Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m-mama
    18. Svibanj 2019. 20:39

Znsm da nije nista strasno, proći će, ali pa kud svaki mjesec dana.....?!🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

• LilyVanily
    18. Svibanj 2019. 22:45

Frajla vauuu za O i papanje!! Morala bi svojoj počet davat više obroka, ali onda mi se čini da bi doslovno cijeli dan jeli... :-/  I da, hrabrica je za razliku od mame čini se 😂. Prohodala je, ali i dalje se ne usudim pustit ju skroz samu. A što se tiče druge djece neke proučava, neke ignorira, neki su joj baš zanimljivi 😀 već vidim će nam biti baš "zabavno"...

Frajla
    19. Svibanj 2019. 12:12

Ma sta bravo, jednog dana ce eksplodorati koliko jede 🙈 srecom ima brzu probavu, pa nije debel, samo 10,5 kg ima.
    M-mama, O nije bas cesto bolestan. Mislim, od kad je krenuo u vrtic nos mu curi i kaslje, to sad vec traje skoro 2 tjedna, al nije nista strasno. Ne vjerujem da radis ista krivo, neka djeca su jednistavno cesce bolesna.... kako je danas? Zasto sumljas na alergiju? Osip mozda, ali nisam cula da temperatura moze biti od alergije 🤔

m-mama
    19. Svibanj 2019. 12:31

Prošli mjesec je imao 3 dana visoku temp i osip, a na alergiju sumnjam zbog prijašnjih bronhitisa, pa mu se sad mozda ovak manifestirq. Ma pojma vise nemam :/ bas mi ga je zao 

m-mama
    20. Svibanj 2019. 10:19

Mame, jel koju beba grizla tijekom dojenje? Sad nije da on mene ugrize i doji dalje, nego konstantno osjećam zube i kad prekinem podoj vidi se otisak gornjih zubi i odmah počne vrištati. Okrhnuo su je zub, mrvicu, mozda je zbog toga promijenio nacin sisanja... ne znam, imate koji savjet? Rode predlazu prekid podoja, reci nemoj to raditi i nastaviti, al kako to prakticirati kad nije da on mene ugrize pa sisa. Zbunjena sam, sad smo samo na nosanju pa u krevetić i spava kojih pol h... onda glasni plač i sve ispočetka. Nadam se da sece priviknuti na krevetić i ne dojenje jer boli a ja rjesenja nemam. Zaista nisam ovsko zamisljala
    Prekid dojenja. Jel vama
    Bili dovoljno kod prekidanja da samo malo izdojite tek tolko da pritisak popusti ili ? Da nebih sad pri kraju dojenja dobila mastitis 🙄🙄 

Mozda nema pomoci osim ; proci ce, kao i u vecini slucajeva s nasim bebama, al sko nista drugo da se bar malo izjadam i olaksam si 
    😅

Iskrica
    20. Svibanj 2019. 12:57

I ja se nekad pitam kako moja curka uspije pojesti svr to u toku dana - jučer navečer nikako da se zasiti, već mi je i kruha ponestalo, a ona još otvara usta ko mala ptičica u gnijezdu 😁 a onda ima dana kad mi se čini da jede malo pa si mislim sve su to neke faze, raspoloženja i naprosto i mi odrasli imamo dana kada jedemo više, a nekad jedemo manje, doduše moja faza jedenja više se malo oduljila hehe
    M-mama, vezano za dojenje - i meni su na bradavicama bili vidljivi tragovi zubi, no mene moja nije stiskala (grizla) pa zapravo nemam rješenje ni savjet za vašu situaciju, možda da probaš još malo izdržati i vidjeti dal će prestati s tim. Inače, meni je baš danas prvi dan da opće ne dojim. Već dugo smo imale dojenje samo ujutro, a eto s današnjim danom prestajem uopće, malo mi je to tužno, no eto došli smo na preko 13 mjeseci dojenja i jako sam sretna zbog toga, a razumom mi je u redu da sada prestanem.
    Nego, mame, dal ste primili naknadu za porodiljni u toku ovog mjeseca tj. ovih dana? Meni nije uplaćeno ništa ovih dana, a dosad je bila uplata na 18.u mjesecu, inače sam na porodiljnom bila do 11.04. pa sam računala da ću dobiti naknadu za tih 11 dana. Možda nije uplaćeno jer je bio vikend na 18.u mjesecu, no eto ni danas nije ništa leglo, pa razmišljam da idem na šalter HZZOa pitati. 

• LilyVanily
    20. Svibanj 2019. 13:33

M-mama mene je moja baš počela grist i unatoč vađenju i govorenju da se to ne smije, da mamu boli itd. morale smo prestati jer je stvarno užasno bolilo, a ona je baš morala gricnuti. Tada su joj izrasle jedinice pa joj je bilo baš zanimljivo, a meni je svaki podoj postajao stresan. Uglavnom, nešto manje od 11 mjeseci mislim da je sasvim ok. 
    Iskrice vjerojatno će biti danas tijekom dana. Nije ni meni još sjelo, a uglavnom bude između 18. i 20.

m-mama
    20. Svibanj 2019. 14:02

Ako mu dajem da doji i prekinem zbog toga jer me boli jos vise place i cendra nego ako mu uopce ne dajem, znaci da je to to 

• LilyVanily
    20. Svibanj 2019. 14:15

A što se tiče prestanka i sprječavanja mastitisa ne znam koliko sad imaš mlijeka, ali ako je i dalje više-malo izdoji da popusti pritisak... ali isto ne prečesto da ne bi poticala novo stvaranje- naravno, ukoliko prestaneš dojiti. :)

Frajla
    20. Svibanj 2019. 14:37

M-mama, probaj sa sesiricima ako ce htjeti, prek tog silikona su ti ugrizi onda slabiji 
    Iskrica, prodiljni ide tek danas (tak je bilo i najavljeno), negdje je vec sjelo (npr pbz), meni u zabi isto jos nije, al bude do kraja dana

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.