Hello! Mi evo nabavili Espumisan kapi i dali prvu dozu.. sad cekam reakciju😏. Nadam se pomaku.
U cemu kupate bebicu? Ja do sada samo u vodi kupala. Odnedavno dodajem par kapi bademovog ulja u vodu.. ali sampone jos nisam koristila.
Nego, da li je cija beba imala tjemenicu? Danas sam primjetila da joj se malo napravilo.. imam onu mustelinu pjenicu. Jel se to jos s necim tretira? Ne znam koliko dugo to traje?
Mi se kupamo svaki drugi dan s a-derminim exomega gelom, a izmedu s vodom.
Tjemenicu nismo imali, nadam se da ce nas to preskočiti. Cesljamo se svaki dan suprotno od rasta kosice, kao prevencija...
Mozes dobro namazati uljem, stavi kapicu (da ne umasti sve oko sebe), ostavi tako neko vrijeme i onda istljaj malo tetricom. Kazu da je mustela dobra, ali ako ima u obrvama i po čelu tamo se ne smije stavljati. Tjemenica nastaje zbog pojacanog stvaranja loja na nekim podrucjima koze, pa ne traje kod svih isto.
Dobar dan!
Lari se ljustila koza. Sad se jos malo ljusti gornji dio stopala, ali to nije nista kako je bilo. Doslovno su joj cijeli komadi otpadali s ruku 😯 To nam je jos u bolnici pocelo, pa su rekli da se ne sekiram. Tad joj se vrat ljustio i to je zapelo u pregibima koze, pa se sve crvenilo. Rekle sestre nek obrisem sa vlaznom blazinicom i namazem lanolinskom kremom ili melemom. Namazala melemom i proslo crvenilo u tren oka. Ovako sam ju par puta namazala s malo baby ulja, ali nije bilo neke razlike, pa sam odustala.
Pelene puni samo tako 😂 Bude po 3-4 posteno pokakane i jos 2-3 onako nesto malo. Kad tako posteno napuni pelenu, onda imamo pranje u lavoru 😊 Kremu za guzu imam od jgl-a, ne mazem bas svaki puta i nema crvenila.
Sutra nam dolazi patronazna, pa cemo vidjeti kako cura napreduje. Sljedeci cetvrtak idemo kod pedijatra.
Jedino me muci sto sam se ja prehladila. Nos mi je zacepljen, kisem, grlo me boli... Nadam se samo da nece na Laru preci.
Puse svim mamama i bebicama 😘😘
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Sarita ja sam bila bolesna ... cak i temperaturu imala. Ako dojis beba dobiva antitijela preko mlijeka tako da se ne bude razbolila ili bude ali neki laksi oblik. Mojoj nista nije bilo..
https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png
kako vi dajete biogaju.ja sam probala na zlicu ali kako ide malo kapi cini mi se da vise ostane na zlici nego u ustima...i da li kapi cuvate u hladnjaku?
Mi smo danas kupili wayu+d3 i mislimo sutra poceti. I vi dajete na zlicu. Pojma nemam kako cu. Bas cu vidjeti sutra vokak kako nama to ide.
Odlucila sam se za kombinaciju s wayom a ne samo d3.
Bok svima! Upadam kao padobranac na temu, ali otkrila sam ovaj forum tijekom devetog mjeseca trudnoce i od tada vas citam... Sad se na nagovor muza i javljam :) Bebac nam ima dva tjedna i muku mucimo sa popodnevnim (ne)spavanjem od subote... Budan je od podne do vecernjeg kupanja, a ako ne jede (dojim ga), onda place, i to na trenutke takvim intenzitetom da se uplasimo i muz i ja... Smiruje ga samo papanje (dio vremena jede, dio samo drijema i ako ga maknem, odmah pocinje plakanje). Koliko sam shvatila, ima vas jos u ovakvoj situaciji... Imate li kakvih savjeta? I da, dudu sada ne zeli ni pod razno, ima li smisla ustrajati da ju prihvati? Prvi dan po dolasku doma cak je i htio, i nije ga zbunjivalo sto se hranjenja tice...
kako vi dajete biogaju.ja sam probala na zlicu ali kako ide malo kapi cini mi se da vise ostane na zlici nego u ustima…i da li kapi cuvate u hladnjaku?
Ja nakapam direkt u usta 😅 a mozes kao sebi na bradavicu ili izdojit pa pomijesat sa mlijekom. Kapi cuvam na sobnoj temp jer tako pise.
kako vi dajete biogaju.ja sam probala na zlicu ali kako ide malo kapi cini mi se da vise ostane na zlici nego u ustima…i da li kapi cuvate u hladnjaku?
Ja ne stavljam u frizider, ali mislim da cu poceti sad kako idu ove vrucine. Ako dajem espumisan/sab simplex nakapam skupa s tim u zlicicu ili mu nakapam direktno na jezik, uzela sam u onoj easy droper tubici, pa ide na brzinu.
E moja mare08 dobrodosla ti i tvoja bebica 🤗 ista stvar i kod moje male. A dobro si pohvataka, ima nas jos. A ako procitas jos ranije, vidjet ces da su cure koje su rodile prije 2mj prosle isto. I jedino sto sam procutala da pomaze je vrijeme. Dakle treba jednostavno proci ta faza a mi se moramo naoruzati strpljenjem. Nije lako, ja se sama rasplacem jer mi je zao kako se grci od placa, sva se izgrebe po licu. Al proci ce i to draga. Ako puni pelene i ako dobiva na tezini, zapravo je onda sve ok. Sretno i sto ugodnije druzenje s nama ovdje 😘
Bok svima! Upadam kao padobranac na temu, ali otkrila sam ovaj forum tijekom devetog mjeseca trudnoce i od tada vas citam… Sad se na nagovor muza i javljam :) Bebac nam ima dva tjedna i muku mucimo sa popodnevnim (ne)spavanjem od subote… Budan je od podne do vecernjeg kupanja, a ako ne jede (dojim ga), onda place, i to na trenutke takvim intenzitetom da se uplasimo i muz i ja… Smiruje ga samo papanje (dio vremena jede, dio samo drijema i ako ga maknem, odmah pocinje plakanje). Koliko sam shvatila, ima vas jos u ovakvoj situaciji… Imate li kakvih savjeta? I da, dudu sada ne zeli ni pod razno, ima li smisla ustrajati da ju prihvati? Prvi dan po dolasku doma cak je i htio, i nije ga zbunjivalo sto se hranjenja tice…
Dobro nam dosla. U kojoj pozi dojis? Meni je bilo najzgodnije lezeci kad je tako dugotrajno, a i najlakse je izvuci se ako slucajno zaspe 😉
Sortiraj odgovore
Najstariji