Nalah mislim da su sve cure itekako svjesne posljedica,ali one su odrasle i mogu same odlučit hoće li prestat ili ne, i mislim da im nitko nema pravo govorit što će radit sa svojim tijelom i djetetom jer je to njihova i isključivo njihova osobna stvar. Ja jesam prestala pušit kada sam saznala da sam trudna ali eto to sam ja,ali moja sestra je pušila u prvoj trudnoći i sad ima sina da zdraviji ne može biti,i opet je trudna i puši. Uglavnom moj zaključak je da nikoga ne treba osuđivati ili se mješati u tuđe odluke pogotovo ako ne znaš ništa o toj osobi,jer vjerujem da ni ti ne bi volila da te neko osuđuje zbog tvoje neke navike ili poroka,jer ipak svatko za sebe najbolje zna zašto što radi ...
E, moje cure, istina je da je pušenje štetno i svi to znaju, pa čak i pušači. Ali je istina i ovo: sve žene koje osobno poznam koje su pušile u trudnoći rodile su skroz zdrave bebeice, a one koje su jele po nekim preporukama svjetskih stručnjaka i vježbale i živjele zdravo su imale gadnih problema. Ne kažem da je to pravilo, ali se tako poklopilo. Pa sad ti budi pametan.
Ja osobno ne pušim, ali nisam se prestala družiti s frendovima koji puše i idem s njima na kavu. Oni su stavrno bili obzirni i pitali me jel u redu da si zapale, a ja si mislim pošto je sad sezona terasa i uglavnom smo vani da mi to pasivno pušenje neće toliko naškoditi.
A da vam kažem da kod nas postoji jedna manjina (koju nećemo imenovati, ali se bavi "proizvodnjom djece") koja dane provodi ispred dućana i piju od jutra do mraka. I trudnice! Ne dolaze na preglede redovito, ne piju vitamine, Bog zna što i kako jedu, i mogu vam reći da su najrjeđe po hitnim službama i bolnicama. Bebe su im po ljetu gole i bose, nose ih bez jastuka i ne podupiru im glavu nego ih samo kao krpu zabace preko ramena i piju s njima na ramenu, a onda im daju jesti (sisati). I u 99% slučajeva im nije ništa!
Zato ne osuđujem pušačice, ali podržavam svaku koja je smanjila ili postepeno smanjivala broj cigareta jer moj muž puši i pokušava prestati tako da znam kakva je to strašna borba.
mislim da nije lijepo od djevojka/mama koje ovdje toliko osuduju pusenje u trudnoci stavljati ovakve komentare, mozda su malo i uvredljivi. svaka majka radi ono sto misli da je za njezino dijete najbolje.
jeste li vi svjesne kolko stetnih tvari za bebu unosimo preko hrane?mozete sve vi jesti samo voce i povrce i ne znam sta izvodit, a koliko je to voce puta spricano? znate li da nije dozrelilo prirodnim putem nego se spreja sprejom za prisilno dozrijevanje?
znate li koliko je staro meso koje kupujemo u trgovini? neka istrazivanja su pokazala da moze bit staro i do 6 godina, bez obzira na deklaraciju, jer ipak zivimo u hrvatskoj.
koliko stavljas dodataka u prehranu koji takoder nisu dobri za bebu? previse soli, vegeta...
i tebe nitko ne osuduje jer to sve radis jer se o takvim stvarima ne razmislja, a jedna cigareta dnevno je za osudivanje? ako se beba dobro razvija i ako mama ne pretjeruje, mislim da ne treba osudivati nikoga. osim toga, kazu da ako se pusi manje od 10 cigareta dnevno to ne utjece puno na bebu i cak se ne vidi ni na posteljici...znate i same da ima mama koje rade puno gore stvari od pusenja te 2-3 cigarete....
Vec par dana razmisljam da nam fali Like na forumu... svaka cast krafnica...
Svaka cast krafnice!
Na ovom forumu vlada jako prijateljska, kako smo vec negdje pisale gotovo obiteljska atmosfera i mislim da ju nije lijepo kvariti osudjivanjem.
Opaliti samarcinu trudnici zato kaj pusi? Mislim stvarno! Ostanimo dame i pometimo prvo ispred svojih vrata!
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji