Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ivaanaaa
    23. Lipanj 2018. 11:09

Katuska99

Ivana i ja imam slican problem, dobila je 130g u 9 dana. Jede normalni cicu kao i do sad, cak dosta cesto. Svi oko mene me tjese da je to ok, ali ja sam zabrinuta, jos danas i sutra pratim i ako ne bude nis dobila idem u pon kod dr

Ali do sada ti je normalno beba dobivala na kilazi?

• ivaanaaa
    23. Lipanj 2018. 11:22

Gumbek

A za hranu ti ne znam reci, nemam iskustva, al nekako mi 4 sata zvuce bas puno za tako malu bebu, pa i ja cesce od toga papam

Sto se tice to hranjena na 3- 4 sata, velika je razlika hranjenja na bocicu i dojenja. Ti kod bocice tocno znas koliko ti beba u 24 sata unese mlijeka. Tu kolicinu rasporedis na 5-8 obroka. Neke bebe vole popit vise puta po manje, a neke manje obroka pa ti obroci budu kolicinski veci. A kod dojene bebe ti neznas koliko ona u kojem obroku pojede pa moras nudit cesce.  Nazalost kod bocice ti raspodjelis bebi kako i kada jede.. a na cici su oni tvoji sefovi😀. Beba od tipa 5 kg na bocici moze imat i samo 5 obroka, ako su oni kolicinski zadovoljavajuci.. mi jedva nategnemo 6 obroka i kolicinski malo popije, a ako joj nudim prije 4, 4.5 sata nema sanse da usta otvori.. 

Katuska99
    23. Lipanj 2018. 11:40

Je normalno je dobila. Prvi pregled 1000g, drugi 800g

Honey
    23. Lipanj 2018. 11:56

Mi jucer prezivjeli skok 3.tjedna. Znaci spavala nista nije od jutra do 11 navecer, cijeli dan nosanje i sisanje. Ja sam mislila da cu pregorit al prezivi to majka na kraju svaka. 😅 Samo se nadam da je to to, jer sam kao citala da skok moze i do 7 dana trajati. 😱 onak kaaaaaj??? E to neznam kako, kakooo prezivit? Danas je lijep dan, nece biti ni vruce pa se nadam da ce mala bit raspolozena za setnjicu. Iskreno meni treba mozda vise nego njoj 😅 
    Cure, zelim vam da vas sto manje bebe sikiraju, i da uzivate sa svojima u ovom ptoduzenom vikendu 😘

• ivaanaaa
    23. Lipanj 2018. 13:12

Katuska99

Je normalno je dobila. Prvi pregled 1000g, drugi 800g

Ma onda ti je tih 130 grama ok u 9 dana. Zna malo bebac ub34 mj manje dobivat.. i dalje ide sve manje.. nebrini nista..

m-mama
    23. Lipanj 2018. 18:33

Kolko si vase bebe budne kroz dan? Mi po 6-7 sati imamo borbe da zaspi 2-3 sata u komadu. Danas od 10 do 6 nikako da zaspi dulje od sat vremena. Neznam kako su vase bebe i vi, ali mene bas izmori fizicki i psihicki kad toliko sat u komadu place, budi se iz sna dugog 5-10 min. Najgore od svega mi je to sto nista ne pomaze, bas se osjecaj nesposobno i jadno, kao da nisam dobra mama n

• Student24
    23. Lipanj 2018. 21:00

m-mama u potpunosti te razumijem. Tako je i nama vec neko vrijeme. Danas je odspavao vani u prirodi u autosjedalici dva sata... Inace nam to ne uspije! 

Iskrica
    23. Lipanj 2018. 21:07

m-mama

Kolko si vase bebe budne kroz dan? Mi po 6-7 sati imamo borbe da zaspi 2-3 sata u komadu. Danas od 10 do 6 nikako da zaspi dulje od sat vremena. Neznam kako su vase bebe i vi, ali mene bas izmori fizicki i psihicki kad toliko sat u komadu place, budi se iz sna dugog 5-10 min. Najgore od svega mi je to sto nista ne pomaze, bas se osjecaj nesposobno i jadno, kao da nisam dobra mama n

M-mama, kod nas već dugo nema pravog spavanja kroz dan. Gledajući cijeli dan ja provedem sate u uspavljivanju (većinom bez  njezinog plakanja), obično zaspi na rukama, spustim ju u krevetić i za malo minuta je  opet budna (čak zna biti i da mi se na rukama opet probudi) i opet iznova ide uspavljivanje i tako u krug, a rijetko kad odspava uistinu. I tako prođu dani... Osjećam se isto kao i ti. A onda si kažem da sam dala sve od sebe, a da nije moja krivnja da ona ima svoju volju. No svejedno taj osjećaj ostaje.
    Dal postoje kakvi ljudi u Hrvatskoj koji pomažu za raspored dana i uspavljivanje? Znam da postoje savjetnice/doule za dojenje pa dal postoje i doule za san. Mislim da bi imale puno mušterija 

Sarita_00
    23. Lipanj 2018. 21:17

Iskrica

m-mama

M-mama, kod nas već dugo nema pravog spavanja kroz dan. Gledajući cijeli dan ja provedem sate u uspavljivanju (većinom bez njezinog plakanja), obično zaspi na rukama, spustim ju u krevetić i za malo minuta je opet budna (čak zna biti i da mi se na rukama opet probudi) i opet iznova ide uspavljivanje i tako u krug, a rijetko kad odspava uistinu. I tako prođu dani… Osjećam se isto kao i ti. A onda si kažem da sam dala sve od sebe, a da nije moja krivnja da ona ima svoju volju. No svejedno taj osjećaj ostaje.
    Dal postoje kakvi ljudi u Hrvatskoj koji pomažu za raspored dana i uspavljivanje? Znam da postoje savjetnice/doule za dojenje pa dal postoje i doule za san. Mislim da bi imale puno mušterija

Evo jos jedne musterije za tu osobu 😂😂 Mada se ne smijem bunit, moja je zadnja 2-3 dana dobra, spava 2 puta po 2 sata i jos 1 put otprilike sat vremena. I tu i tamo ono kratko spavanje. Dosad smo imale vecinom spavanje na rukama i neuspjesna ispustanja u krevet. Nemam pojma koja je bila nervoznija na kraju dana, Lara ili ja 😞

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

m-mama
    23. Lipanj 2018. 22:46

Sarita_00

Iskrica

m-mama

M-mama, kod nas već dugo nema pravog spavanja kroz dan. Gledajući cijeli dan ja provedem sate u uspavljivanju (većinom bez njezinog plakanja), obično zaspi na rukama, spustim ju u krevetić i za malo minuta je opet budna (čak zna biti i da mi se na rukama opet probudi) i opet iznova ide uspavljivanje i tako u krug, a rijetko kad odspava uistinu. I tako prođu dani… Osjećam se isto kao i ti. A onda si kažem da sam dala sve od sebe, a da nije moja krivnja da ona ima svoju volju. No svejedno taj osjećaj ostaje.

Evo jos jedne musterije za tu osobu 😂😂 Mada se ne smijem bunit, moja je zadnja 2-3 dana dobra, spava 2 puta po 2 sata i jos 1 put otprilike sat vremena. I tu i tamo ono kratko spavanje. Dosad smo imale vecinom spavanje na rukama i neuspjesna ispustanja u krevet. Nemam pojma koja je bila nervoznija na kraju dana, Lara ili ja 😞

To me najvise baci u depru. Tolke sate da nestignes nista, jedem u hodu, pijem vodu kad vec dehidriram na pola, samo jos da ne piškim usput 😂 A i postanem i ja nervozna, sve mi smeta, svi su mi krivi, slicno kso kod trudova. Kad ide trud mislis sta je meni ovo trebalo, a kad nema truda tj kad beba spava svr je super.  😂😂. Primjetila sam da sam tolko opterecena i fokusirana na to da zaspe da mi nista drugo ne padne na pamet, npr ga da okupam, voli se kupati a i da iskoristim vrijeme budnosti. P.S. Bas mi je drago da ste se u tolikom broju poistovjetile sa mnom, lakse je kad znas da nisi sam. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.