Ne znam jeli se pricalo vec o toj temi ali me stvarno zanima vase misljenje…posjeti bebe koja je tek dosla iz rodilista.
Znaci, jedine koje bih ja pustila u kucu tih prvih dana nakon poroda su sestra,mama i tata. Muz bi mamu, strica i rodjakinje. Meni se to cini previse ljudi. Ja ne zelim uz sav taj oporavak i prilagodbu gledati jesu li svi oprali ruke, jeli im cista roba ili nesto trece. Naravno da zelim da svi dodju i vide bebu ali pomisao da ce ga svi dirati i dizati i ljubiti tako malog mi se ne svidja. Ne znam jeli vi imate slicna razmisljanja ili sam ja luda?🤷♀️
Već sam rekla svima da u bolnicu želim samo muža..a kad dođemo doma pozvat ćemo moje i njegove da dođu vidjet bebu i to je to.. inače nemamo u zg nikog, pa nam nitko od daljnje rodbine ni neće dolaziti..ali ni ja ne želim te posjete.. beba nema imunitet, a stariji ni ne moraju biti vidljivo bolesni, a mogu prenijet bebi..
Jednostavno roditeljima ne mogu braniti da dođu vidjeti bebu, al to je jedno popodne, pa će valjda sve bit ok.. jedino ću upozoriti da mi slučajno ne dolaze ako su bolesni i šmrkavi..
Ja već vidim kako ću se sa svojom stranom familije svađat oko cigareta..skoro svi puše kod mame doma i ne vide razlog zašto nebi i kad je dijete..kao i mi smo bili tako pa nam nije ništa.. a muž i ja protiv cigareta.. tak da mislim da ću se više oko toga svađat s njima..jer ne želim da puše kad je beba u prostoriji..dobro kod nas u stanu ni ne damo pušiti, idu na balkon, al vidjet ćemo kak to bude kad dođemo kod njih.. ili jednostavno nećemo ići tamo ako budu toliko tvrdoglavi.. 🤷
Tako i kod mene sto se tice cigareta. Ja i sestra smo odrasle u oblaku dima i kao nista nam nije tako da to dokazuje da to nije stetno! Poludim na takve price😡
Ne znam jeli se pricalo vec o toj temi ali me stvarno zanima vase misljenje…posjeti bebe koja je tek dosla iz rodilista.
Znaci, jedine koje bih ja pustila u kucu tih prvih dana nakon poroda su sestra,mama i tata. Muz bi mamu, strica i rodjakinje. Meni se to cini previse ljudi. Ja ne zelim uz sav taj oporavak i prilagodbu gledati jesu li svi oprali ruke, jeli im cista roba ili nesto trece. Naravno da zelim da svi dodju i vide bebu ali pomisao da ce ga svi dirati i dizati i ljubiti tako malog mi se ne svidja. Ne znam jeli vi imate slicna razmisljanja ili sam ja luda?🤷♀️
Kod mene je situacija bila ovakva, kad sam izlazila iz bolnice po mene su dosli muz i kumovi od malene, stim da nas je u kuci zivjelo 7, odmah kad smo dosli doma nas je bilo 10 oko bebe u kuci, ali sam jasno dala do znanja da je ne navlace, nosaju i ljube, digli su nos i bas me briga to je moja beba i bude vremena za takve stvari, sad zivimo sami i istu stvar budem napravila, mogu ju pogledati, ali nema ljubljenja ni diranja neko vrijeme
I ja bih tako a muz mi govori da kako cu zabraniti babi ili teti da poljubi bebu. Pa to je moja beba. I kao sto si rekla-bit ce vremena za to. Ti prvi dani nisu zezancija i bebi moze to ozbiljno naskoditi
Kod mene je situacija bila ovakva, kad sam izlazila iz bolnice po mene su dosli muz i kumovi od malene, stim da nas je u kuci zivjelo 7, odmah kad smo dosli doma nas je bilo 10 oko bebe u kuci, ali sam jasno dala do znanja da je ne navlace, nosaju i ljube, digli su nos i bas me briga to je moja beba i bude vremena za takve stvari, sad zivimo sami i istu stvar budem napravila, mogu ju pogledati, ali nema ljubljenja ni diranja neko vrijeme
I ja bih tako a muz mi govori da kako cu zabraniti babi ili teti da poljubi bebu. Pa to je moja beba. I kao sto si rekla-bit ce vremena za to. Ti prvi dani nisu zezancija i bebi moze to ozbiljno naskoditi
Jednostano, samo se moras cvrsto postaviti ili jednostavno reci da mj dana nema posjeta bebi dok se malo i beba ne privikne a i ti se oporavis od poroda, ja i kad idem u babinje pa makar mi bio i uzi rod nejdem prije nego beba napuni mj dana, po meni je to glupost i stresno i za mamu i za bebu nek se ljuti ko oce, ali to je moje misljenje
I ja se slažem, beba je mala i osjetljiva, a i preplašena, nek se navike na mamu i tatu, a i mi na nju 😁
Iako znam da će svekrva stalno visit kod nas 🙄
Jednostano, samo se moras cvrsto postaviti ili jednostavno reci da mj dana nema posjeta bebi dok se malo i beba ne privikne a i ti se oporavis od poroda, ja i kad idem u babinje pa makar mi bio i uzi rod nejdem prije nego beba napuni mj dana, po meni je to glupost i stresno i za mamu i za bebu nek se ljuti ko oce, ali to je moje misljenje
Slažem se u potpunosti
I da se nadovezem jos, ja sam s malom bila 8 dana u bolnici jer je imala jako visok bilirubin i vise je provela vrijeme pod lampom nego u kreveticu i kad smo dosli doma morala je biti uz svijetlo i stim da onda jos pogotovo nisam dala da mi ju nosaju
Mm prije par dana radi spisak koga ce pozvati na festu kad rodim, bio mu frend kod nas pa kao rade plan, 70i nesto osoba, ja zinula, i pitam kad je plan da radi festu, veli pa kad izadjes iz bolnice, ja ostala u soku, pa reko neradimo svadbu covjece. Onda kad je frend otisao velim mu da ja mislim da je to stvarno bezveze toliku festu radit, ko da ga zenimo😂. Onda sam mu lijepo objasnila kad bi to tako bilo svi bi ulazili da vide bebu, kako nekom zabraniti, bilo bi noseve do neba, a on isto nije za to da se beba dira, ljubaka i nosa. Onda sam mu predlozila da kad se porodim on lijepo napravi festu samo za muske, spisak se odmah smanjio na 30ak osoba, i da sve bude gotovo dok mi ne izadjemo iz bolnice, pa poslije ko zeli nek dodje na babinje 🤷🏻♀️. Sa nama zive njegovi roditelji, doci ce i moja mama, to nemozemo izbjeci 🤷🏻♀️, al oni ce postupiti kako im ja kazem bez ljutnje, vec su dali izjave kako vide da im necu dat dotaci djete 😂😂, a prvi posjetitelji ce biti njegova sestra i necaci i nadam se niko vise bar unutar dva tjedna. Jedino ako neki susjedi ne banu iznenada 😵🙈
Meni ce normalno doci moji i od muza roditelji, ali i to kratko, mama ce mi cesce dolaziti kad god mi zatreba, tako i svekrva premda se ona i sa prvom bebom dugo ustrucavala jer je bila ranije rođena pa je bas oprezna bila, ali za skuhat rucak ili bilo sto pomoci tu je kad je zatrebam. A sve ostale ocekujem tek za mjesec dana, tako smo i mi drugima isli pa nevjerujem da ce niko ranije navaliti. Sto se cigareta tice, kod nas u stanu nikad niko nije zapalio nego idu na balkon ako vec moraju, jer od nas niko ne pusi i to mi je stvarno ok da imaju obzira. Kod mojih isto niko nepusi, a njima ionako idemo cesce, a kod muzevih da ali nikad dok smo mi tamo jer znaju moje misljenje o tome 😂 stvarno nevolim cigarete i glupo mi sto nemogu u nijedan kafic otici na kavu a da ne smrdim ko pepeljara poslije. Isprike ako koja je od vas pusila ili pusi ili misli opet poslije, ali jednostavno mrzim taj dim, nista osobno.
A sto se tice slavljenja ko nas je to obicno vecer kad se rodi, muski se odu napiti i to je to, eventualno nasi pripreme za susjede malo da se pocaste sto su postali babe i didovi 😀
Mi dosli s pregleda, sve super! Bebac 527 grama. Sakriva se rukama i nogicama cijelo vrijeme🙈
Moj muz je vec rekao da pravi festu tu vecer kad rodim jer ne zeli ici festati kada ja izadem, isto samo muski.
Sto se tice posjeta u bolnici to mi svejedno tko ce dolaziti jer bebu dovezu do stakla i mogu ju kroz staklo pogledati. Doma je on i sam rekao nema posjeta iako znam da ce nasi roditelji doci, ali i sama cu napraviti ono sto kazem svim mamama, krevetic u sobi, beba u sobi, mogu doci, proviriti kroz vrata, vidjeti da spava, ne dirati da ne probude i otici sjesti u dnevnu. Nema sanse da mi dijete bude na kaucu u dnevnoj dok su mi gosti u kuci, samim time da izbjegnem to diranje/ljubljenje/nosenje, za to ce bit vremena. Kad oni odu prebacim ga u dnevni s nama.
It’s a baby boy💙
Fever super za pregled. I naš se skrivao rukicama cijelo vrijeme 🥰
Da, i moj je plan radit to s bebicom 😂
Al isto osim roditelja s obje strane, brata, šogorice, i najboljih prijateljica ne očekujem nikog prvih mjesec dana. Nisam ni ja nikom išla tak rano osim nećakinjama.
Sortiraj odgovore
Najstariji