Sema - nama nije pedijatar predlozio, vec smo,sami odlucili cjepit ga. Sad je uletio neki predstavnik mu pa nismo stigli o tome, al kad cemo ici na sistematski za vrtic dogovorit cemo.
Sviđaju mi se te iz hma. Prosle bi ko barefoot?
Hmmmmm...., iskreno ne znam nisam ih uzela u ruku samo sam probala taj dio. Ali nisu pre krute.
Ja sam jako oprezna s tim cjepivima i mislim da necu uzimat nista sto nije obavezno, vec ih i ovako ima hrpa. Od poznanika mala je jos malo ostala gluha kad je primila 1.dozu,bubnjici joj pukli, a nakon 2.doze 10dana nije mogla hodat. Cudno mi da djeca rodena u 12mj to ne moraju a ova rodena u 1.mj moraju, sta su oni odjednom osjetljiviji?? Mislim da tu farmacija i pare igraju veliku ulogu. Al naravno svatko bira za svoje djete sto ce.
Mi smo ono sa 3 mj odgodili,a kasnije je sama doktorica rekla da rade ne zbog nistagmusa. Nakon toga nas nitko ništa nije pitao. Sema ovo je užas, da znaš od čega ti dijete ima neke poteškoće, a da nije bilo nužno. Ajme, bila bi jako ljuta. Već sam i sama sumnjala da je nistagmus od cijeljenja u rodilištu, tko zna. Slažem se, ja rade istrpim glavobolju nego popijem tabletu, naravno ako ne radim il mi nije teško sa malim. Nisam navikla za svako tabletu , ionako neće riješiti problem. A sad.... farmacija..... puno je tu dobrog i lošeg
Ja sam jako oprezna s tim cjepivima i mislim da necu uzimat nista sto nije obavezno, vec ih i ovako ima hrpa. Od poznanika mala je jos malo ostala gluha kad je primila 1.dozu,bubnjici joj pukli, a nakon 2.doze 10dana nije mogla hodat. Cudno mi da djeca rodena u 12mj to ne moraju a ova rodena u 1.mj moraju, sta su oni odjednom osjetljiviji?? Mislim da tu farmacija i pare igraju veliku ulogu. Al naravno svatko bira za svoje djete sto ce.
Pa za taj prevenar (pneumokok) kazu daje dobar, pogotovo za djecu koja su bolezljivija. A zašto ne daju i starijima besplatno? Zbog novaca.
Vec dugo postoji ta inicijativa da ude u kalendar, ali novci su u igri. Meni bude uzasno zao u takvim slucajevima gdje su djeca roditelja slabijeg imovinskog stanja zakinuti, jer nije malo izdvojiti 1000-1500 kn za cjepivo.
Inace, neurorizicna i prerano rodena djeca ima pravo besplatno u svakom slucaju
Sema kako misliš da je mala ostala "jos malo gluha"? Od kojeg cjepiva? Protiv pneumokoka ili?
Sema kako misliš da je mala ostala "jos malo gluha"? Od kojeg cjepiva? Protiv pneumokoka ili?
Ne znam sad napamet za koje cijepivo idu 2.doze,nije za pneumokok,mislim ovo od 1.god, jer je za pneumoko nisu ni cijepili. Pa bubnjici su poceli pucati,na kraju je isla u zg na operaciju i ugradili su joj neku cijevcicu koja se kasnije vadi ili sama ispadne, na kraju joj je to spasilo sluh pa sada normalno cuje
pozdrav!! citam vas al ne stignem pisat. prvo da svima koji su proslavili prvi rodenda i koga to jos ceka zelim sve naj naj,da budu zivi i zdravi... inace mi smo proslavili prije 1mj i sve je bilo odlicno. hodamo vec mjesec dana i svaki dan je sve bolje i bude sve stabilnija. naravno padova ima al zasad hvala bogu nista ozbiljnije. jedemo sve i svasta,i imamo jos 2 bocice. rano ujutro i prije spavanja. zubici 12 kom. cijepljeni redovito,zivimo u njem,pa je i redovito cijepljene protiv pneumokoka.
sto se tice ovog skoro puknuca bubnjica, voljela bi znat,po cemu se to zakljucilo da je djetetu to od cijepiva!? mislim dal je to dokazano da to cijepivo moze imat nuspojavu i ostetit sluh ? dal su bas doktori to rekli, da je od cijepiva? ...znam da krive cijepiva za puno stvari najvise za autizam,sto nije isto nikad znanstveno dokazano.. ili to misle roditelji? mislim nije moguce da se nakupilo vode u srednjem uhu pa su trebali ugradit ventilacijske cjevcice da tekucina iscuri van da ne dode do puknuca bubnjica? moj sin je to operirao sa 4 godine. mislim nemojte mi zamjerit znam ja da vjerojatno sema nema te sve informacije,a slucaj nije direktno od nikog sa foruma,al zbilja me zanima pozadina price.. znam da kad se dogodi bebi nesto lose uvijek svi trazimo krivca,neko u doktoru,neko u bogu,al je najlakse rec u cijepivu..
Bas mi je zao sto ne mogu nac video u kojem mama objasnjava sto se dogodilo
Sortiraj odgovore
Najstariji