Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • frckava28
    10. Lipanj 2018. 20:11

Panda bas mi je zao. Ali bude to proslo. Trudi se biti pozitivna iako znam da nije lako. ❤❤

10. Lipanj 2018. 20:33

panda102

Radujem se novim temama i jedva sam cekala da se vratim na forum. Ona je konacno zaspala pa sam malo procitala. Hvala svima na cestitkama.
    Evo moje miske, sunca se 😜

Pando, Dare je super rekla, svo zlo u tome bilo. Znam da je lako nama reci koje smo doma sa svojim bebama i muzevima, al i sama znas da je u pitanju dan, dva, tri do vaseg otpusta. Sjeti se nasih bebica iz grupe sta su rodjene puno prije termina pa su bile danima u inkubatoru.
    Ti si nas veseljak, nedaj se da te to pokoleba i deprimira. Sve ce biti uredu. 

• Student24
    10. Lipanj 2018. 21:06

Kako vi oblacite svoje bebe po ovim temperaturama? Nama je jako vruce u stanu i bez klima nejde. S klimama odrzavamo temp oko 25-26... 
    Momak je veceras bio ekstra nervozan. Jos ne spava. Prvi puta da je jos budan, ali lezi budan u kreveticu. Jel vas posijetila vjestica? Mene izgleda da...

10. Lipanj 2018. 21:47

Student24

Kako vi oblacite svoje bebe po ovim temperaturama? Nama je jako vruce u stanu i bez klima nejde. S klimama odrzavamo temp oko 25-26…
    Momak je veceras bio ekstra nervozan. Jos ne spava. Prvi puta da je jos budan, ali lezi budan u kreveticu. Jel vas posijetila vjestica? Mene izgleda da…

Samo kratki bodi, vec danima. Ponoci carapice. Ja klimu ne palim, osim kad nam dolaze gosti neki, em nam je ouno em ne mogu drzat spustene rokete onda koje inace imam spustene jer stan ima  prozore tako okrenute da mi je sunce od 13h na prozoru.
    Ja nisam dobila, al mislim da budem uskoro jer imam onu sluz kod ovulacije i bol specificnu za dane ovulacije 😫😫😫

Mama mia
    10. Lipanj 2018. 22:00

Ja svoju oblacim samo u bodi i na nogama carapice. Evo ja prosli tjedan dobila vjesticu cak i duze traje nego prije trudnoce. Valjda je to normalno?  Samo da napomenem 2 mjeseca su prosla od poroda.

Honey
    10. Lipanj 2018. 23:21

Jel ja svoju pretopla obucem? Nama je 22-24 u kuci. Po danu je u bodiju dugih rukava, hlacicama i carapicama. Noci je u bodiju kratkih i jednodijelnoj pidzami. 

Honey
    10. Lipanj 2018. 23:22

Mislim mala je jos, vase su vece 😁

yra
    10. Lipanj 2018. 23:44

J1309

Meni su rekli bio gaju 1x5 kapi najbolje ujutro, a espumisan 25 kapi prije svakog podoja..spasili su nas grcica ali sa stolicom jos muku mucimo..danas opet 3.dan da ne kaka, i cini mi se da cu opet morat pomagat toplomjerom..

Probaj izbjeći taj toplomjer. Uopće ne kužim patronažnu koja može tako nešto preporuciti. Da li je tvoja beba samo dojena?
    Za samo dojene bebe normalno je da do 10 dana ne kakaju. Jedna od nas je preporučila sok od marelice, čini mi se da je čak spomenula onaj iz Lidla. Probaj piti dosta tog soka, vjerujem da će doći do neke promjene.
    Honey možeš odmah van, prvi dan, i po ljeti i po zimi, bitno je kako se ti osjećaš. 
    I...da nije debeli minus, da ne puse jači vjetar i da nije magla.😉
    Zrinchy istina je da sestre jako cesto kazu da je beba lijena vuci. 
    Dojenje se uči, uči ga mama, a bome i beba. 
    Budi strpljiva, primi bradavicu da bude vodoravno uska s jedne strane, podraskaj bebu vrhom bradavice po usnicama i kad zine njezno mu glavicu prinesi ciki tako da mu skoro cijela bradavica i veći dio aureole budu u ustima. Ako nije dobro prmio probaj opet. Ako se jako plače naoštri živce i ispočetka. Nikome počeci nisu laki, većini nas žena je to kaotičan period. Nekad davno žena nije sama prolazila kroz sve to. U kući je bilo više generacija koje su si međusobno pomagale. I ne na 3 dana koliko smo mi uobičajeno u bolnici i imamo pomoć.
    Drži se draga moja, možeš ti to!😗

yra
    11. Lipanj 2018. 00:29

panda102

Evo i nas cure konacno. Mi smo nazalost jos u bolnici. Pomalo sam psihicki pala ali trudim se zbog nje biti jaka.
    Mnogo nas muci zutilo i ne popusta. U cetvrtak sunoreko koze izmjerili povecanje i odmah mjerenje u krvi u petak ujutro kad smo trebale izaci. Bilo je vise od 300 samo to znam. Isle smo na svjetiljku 10’sati. Spustilo se nesto malo. Pa je doktorica rekla jos 16 sati. Zamislite drzati bebu mirnom 16 sati… u bolnici na ovim vrucinama bez klime prikopcanu na dojku i sa uzasnim glavoboljama od epiduralne koja ne znam je li mi djelovala i 45min znog prebrzog otvaranja.
    I danas smo evo vec 10.sat na svjetiljci i izmjerili su na celu 12,3 isto kao i jutros 😫
    Ujutro vade krv. Jutros je bilo 280 i nije nas smjela pustiti kuci kaze da previse riskiramo. Ja sam luda vec pomalo jer ne znam kako da joj pomognem.
    Inace je sivna krasna beba. Sisa sat vremena pa razgleda smije se. Budna bude oko 2 sata pa spava 2-3. Super napreduje s kilazom. Izgubila je 300 vratila vec 100.
    Samo je gledam i mislim kako je savrsena i lijepa.
    I onda padnem u depresiju kad znam da se jos nas troje nismo skupa probudili. Muz je isto veoma lose jer ne moze da se pomiri s tim da nismo kuci.

Draga naša, uvijek vedra i puna pozitive!
    Nemoj nam sad potonuti i biti tužna!
    Ti i tvoja bebolina ste u najboljim rukama!
    Izvuci najbolje iz ove situacije: imaš prekrasnu zdravu djevojčicu koja se sunča u jednoj dobroj bolnici u Europi, u 21.st. kad se ljudska prava relativno poštuuj. Mi smo stvarno sve sretne žene, medicina je na dosta visokom nivou u vrijeme dok mi djecu donosimo na svijet.
    Ajde, nek se sunča mrva mala. Dobro je Dare rekla, neka je to najgore sto vas ceka!
    🐞🐞🐞🐞🐞🍀🍀🍀🍀🍀

Frajla
    11. Lipanj 2018. 05:44

Zrinchy

Book curke!
    Evo i nas drugi dan u bolnici, sutra idemo domaaa! Moj mali je predivan, presladak i ja samo ljubim to malo čelo. Al nas muci dojenje…ne mozemo uhvatit cicu. Nikako. Sestre u bolnici to uspiju nagurat i onda sise, ali ja nikako i sas me strah sta ce bit kad odem . Mlijeko jos nije doslo,al nece ni doc ako ga necu moc natjerat da zine. Ima jako mala i lijena usta, to su i sestre rekle. Pa sam malo jadna:/

Cure su ti dale super savjete oko dojenja. Ja cu samo napisati da je i moj beban prva dva dana bio totalno nezainteresiran za siku, ja bi mu uspila nagurati, jer sam imala sesirice odmah, al nista to nije koristilo kad nije vukao, samo je drzao u ustima. Izgubio je bio preko 400 g, dva puta su ga nadohranjivali u bolnici. I onda mu se samo najednom probudila zelja za jelom, jednu cijelu noc je vukao ko manijak, ujutro doslo mlijeko i od tada cicka ko pravi.
    Probaj se ne sekirati i ne zivcirati, oni to sve osjete, samo mirno i polako i sve ce to doci na svoje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.