Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivaanaaa
    21. Lipanj 2018. 23:14

Student24

ivaanaaa

Student24

ivaanaaa

Mame koje hrane bebe na bocicu koliko u prosjeku bebe vam popiju i koliko obroka. Nama je u subotu 2 mjeseca

Mi jucer navrsili 2 mj. Papa 7 boca po 130 ml. vi?

Joj odmah u depru padnem.. mi u prosjeku popijemo 450ml u 6 obroka.. i to uz veliku muku.. a vi vise 900..

Ali vi ste na svaka 4h. Mi imamo max razmak u noci do 6h i ostalo po 3h. Dohrana ili izdajanje?
    Bebac je bas izjelica.

Do prije dva dana samo izdajanje. A sad zbog nedobivanja na kilazi uvela AD. Mozda mi stvarno mlijeko nije kaloricno. I sad kad sam uvela AD vaga se pomaknula prema gore. Za dva dana 20 grama. Nije puno al za nas puno znaci.. pa neznam dal to ima veze sa aptamilom ili.. nisam pametna vise..

• Student24
    22. Lipanj 2018. 07:55

nisam ni ja pametna. Kad sam krenula citat nasla toliko oprecnih informacija...
    da li se na mlijeku izdigne sloj masnoce? 
    Ja se stalno bojim da jede previse, da je previse dobio...

• ivaanaaa
    22. Lipanj 2018. 08:01

Student24

nisam ni ja pametna. Kad sam krenula citat nasla toliko oprecnih informacija…
    Ja se stalno bojim da jede previse, da je previse dobio…

Pa ima  tog sloja masnoce! Recite mi da sam luda al ja sam na njemackom forumu pronasla informacije da neke mame oberu tu masnocu sa mlijeka i stave u drugo izdojeno mlijeko da ga pojacaju.. ja stvarno imam mlijeka pa cu i ja danas tako.. znaci frisko se izdojim a ono mlijeko koje je u frizideru cu obrat to"vrhnje", a onu vodicu bacit.. mislim da nemoze skodit..

• ivaanaaa
    22. Lipanj 2018. 08:04

Samo pusti da jede beba.. kad se pocne kretat vise, pocne manje dobivat. Zato treba beba nakupit u prva 3 mj naslage da ima poslije sto trosit.. 

• Student24
    22. Lipanj 2018. 08:31

ivaanaaa

Student24

Pa ima tog sloja masnoce! Recite mi da sam luda al ja sam na njemackom forumu pronasla informacije da neke mame oberu tu masnocu sa mlijeka i stave u drugo izdojeno mlijeko da ga pojacaju.. ja stvarno imam mlijeka pa cu i ja danas tako.. znaci frisko se izdojim a ono mlijeko koje je u frizideru cu obrat to"vrhnje", a onu vodicu bacit.. mislim da nemoze skodit..

Apsolutno nemoze skodit. to je znak da izdojis do punomasnog mlijek  i to je super! 

• ivaanaaa
    22. Lipanj 2018. 08:52

Student24

ivaanaaa

Student24

Pa ima tog sloja masnoce! Recite mi da sam luda al ja sam na njemackom forumu pronasla informacije da neke mame oberu tu masnocu sa mlijeka i stave u drugo izdojeno mlijeko da ga pojacaju.. ja stvarno imam mlijeka pa cu i ja danas tako.. znaci frisko se izdojim a ono mlijeko koje je u frizideru cu obrat to"vrhnje", a onu vodicu bacit.. mislim da nemoze skodit..

Apsolutno nemoze skodit. to je znak da izdojis do punomasnog mlijek i to je super!

Iskrica
    22. Lipanj 2018. 11:11

Ivaanaaa nemam iskustva i znanja oko situacije koju imate (jedino mi pada na pamet probati s drugom dudom tj. probati da li bi beba više izdojenog mlijeka popapala na drugu marku flašice i dude), samo ti hoću dati potporu, imam osjećaj da si super mama i da lijepo brineš o svojem malom zlatu, prekrasno mi je da ustraješ u izdajanju i hranjenju bebice pretežito svojim mlijekom (plus ad) i šaljem puno pusa da izdržite i prevladate tu fazu i da bebač počne papati naveliko 

• ivaanaaa
    22. Lipanj 2018. 11:44

Iskrica

Ivaanaaa nemam iskustva i znanja oko situacije koju imate (jedino mi pada na pamet probati s drugom dudom tj. probati da li bi beba više izdojenog mlijeka popapala na drugu marku flašice i dude), samo ti hoću dati potporu, imam osjećaj da si super mama i da lijepo brineš o svojem malom zlatu, prekrasno mi je da ustraješ u izdajanju i hranjenju bebice pretežito svojim mlijekom (plus ad) i šaljem puno pusa da izdržite i prevladate tu fazu i da bebač počne papati naveliko

Hvala! Puno mi znaci  da me netko podrzava bez obzira sto se neznamo. Okolina nije bas susretljiva. Sve " babe" mi govore da mi mlijeko nevalja.. mozete misliti kako je to cuti jednoj majci , koja se onda pita dal stvarno nisam sposobna nahranit svoje dijete. I onda samo sto ne odustanem pomislim da se prirod ipak dobro pobrinula za to ... al uvjek je tracak sumnje prisutan i to me izjeda. Mozda da stvarno probam sa drugom bocicom. iako mi se cini da je dobro prihvatila tu aventovu. Jedino mozda da uzmem za vise rupica pa da joj brze ide da nemora vuc jako.. mislim da se na samu cicu vise nece vratit tak da..

• ita87
    22. Lipanj 2018. 11:54

Ivana ne mora biti da nece htjeti sisati vise, vidjet ces s vremenom. 
    Evo nama danas 5.dan iskljucivog dojenja, nakon mjesec i pol kombiniranja dojenje+ad. Poceli smo sa 4 bocice, pa zadnja 2 tjedna smanjili na dvije dnevno. Zadnjih par dana je bila samo 1 bocica, i onda sam ju izbacila skroz. I dalje me zaboli bradavica kad povuce ali je podnosljivo. Nemam nista protiv nekoga tko daje samo ad i ne kazem da necu nikad vise dat joj, ali potrudit cu se da sto duze sisa, time smo rijesili nas glavni problem, kakanje. Sada kaka svaki dan, a prije svaka 2,3 dana. Vidjet cemo kako ce dalje ici. 

Sarita_00
    22. Lipanj 2018. 11:59

ivaanaaa

Iskrica

Hvala! Puno mi znaci da me netko podrzava bez obzira sto se neznamo. Okolina nije bas susretljiva. Sve " babe" mi govore da mi mlijeko nevalja.. mozete misliti kako je to cuti jednoj majci , koja se onda pita dal stvarno nisam sposobna nahranit svoje dijete. I onda samo sto ne odustanem pomislim da se prirod ipak dobro pobrinula za to … al uvjek je tracak sumnje prisutan i to me izjeda. Mozda da stvarno probam sa drugom bocicom. iako mi se cini da je dobro prihvatila tu aventovu. Jedino mozda da uzmem za vise rupica pa da joj brze ide da nemora vuc jako.. mislim da se na samu cicu vise nece vratit tak da..

Samo ti ustraj u davanju svog mlijeka i eventualni koji obrok ad ako bas vidis da je nezadovoljna. 
    Meni su isto prvo poceli s pricom da ili nemam dosta mlijeka ili da nije dobro. Najprije sam sama ubacila ad prije spavanja. Cak su mi patronazna i pedijatrica rekle neka joj nakon svakog podoja dam ad jer je slabo dobivala. 2-3 puta dnevno joj ponudim ad nakon podoja, nekad pojede svih 30 ml, nekad manje. Nisam htjela nakon svakog, mislim da mi mlijeko ipak nije toliko lose. I uz takvo hranjenje je dobila tih "potrebnih" 280 g u 7 dana. 

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.