Ja sam jedna od onih mama koja je prije trudnoce pusila kutiju cigareta dnevno, kada sam saznala da sam trudna, smanjila sam na 5-6 dnevno i u zadnje vrijeme pusim 2-3 dnevno, ali nikada nisam osudivala nikoga tko je radio suprotno i uzasno me to nervira kada me netko osuduje. recimo te 2 cigarete su bi bas za gust i sa bijelog marlbora sam presla na neke zrak cigarete. grozno mi je da nemogu prestati, ali ako nista drugo barem sam drasticno smanjila i zaista su mi te 2-3 na dan za gust.
ja isto kao i ivek strastveni pušač...kad sam piškila na test i vidjela dve crtice sam prestala ali ipak sam parputa zapalila...u ovih 18.tjedana jedno 10 cigareta možda
Obožavam cigare, i mislila sam da necu moc bez njih…al uvijek sam sebi govorila, čim zatrudnim, prestajem….I tako sam nakon sto sam saznala, nakon 5-6 dana prestala.Dosta mi je pomoglo to što su mi cigari malo smrdili, jer sam imala i mučnine..I evo 4mj.nepušim,ali iskreno da vam kažem,sada mi fale…Maštam o onim tenucima kad skuham kavicu i uživam u cigaru….Mislim da cu kad prestanem dojit opet počet.Užasno mi je vidit trudnicu sa trbuhom i cigarom, al ne osuđujem nikoga, svaka majka želi najbolje za svoju bebu i ako se nemože odreć cigara jebiga…nismo svi isti!
ja sad vidim da od ovog mog zadnjeg posta nit sam zapalila niti imam želju, uopće mi se više ne javlja taj gušt...
juuupiiii
Meni je osobno odvratno za vidjet bilo koju zenu s cigaretom a kamoli trudnicu, a ipak i sama to radim. Ne sluze mi za smirenje nego za cisti gust, ono 1-3 dnevno a nekad i nijedna, zavisi. Oduvijek u sportu i veliki problem s plucima, receno mi je ako ne izbacim i tu jednu dnevno da mi slijedi astma ubrzo. Međutim također imam veliki problem s probavom gdje ni glicerinski cepici ne pomazu. Samo kava i cigareta ujutro na taste. Kad sam zatrudnila nisam zapalila nijednu prva 3 mjeseca i onda sam skoro na hitnu zavrsila zbog zatvora od 11 dana. I onda sam rekla bolje ta jedna cigareta ujutro nego zatvor danima. Svaka ima svoje razloge, ako nije pretjerano ne osuđujem...ali da je ruzno za vidjet je.. zato pusim doma :)
Fluffy
Prije trudnoce pusila sam i do dvije kutije cigareta...sto nije za pohvalu...ali od kako sam saznala da sam trudna, prestala sam. I nije bilo nikakvog soka za organizam. Tako da se buduce mame koje puse ne boje 'soka' jer im nece biti nista. Osjecat ce se bolje i napraviti si uslugu, takoder i bebici te kucnom budetu.
Lady@
Meni se dogodio klik u glavi.. sve je to psiha. Kasnila mi mjesečnica a ja nikad živčanija (ne zbog toga nego općenito-godinu i pol smo se nadali 'tom' kašnjenju)
Tako da sam ja tih dana pušila kao nikad u životu, tražilo me i skoro pa sam palila jednu na drugu
Peti dan izostanka mjesečnice napravila test i saznala da sam trudna i gotovo s cigaretama, sad ih ni na televiziji ne mogu vidjet
https://lb1f.lilypie.com/9YJKp1.png
Zene, prije trudnoce sam pusila i vise od kutije dnevno... Ostala sam trudna i prvih 3 mjeseca su mi se cigarete gadile zbog mucnina. A sad sam se tako razocarala u neke zene i ne mogu vjerovat sta sve neke pisu.. Ubijas dijete, gusis dijete, ugrozavas zivot djeteta, bla bla bla.... A da razmislite malo sto to jos sve steti djetetu osim cigareta??? Po tome bi bilo najbolje da se sve trudnice zatvore u 4 zida sa specijalnim prozorom koji ima prociscivace zraka da nebi nam slucajno pala dlaka s glave ili nedaj boze da se prehladimo.. (vjerojatno bi i za to bile krive cigarete).... A sta je s onima koje pojedu 2 kile sladoleda dnevno, vecinom jedu u megicu, ili se prezderavaju pitaj boga s cime se truju ali cigarete su zivo zlo i dalje... Poznam vise trudnica koje su pusile ili propusile u trudnoci nego onih koje su prestale.. Trudna sam 7 mjeseci i zapalim cigaretu kad osjetim potrebu i hvala bogu svi smo zivi zdravi svi odlicno napredujemo i nema nikakvih naznaka posljedica pusenja cigareta... Dakle zakljucak je samo bit umjeren i normalan u svemu. Ne postoji dobro ili lose, jedino dobro je normalno ili nikako drugacije. A sad mozete me svi popljuvat i rec sto god zelite, rekla sam svoje misljenje.. I btw ako se bebi ili mami u trudnoci treba desiti nesto lose, svi mi znamo da ce se desiti sa cigaretama ili bez cigareta.. Nismo sve iste. 👍
Sortiraj odgovore
Najstariji