Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    20. Svibanj 2019. 14:41

A evo sjelo i u zabi 🎉
    Inace, oliver je izgleda skupio konjuktivitis 😱😭
    Tako da sam ocito od sutra na bolovanju 🤦🏼‍♀️ radila sam tocno 6 dana

• ana212
    20. Svibanj 2019. 15:03

Meni je danas stigao baby wacher 500kn kostao isla sam probat pokazuje otkucaje srca tek sam 11tj

• sema
    20. Svibanj 2019. 23:08

Frajla i m-mama sto se tice prestanka dojenja kod mene bilo je lakse njemu nego meni, sve je to samo u nasim glavama. Ja sam zbog cestog nocnog budenja (svakih 1.5h) odlucila prekinuti dojenje s 11mj i sad mi nije zao jer spava cijelu noc i imam vise energije preko dana za igru s njim, a prije sam bila prebijena. 
    Ja sam jednostavno rekla ovo je zadnje sisanje pozdravi se s tim i vise mu nisam dala, kada sam osjetila da su mi bas pune da bole rukom sam izdojila tek toliko da popusti pritisak i tako mozda 2x dnevno u pocetku, a onda 1x dnevno i na kraju mi se znala napraviti kao velika kvrzica koja se pod prstom osjeti iako su se bile totalno ispuhale, e to obavezno razbi jer ja kad sam to masirala mlijeko mi je malo curilo, nakon neka 2tjedna vise nije nista bilo, u pocetku sam si znala staviti i hladni oblok na sise. Sretno 😘

Sto se tice bolesti moj hvala Bogu samo jednom bio malo prehladen i imao onu trodnevnu virozu i to je to za sada, nadam se da ce tako i ostati

m-mama
    21. Svibanj 2019. 06:13

Sema i onda si ga nosala kad bi se probudio? Ja mogu izdrzati do 1-2 budenja svakihsat vremena, al dalje bome ne mogu. Koliko dsna je trajalo privikavanje? Ne znam kako bi to izvela. 

• Litta
    21. Svibanj 2019. 08:40

Mi smo isto imali problem s buđenjima za dojenje svakih sat i pol. Navecer pojede veceru oko 19.30 ali to joj ne bude dosta jer po noci trazi jos. Kako ju ionako moram odviknuti od dojenja pocela sam s bocom ad navecer prije spavanja, cca 20.30, 21. Ne pojede puno 120ml, neki put i manje i vise nije trazila jesti. Ako se pocne buditi sada dam joj gutljaj dva caja, mozda je zedna jer stvarno malo popije onako u polusnu.
    Najveci problem s previse mlijeka mi je bio kad so poceli s dohranom. Dugo smo imali 1-2 obroka i onda nekako brzo presli na 4. Tad mi je bilo bas bolno ali tjedan dana samo i smanjilo se mlijeko. Ako me bas bolilo malo bih popustila da se smanji pritisak. Dobro je proslo, bilo me strah mastitisa, vec sam ga imala.
    Ako se budi po noci mozda je gladan ili zedan a ako nije ni jedno onda mu falis ti i sisa, to bi trebalo brzo proci samo treba izdrzati par dana, tj noci 😵

• Litta
    21. Svibanj 2019. 08:49

Moja jako nemirno spava. Stalno se vrti, malo zaplace, sve sa zatvorenim ocima. Svakih sat dva zaplace, muce ju vjetrovi. Kad cujem da prdi onda se umiri. Jos uvijek spava sa mnom jer mi je tako lakse, zaljuljam ju i nastavi spavati. U kreveticu se digne i stoji, razbudi se i onda ju moram uspavljivati. Nisam primijetila da ima veze s nekom određenom hranom. Skoro svaku vecer je tako od rođenja, neki put vise neki put manje.
    Mama kaze da sam i ja tako do 3g 😫😫

Frajla
    21. Svibanj 2019. 14:37

Joj spavanje mi je tako bolna tocka. Olivera navecer uspavam u kreveticu, budi se par puta i isto tako ustaje. Probam ga spustiti, nekad upali, a ako odmah opet ustane ili lezi i place uzmem ga kod nas. Mislim, u svakom slucaju zavrsi kod nas, nekad u 10, nekad u 2. Odviknula bih ga od toga, ali neznam kako. Nije mi do sada toliko smetalo, ali kako sam trudna em cu postati ogromna uskoro tu nemam gdje s trudnickim jastukom od njega i jos kad dode beba nemam pojma gdje cemo svi, jer njega sam uvjek lezeci u kreveti dojila kroz noc

• sema
    22. Svibanj 2019. 11:26

Kod nas je 3 noci malo cesce bilo budenje
    , uzmem ga kod nas i nastaci spavat i odmah ga prebacim nazad. Sada se probudi i ustane,dam mu vode i spustim dolje i malo zaljuljam kinder i nastavi dalje spavat i tako bude nekad 1x a nekad 2x tokom noci

• Student24
    22. Svibanj 2019. 12:12

Frajla- spavanje oko 20h uvečer. Od prvog dana ga tako učimo. Za vrijeme zimskog računanja vremena išao je u 19, sad kako se sat pomaknuo opet ide u 20h. Jednostavno nema snage da više bude budan. Danas je opet ustao u pola 6, a jučer u 15 do 7 :D Drži malac tempo za vrtić :P 
    I mi dosta papamo :D 
    LeLu - i nekoliko puta. Obzirom na hipotireozu ciklus mi je šetao ko lud. Po 40+ dana je bio. 
    m-mama - zašto misliš da bi alergija uzrokovala bronhitis? U obitelji imam osobu koja je bila kronični bronitičar. Pomogla je terapija matičnom mlječi. Jednostavno joj je imunitet bio takav da je za svaki propuh dobila bronhitis. Bojim se da dok ne ojača nema nekog lijeka. More u ljeti za bronhitičare nije lijek. Njima je potrebna promjena klime: more u rano proljeće ili kasnu jesen. Da ih bura malo ispuše. Ili planine. Tri dana temp + osip je trodnevna viroza. Kod prekida dojenja poanta je samo izdajat toliko da popusti pritisak. Ukoliko izdajaš više samo šalješ tijelu signal da i dalje proizvod mlijeko. Kiseli kupus, peršin su tehnike koje olakšavaju prekid laktacije, a prirodne su. 
    iskrica- ja sam imala 17 dana porodiljnog u travnju i dobila sam. Sjelo je popodne 20-og. U zabi sam. 

Danas smo imali pikicu i sistematski. Sve ok kaže dr, 10.200kg  i 77cm :) 

• Student24
    22. Svibanj 2019. 12:13

I ajde mame, koje sandale uzimate bebačima za ljeto? najavljuju 30+ :D 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.