Pušenje u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Masha2
    25. Srpanj 2014. 13:53

Apsolutno se slažem s krafnicom. Pušila sam prije trudnoće, nakon pozitivnog testa sam otišla na kiosk i tražila najlakše "planinski zrak" cigarete. Prije sam pušila po cca pola kutije, od tog dana smanjila na 4-5 cigareta.
    Nakon cca mjesec dva se to pretvorilo u 1-2 cigarete uz jutarnju kavu. I to ne toliko zbog neke želje za nikotinom već zbog spore trudničke probave  ta jedna cigareta mi je praktički bila spas, naspram svih drugih stvari koje sam probala za crijeva.
    Jednog dana sam se probudila i shvatila da mi više ne treba ni ta jedna cigareta. Mada, ako me opet ulovi zatvor, ne garantiram da ju neću popušiti! Eto, to je moje iskustvo "ljekovitih svojstva" cigarete u trudnoći. 

• ettaa
    25. Srpanj 2014. 14:46

Prije trudnoce sam pusila skoro kutiju dnevno i cim sam saznala da sam trudna smanjila sam. Prvo na 5-6 cigareta, zatim s vremenom na 2-3 cigarete dnevno, mada ima dana kad ne zapalim ni jednu. Ovisi kako me zelja uhvati. Vjerujem da cu kroz daljnje vrime smanjivat jos i vise jer sam primjetila da mi vise nije tolika zelja i potreba. 
    I msm da nije toliki problem u tih par cigareta dnevno, s bebacem je hvala Bogu sve u redu, pazimo se sto vise mozemo i super napredujemo. Tako da je moj savjet svima da pomalo smanjuju jer nagli prestanak uzrokuje samo nervozu i stres kod zene ( a smatram da je to puno gore za bebicu) 

cloudy
    25. Srpanj 2014. 14:55

J
    Antonio...slažem se u potpunosti...drage moje od kud vam pravo?dal vi živite full zdravo ako ne pušite...dajte please!!!! Ja sam recimo u 7 tjednu saznala da sam trudna...do tad sam pušila do kutije dnevno...od tad smanjila na 10ak cigara i sve je ok s bebom...i sam dr.mi je rekao da smanjujem jer je prestanak veći šok...u 7 i 8 mj planiram na 1-2 smanjit...ponekad mi baš paše cigara...i šta sad...?hoću ja bit lošija majka...

MarijaŠ
    25. Srpanj 2014. 15:10

krafnice, antonio, ma sve ostale cure... Like i od mene. 
    Svatko od nas je odgovoran za svoje ponašanje i nema pravo komentirati tuđe, pogotovo ne napadački. 

Krešimir 19.08.2014. <3

Boba10
    25. Srpanj 2014. 16:31

sad se moram i ja uključiti pa vi drage mame šamarajte ! Mene je život već toliko išamarao da taj jedan neću valjda ni osjetiti. Moja priča je ovakva: prva trudnoća- smanjila sam pušenje ali sam znala zapaliti tu i tamo uz kavu i kad bi mi bilo došlo jer strašno mi je mirisalo, čudo jedno. Druga trudnoća- bila sam trudna 5 tjedana kad sam saznala da sam trudna, bacila cigaretu i nisam pušila sljedeće 3 godine. Sada je treća trudnoća, ima dana kada ne zapalim niti jednu, nekad me strašno vuće pa popušim i više, uglavnom kako idem kraju sve mi više miriši. I da, ono što sam htjela reći- prvo dijete rodila u terminu, drugo prijevremeni porod a sad ćemo vidjeti. Uglavnom nema pravila, mislim da smo svi pušači itekako svjesni štetnosti pušenja i da mi ne treba netko opaliti šamar da bi me prosvijetlio o tome, pogotovo ne ovdje, na ovome forumu gdje pokušavamo jedne druge ohrabriti, pomoći i biti podrška. Pozz svima!

Boba

Tina0208
    25. Srpanj 2014. 18:05

haha...ovdje se gaaadno zahuktalooo... bolje ja bjezim.....

Laura 21.08.2014 :-*

cloudy
    25. Srpanj 2014. 18:41

Tina...ako si nepušačica,sigurna si :) ako ne..bježi :P

Tina0208
    26. Srpanj 2014. 11:44

nepusacica sam...al mi nikad nebi palo na pamet ovako nekog vrijedati zbog cigareta...GROZNOOOOO......

Laura 21.08.2014 :-*

DarijaZ
    26. Srpanj 2014. 12:05

.....a jeste se "zapalile" ... 
    ...mene samo zivciraju takve osude i komentari, kao da su sve zene koje puse nemajke....

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.