Prvo da se odma identificiram - nepusacica sam.
Citala sam malo vase komentare i prilicno su mi...besmisleni (bez uvreda, objasnit cu se).
Vidim da ih dosta pociva na principu "moja frendica je pusila pa je dijete zdravo...moja frendica je jela samo zdravo pa dijete ima problema...trujemo se i ovako i onako sa svime i svacim...". Ajmo onda ovako, moja frendica je narkomanka koja voli i cugnuti i rodila je zdravo i bistro dijete, znaci li to da je to ok? Nije naravno. Kao sto ni pusenje u trudnoci nije ok.
Po meni, sve sto nas udaljava od prirode nije ok. Da li je ok udisati izgoreni papir i neku travu tretiranu kemikalijama? Nije.
Da li je zagaden zrak, hrana prskana pesticidima i plastikom dobra? Nije. Da li mozes promijeniti zrak u zagrebu? Nemozes. Da li je to isprika da zapalis uz parolu "ionako je zagadeno sve, sto jos moze skoditi par cigara"? Nije. Trebalo bi upravo suprotno, po meni.
Ali gle, ljudi smo. Netko je jaci, netko je slabiji. Ja osobno sam u prvom tromjesecju provela 1 vecer u toootalno zadimljenoj prostoriji i grizem se zbog toga i sama sebi govorim "ma to je samo jedna vecer, bice sve ok". Isto tako pojela sam par cipseva i popila par casa kole. Isto sranje ko da sam popusila po kutije duvana. Otrov je otrov, i jednako sam zgrijesila ko i pusacice. Jer mi je bilo fino.
Tako da...cure, smanjite cigare. ne samo za bebu nego i za sebe same, svoj budzet i svoju kvalitetu zivota. Nemojte pocet opet kad rodite. I nemojte same sebe sebi pravdati jer i same znate da je pusenje u k****. A ja cu smanjit na cipsu. Jer znam da je u k****
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Prvo da velim pusacica sam,ne strastvena,sli 3-4 cigarete na dan mogu me nazvat pusacem. Sad sam u drugoj trudnoci,bas kao i u prvoj sam odmah prestala pusiti.Velik sam protivnik pusenja u trudnoci,ako vec zelite bebu,zasto joj skoditi ?!
Prije trudnoće pušila sam 4-5 cigareta dnevno,uz kavu najčešće. Kad sam saznala da sam trudna prestala sam pušit bez problema,neću više ni počinjat,sad mi smrdi užasno jako. I moja mama je prestala prošle godine samo odjedanput (nije trudna ) i nije ni jednu zapalila odtad.
Tko god kaže da nemože prestat nije ni probao,sve se može kad se hoće pogotovo ako se radi o zdravlju vlastitog djeteta. Mislim da boljeg poticaja od toga nema
Ja zapalim svako par dana po duvan, dva. Ako sam s frendicama na kafi il je neka prigoda. Do nedavno i nisam bila toliko svjesna svoje trudnoce. Mozda jer nije planirana. A sad sam vec u visokom stadiju i grize me savjest i za to malo cigara sta sam popusila..
PseudoHTML, UBBCode and BB Code
Vidim ovdje jako puno ružnih komentara?! Tko ste vi da sudite jedna drugoj.. svaka žena će sama odlučit želi li ili ne pušit.. brinite svoje brige..
na svoje oči sam vidjela puno gorih stvari šta jedna trudnica može napravit od pušenja jedne cigarete dnevno..
Ja ne vidim "ruzne komentare", vidim samo "komentare". Netko je "za", netko je "protiv", ali ne vidim u toj raspravi nista ruzno. Rasprava kao i svaka druga na forumu.
treći kometar npr. a i dosta ih ima.. koji po meni nisu dobronamjerni.. to recimo jedan pušač ne može shvatiti.. ko šta ja ne mogu shvatit prežderavanja..
Evo bas sam pročitala sve komentare od početka. Ja osuđujem bilo kakvo napadanje i vrijeđanje. Pa najlakse je pametovati.svi smo mi svjesni sta valja a sta ne valja ali netreba zbog toga nekoga razapeti.bas me zanima da li bi isto tako reagirali da vidite trudnicu da pije colu ili jede pomfrit ili se guši u kokicama..sta biti jedna od vas koje biste nas razapele nikad nije u trudnoći konzumirala ništa ne zdravo...zato ljudi uvijek prvo pomesti ispred svojih vrata.
Ne opravdavam pušenje iako sam i ja pušač i sanjam ju po noći i najradije bi si kosu pocupala.nismo svi isti i ne reagiramo jednako.ja sam trenutno na 5 a pomalo cu ih svesti na 0.
Vidila sam i ja par koji prelaze granicu dobrog "forumovanja", ali to pripisujem žaru koji ova tema izaziva i inače. To je jedna od takvih tema.
Meni je osobno puno gore vidjeti da dijete jede kupovnu "kašicu od mesa, špinata i kukuruza" uz mater koja sidi na kavi 3 ure. Veća mi je to šteta za razvoj djeteta nego da žena popuši cigaru uz kavu da bi mogla na wc. To je moja tema od "žara"
Ne valja pretjerivati naravno u nicemu, ni u cigarama, ni u kavi, ni u ikakvoj drugoj hrani.
pozz svima..pusac sam vec godinama.uvijek sam govorila da cim ostanem trudna bacam cigarete.nazalost nije to tako lagano.naravno da se moye bez cigareta,i sve mi to mozemo..,pitanje je samo kakav je ko karakter i koliko je ko svijestan koliko su one zapravo stetne! :/u ranoj sam trudnoci i sa cijele kutije dnevno smanjila sam na 3 cig dnevno.smatram da je veliki uspijeh iako stalno organizam trazi.. :/ moje je misljenje da definitivno cigarete u startu treba baciti,ali i razumjem onakve poput same sebe...nadam se da cu uspijeti i prestati u cijelosti. :D
Sortiraj odgovore
Najstariji