Jutro! Ja isto danas ocekujem pregled ali tek je predvecer pa sam naslagala obaveza da ne stignem mislit o iscekivanjuTalija odi do hitne, ja sam isla kada mi je bilo krvarenje, moras provjeriti, meni su pojacali utrogestan i strogo mirovanje u jednom periodu. Nadam se da ce sve biti ok.
Eto, nije završilo dobro… ali sam dobro prihvatila to jer sam bila spremna danas na to. Danas imala ab completus. Od smeđeg iscjetka nastavilo je na lagano krvarenje idući dan vidljivo samo na obrisima i dan kasnije obilno bolno krvarenje s ugrušcima… kad sam se uputila na hitnu, doktorica rekla da je vec veci dio posteljice izašao, dobila sam injekciju da se očisti ostatak. Beta je odmah bila u padu, ako je za dva dana još manja, ne trebam na kiretažu jer sam se očistila prirodno…
ak je moralo biti tako, dobro sam prošla…
Sad ću malo manje pratiti ovu temu.. više onu tko radi na bebi ☺️
Može samo još koja sa slicnim iskustvom, koliko ste pauzirali od iduceg pokusaja?
Nbas mi je zao! ali držim fige za ponovni plus 👍🤞❤
S napuhnutoscu se borim i prije trudnoce i zato ne jedem bijeli kruh nikada, a razeni baš kad mi se jede. Mislim da je sad gore u trudnoci, ali stvarno ništa drugo ne jedem osim kifli, kruha i čiste tjestenine pa mislim da je i do toga
Jutro! Ja isto danas ocekujem pregled ali tek je predvecer pa sam naslagala obaveza da ne stignem mislit o iscekivanjuTalija odi do hitne, ja sam isla kada mi je bilo krvarenje, moras provjeriti, meni su pojacali utrogestan i strogo mirovanje u jednom periodu. Nadam se da ce sve biti ok.
Eto, nije završilo dobro… ali sam dobro prihvatila to jer sam bila spremna danas na to. Danas imala ab completus. Od smeđeg iscjetka nastavilo je na lagano krvarenje idući dan vidljivo samo na obrisima i dan kasnije obilno bolno krvarenje s ugrušcima… kad sam se uputila na hitnu, doktorica rekla da je vec veci dio posteljice izašao, dobila sam injekciju da se očisti ostatak. Beta je odmah bila u padu, ako je za dva dana još manja, ne trebam na kiretažu jer sam se očistila prirodno…
ak je moralo biti tako, dobro sam prošla…
Sad ću malo manje pratiti ovu temu.. više onu tko radi na bebi ☺️
Može samo još koja sa slicnim iskustvom, koliko ste pauzirali od iduceg pokusaja?
Talija identican slucaj kao i meni, prvo vece smedi iscjedak, sutradan krvarenje i dok sam osla na hitnu ploda nije bilo vise.. beta je bila 13, rekli su ako padne necu morat na kiretazu... dobila ergotyl i sutradan je beta pala na 7, dobila jos jedan ergotyl i pustena kuci... nisu mi nis rekli za daljna pokusavanja, a ja se tad nisam ni sjetila pitat... kad smo se oboje osjecali spremno, stupili smo u spolne odnose, ali smo koristili zastitu jer smo htjeli sacekat da prode bar jedan ciklus.. koristili zastitu svega 5 dana i nakon toga imali sex bez zastite, ostala trudna s blizancima i prije prve menge... doktorica mi je rekla samo da smo jako plodni, trudnocu mi racunala u pocetku od spontanog, a kasnije kad se vidilo na uzv po uzv...
Filip&Andrej
27.03.2020
U meni je beta u pon bila 2307, a danas 1952.. mislim danas je krenuo pad, al ne bas toliko strmoglavno na deseteroznamenkast broj.. rekla mi ginekologica ako mi u petak bude također u padu, barem na pola da mozemo reci da je to to...
Drzi se Talija, dogada se to puno cesce nego sto se prica. Super je sto si izbjegla kiretazu. Ako nema nekog konkretnog uzroka (a vjerujem da nema), pricekajte ciklus i u akciju. Tvoja bebica ce doci kad bude vrijeme <3
Drage moje hvala vam na porukama dobrodoslice.
Meni je ovo prva trudnoca i ne znam bas jako puno toga.
Imam neke lagane "bolove" u donjem dijelu stomaka. Osjecaj kao da cu dobiti ali u nablazoj verziji ikada. Ne znam jel to normalno tak na pocetku trudnoce ili? 🙄🤨😣Prija mi je rekla da je i ona imala tak osjecaj pa je sve na kraju bilo super.
Imam neke lagane "bolove" u donjem dijelu stomaka. Osjecaj kao da cu dobiti ali u nablazoj verziji ikada. Ne znam jel to normalno tak na pocetku trudnoce ili? 🙄🤨😣Prija mi je rekla da je i ona imala tak osjecaj pa je sve na kraju bilo super.
Hej Ena, puno nas je kojima je prva. Zato smo tu, da razmjenjujemo iskustva :) cestitam ti!
Bolovi slicni menstrualnima su normalni. Medutim, ako postanu jaci ili ako se pojavi krv- pravac hitna. Nazalost ne postoji tu neko pravilo kojim se treba voditi. Moras osluskivati tijelo i reagirati cim vidis da nesto nije ok. Bolje da ti se doktori narugaju jer si bzvz dosla, nego da se nesto lose dogodi, a moglo se prevenirati.
No bez panike ;)
Stigli moji nalazi, izgleda da nist od prekidanja terapije.
fT3 i fT4 savršeni medjutim tsh se nije ništa značajno povećao 0,081. Vidjet ćemo u petak sto će doktorica reci.
I ova trudnoća, bez obzira na to sto je blizanacka kao i prethodna, skoro bez ikakvih mučnina. Da mi se ne javljaju ova krvarenja svaka tri tjedna, čini mi se da bi mogla trčati 😁
Stvarno se osjećam odlično… brže se umaram i ponekad me žgaravica jede ali sve u svemu… dobro je!
Moj muž radi sam za sebe tako da smo stalno zajedno ali mi imamo drugi problem. Ni njegova a ni moja mama nisu nam blizu…. u biti, vratili smo se iz vani prije nekoliko godina tako da skoro pa nikog nemamo tu u ZG. E sad nam je to problem kad ja ne mogu ništa…. on i kuha i cisti i pere… bas mi ga je zao. Vidjet ćemo kako će se ovo dalje odvijati ali ako budem morala ležati stalno, moramo tražiti ispomoć u kući. Zato vam ponekad zavidim kad vidim da mame i svekrve skakuću oko vas. Moji dečki se stvarno trude da sve funkcionira ali fali nam pomoć.
Moja mama zivi je malo u Srbiji malo u Nemackoj zbog posla, ali da kazem Srb 1050km od mene, a svekrva je u Turskoj gde i mi ali 850km od nas.. Muz radi od 6 ujutru do 8 navece je kuci. Ponekad ima slobodnu nedelju. Imam jednu poznanicu i to je to. Jer se selimo dosta cesto. Da li ja treba da ti objasnim situaciju koja me ceka kad beba dodje, a mislila sam da mi je sad tesko 😊...
Hej Ena, puno nas je kojima je prva. Zato smo tu, da razmjenjujemo iskustva :) cestitam ti!
Bolovi slicni menstrualnima su normalni. Medutim, ako postanu jaci ili ako se pojavi krv- pravac hitna. Nazalost ne postoji tu neko pravilo kojim se treba voditi. Moras osluskivati tijelo i reagirati cim vidis da nesto nije ok. Bolje da ti se doktori narugaju jer si bzvz dosla, nego da se nesto lose dogodi, a moglo se prevenirati.
No bez panike ;)
Hvala ti puno na odgovoru.. 😘 Sada mi je lakse. Inace sam panicar sama od sebe cijeli zivot. Osluskujem svaku sitnicu sta se događa.
Sortiraj odgovore
Najstariji