što ti je trebalo od stvari za tebe i što za malenu.  Od srca ti želim da ti bolovi sto brže prođu i pisale  su neke mame da se može uzet paracetamol za bolove,pa ako ne budeš mogla pitaj sestre smiješ li stvarno uzeti koju tabletu da si pomogneš jer navodno da ne štete bebi dok dojiš. ( Ja nisam za to znala ,ne znam.Ovaj put ću uzet koji paracetamol u najgorem slučaju ako budem jako loše.  ) 
    Sretno Tebi ,suprugu i bebici draga Nopobo! ❤️💙❤️🍼 Hvala ti na podjeljenom iskustvu nama ovdje,  od srca veliko Hvala !!!  Čuvajte nam se ! ❤️🍀🍀🍀👶❤️🍀

nopobo
    04. Listopad 2019. 12:11

Evo idemo doma za sat vremena :) uglavnom, Pula sam i paracetamol i brufen za bolove, oboje su odobreni od strane liječnika, šavovi su gadni pa ću vjerojatno nastaviti piti paracetamol doma. Od stvari mi je trebalo 2 spavaćice i bademantil, 2 ručnika, higijenski pribor, šlape i gumene šlape za pod tuš, te kanotjera za dojenje u kojoj sam rodila jer spavaćica koju dobijete je flanelska i bilo mi je toliko vruće u njoj da sam je skinula nakon 5 minuta. 2 paketa mrežastih gaćica, chicco ulošci pola paketa i grickalice keksi, čokolada i dosta tekućine, voda i sokovi jer sam samo prvi dan kad sam rodila popila skoro 4 litre tekućine i pojela vragu rogove od gladi i iscrpljenosti. Najbolja extra stvar koju sam ponijela je termalna vida u soreju s kojom me muž non stop prskao pa hladio s lepezom tako mokru. Natjerala sam ih tamo da mi propuh naprave dok sam bila u bocu, svi su se srmrzavali a ja gola sam gorila. Za bebu su mi bili dosta pola paketa pelena, vlažne maramice, sterilne komprese i 3 te trice te naravno sad robica za izlazak iz bolnice. Ako ste zimogrozne uzmite si za poslije poroda čarape i tajice i dugu majicu, meni se bila od umora lagano dignula temperatura pa sam se tresla i ledila, doduše samo dok mi nisu bebu donijeli pa je sve prošlo :) 

• Vanna
    04. Listopad 2019. 18:35

Nopobo sretno tebi i tvojoj princezi od srca i da se brzo oporavis, bas si hrabra, mene pocinje malo bit strah a do sad nije bilo, al i jedva cekam da rodim bas mi je dosta🙂 hvala ti na svim informacijama 💕💕💕💕💕😍😍😍💞😘😘😘

Alex05
    06. Listopad 2019. 06:52

Draga Nopobo. Spavaš li išta? Kako bolovi? Kako beba? Je tata nespavan također? Sretno sa dojenjem , spavanjem i da ti boli što brže prođu.  Vanna kako si? Sve po staro? Pozdrav cure drage 💙🍼❤️🍀

nopobo
    06. Listopad 2019. 08:26

Vanna, nema te zašto biti strah, tvoje tijelo je stvoreno za to i zna što mu je činiti. Kad dođeš roditi koncentriraj se na to kao i na slušanje uputa medicinskog osoblja a pogotovo babica jer su tu da ti pomognu. Vježbanje disanja također puno pomaže pa prije nego odeš roditi pogledaj po YouTube malo videe o tehnikama disanja kroz trudove, meni je svakako pomoglo. Porod stvarno ne mora biti traumatično iskustvo, iako znam da je svaki drugačiji, ali svaki je na svoj način i težak i predivan jer na kraju dobiješ najveću nagradu a to da u rukama držiš svoje dijete! Zaboravila sam vam napomenuti da iako su sobe zajedno sa tuš kadama i wc-ima stvarno brižne i stare (hvala bogu na novoj bolnici skoro), jako se drži do higijene i sve je čisto, a u samim boxevima stolovi za rađanje su zbilja moderni i mogu se namjestiti tipa u 20 pozicija, konzultirajte se s babicama koje su to i koje bi mogle biti najpogodnije. Meni je babica sugerirala da se za izgon spremim u četveronožni položaj i to mi je bilo genijalno!
    Alex, ne želim se ureknut ali za sad stvarno dobro spavamo i to i po 3-4 sata u komadu, noćas smo od 11 do 6 s time da je beba bila na cici jedno dva sata u tom periodu ali ja i zaspim dok ona cica pa nije neka frka. Super je beba, dosta mi kaka sad se malo mjenja konzistencija kakice jer je meni nadošlo mlijeko obilno pa ne cica kolostrum više i mora se naviknuti njen trbuščić na to. Malo sam se prestrašila tih rijetkih kakica, vidjeti ću kako će biti tijekom dana pa ako bude previše zvati ću patronažu. Možda joj i smeta nešto šta sam ja pojela iako zbilja pazim. Tata je ful angažiran oko svega i zaljubljen u bebu od prve sekunde, spava koliko i ja i stvarno se trudi na max, ne znam šta bi bez njega jer je divan. Šta se bolova tiče ne pijem nikakve tablete, nije neizdrživo, šavovi stežu ali polako prolazi i to. 
    Samo kuraja cure i pitajte štogod vas zanima! 

Grizli
    06. Listopad 2019. 09:33

Nopobo citajuci tvoj post trenutno imam u glaci misao da bi mogla roditi, lakse nego sto sa zatrudnila. Brze svakako 😁. Svaka cast na svim informacijama. Mozes mi samo objesniti to za izgon cetveronozni polozaj. Mislis ono kao pseci ili vise kao cucanj. Ne znam kad ce novi dio otvoriti, al zadovoljit cu se bilo cime samo da je cisto. Drzim fige da beba ostane ovako dobra i da svi budete zdravi. 

• Vanna
    06. Listopad 2019. 13:45

Nopobo hvala ti na informacijama stvarno mi ulijevas snagu i hrabrost, pogotovo kad dobijes informacije iz prve ruke sto bi se reklo,sutra imam kontrolu a u srijedu ulazim u 38tt,pa cemo vidjet 🙂, drago mi ke da ste ti i tvoja bebica dobro 😇, i nadam se da je ta kakica takva  samo zbog mlijeka, jer sam citala kao da se mijenja,al budes vidjela,kako kazu mame najbolje znaju za svoje djete🙂
    Alexo5 hvala sto pitas sad zasad je sve ok, nadam se da ce brzo van 😀, kako si ti kako se osjecas???? 

Alex05
    07. Listopad 2019. 08:50

Draga Vanna ,ja sam dobro. Samo... Mene tako muči da se osjećam kao invalid. Sve mi je tesko,brzo se umorim po stepenicama. Ja sam naučena sve poletno obavljat i brzo. Teško mi se dignut iz kreveta i neke obične stvari obavljat kroz dan. Nadam se da cu to moć mad rodim. Dosta sam se udebljala. 😔Osjećam se ko svinja. Ljuta sam sama na sebe da sam si to dopustila i osjećam se tako nemoćno i ružno. Ali proć će i to,nadam se da ću ću brzo doć u ono stanje kao i prije i da ću moć sve sama. 😔 Ružna sam si i bojim se poroda i zdravlja bebe. Eto.  Tako se osjećam. Valjda sam pesimista. 😀 Pustimo to .Ah... Vanna ,Grizli ,Nopobo... su mirne vaše bebe u trbuhu ? Onako nisu baš da vas mlate kao sto negdje opisuju neke mame? Nopobo ti si rodila pa sad vidiš,je li mirna djevojčica kao i u trbuhu...? I Hvala Bogu da ti je mirna i da spava da ne ureknemo jer to ti je spas.  Jer razmišljam, ako moj bude miran kad se rodi kao sto je cijelu trudnoću ( ne mlati me jako- nego blago) možda ne bude plačljivko i bude spavao bar par sati u komadu. Moj stariji sin nije spavao niš do tri godine. Majko Isusova ,nisam spavala prvu godinu niš,plakao je stalno... Sve sam činila sto mogu iz knjiga,savjeta, ... Svega. Ali nis nije pomoglo . Dok nije prestalo samo od sebe. Poslije godinu dana po noći se igrao ,nije mogao spavati ... O bože ,tražio bocu par puta po noći. Nu... Hvala Bogu on ja zdrav i sretan dječak sada,ali bome dok je bio beba.... Majko moja...  Oprostite na dugome postu cure. Nadam se da ste sve dobro i Nopobina bebica da nana ! ( P.S. imaš predivnog muža Nopobo- moram reći da moj ...  nije htio biti blizu😔 otišao je spavat u drugu sobu na prvo plakanje bebe i više se nije vratio,jako mu je to smetalo da ne može radit radit na poslu tako ako ne spava normalno. Ja sam smirivala bebu,i trudila sam se da budemo sto tisi i da mali visi makar stalno na cici samo da ne plače ... Ali eto... )  Drži se Nopobo sa svojom malenom obitelji.  ❤️,Grizli ,Vannna... Mozemo i mi to.😊 ❤️🍀🍼💙👶

• Vanna
    07. Listopad 2019. 15:56

Alexo5 ja sam u pocetku bila full gladna jer sam stalno povracala i tako do 4 mj. Trudnoce poslje sam postepeno dobivala kilazu sad evo pred kraj sam dobila dosta al sta me briga nezelim bit gladna jedem sta mi se jede i kad mi se jede, samo izbjegavam slatkise a slano sve pojedem tako da nebrini nis nisi jedina ja sam ka prasica hahah al nezelim bit gladna nikad vise 😀😀😀😀 a ja odem ves iz masine objesit na zicu pa se umorim tako da i to je normalno,a sta se tice muza ovo nam je prva beba pa se nadam da ce pomoc malo smo stariji i ozbiljniji pa ja bi rekla da to stvarno ima veze sa godinama muski nekako kasnije sazriju i dodju do pameti, tako da se nadam da ce ti sad bit ipak drugacije ne brini 🙂🙂🙂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.