Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Frajla
    25. Siječanj 2019. 17:23

Kika, ja sam za zubice davala sirup s paracetamolom kad mi se cinilo da ga boli. Uglavnom je to bilo navecer, 1 ili 2 puta samo preko dana. Inace sam mazala gel, on je zjevao za njega, neznam jel pomago ili mu je samo fin. Ovaj sirup sto pises je ibuprufen, kod nas se bas taj zove nurofen, al ima i drugih marki, to je sve isto, bitan je taj glavni sastojak.
    Za papanje ti se cini da uopce ne zeli jesti na zlicicu ili joj se ne svida to sto dobije?
    LilyVanily, ja vec neko vrijeme samo malo pognjecim vilicom i tako mu dajem, on voli zvakati, ali nije mu isto pozvakati komadic kuhanog krumpira i tjesteninu. Teta cuvalica ce mi vjerojatno doma dolaziti, obzirom da mi treba samo preko ljeta nadam se naci neku studenticu, ovima sto se time bas bave nije zanimljivo na tako kratko.
    Litta, mi smo dosta rano poceli sa kukuruznim smokijem (nije imao ni 7 mjeseci), od lina mi je i dalje najbolji. Davala sam hipp baby stiropore, imamo i neke stiropore s okusom jabuke i manga, ti su mu tvrdi, pa nisam bas sretna. Dam nekad bananu narezanu na komadice, kockice kuhane jabuke ili kruske, komadice kuhane mrkve, komadice kruha.
    Uglavnom svega osim smokija zavrsi vise oko njega nego u njemu, a nakon svega ide kompletno presvlacenje i dode mi da ga miniwashem operem 😂

Frajla
    25. Siječanj 2019. 18:58

Jel probala koja puffies pelene? Kakve su vam i kakve su im velicine?
    Na akciji su u dm-a, pa si mislim mozda uzeti...
    Sada koristimo violeta, ok su mo bile mullerove, ali i dalje su mi najbolje bijele pampersice

Kikaa12345678
    25. Siječanj 2019. 21:12

evo to je taj sirup neznam kako se tocno kod nas zove i mi smo ga koristili samo prije spavanja nama je stvarno pomogao...probali smo sve i svasta ali ovaj sirup nam je odlican inace je i za povisenu temp...

Kikaa12345678
    25. Siječanj 2019. 21:21

Frajla sto se tice hrane...neznam sta bi mislila prije je ok pojela a sada nezeli i to vec dosta dugo traje..usta ne otvara ali recimo vocne kasice,keksolino to vec ide ne pojede puno ali to ide malo bolje..nesto drugo ju moram loviti da bi koju zlicicu pojela..kada treba jest uvijek je nervozna.Puffies pelene sam dvije probala jos kad je bila mj dana stara i nekako su tanke bile nisu nam bas odgovarale...i od tada koristimo samo pampers zadovoljni smo sa njima...

m-mama
    25. Siječanj 2019. 23:42

Kako oblacite bebe za spavanje sa vams u krevetu? Ja uvijrk ugasim radijstor 

Frajla
    26. Siječanj 2019. 09:43

Kika, bas mi je zao da de tako mucite s papicom. Nadam se da je do zubica, pa da ce brzo proci. Jesi probala mozda pomjesati npr keksolino i povrce? 🤔Mozda bi proslo, pa onda pomalo navikne na svasta
    M-mama, ja mu obučem bodi kratkih rukava i plišanu pidjamicu. Spavacu ne grijemo i najcesce je 24 sata dnevno prozor na kip i rolete spustene na rupice. Ali on ne spava bas uz nas, nego izmedu nas i ima svoj pokrivac, pa mozda nisam relevantna. Ako se i nabije uz mene ja ga poguram #majkagodine 😆

m-mama
    26. Siječanj 2019. 09:46

Frajla blago tebi, moj je priljepak, odem na wc ujutro i odmah je budan 

Frajla
    26. Siječanj 2019. 10:30

m-mama

Frajla blago tebi, moj je priljepak, odem na wc ujutro i odmah je budan

Blago i tebi, ja je smijem na wc 😭
    Ako je muz u krevetu onda ga moram buditi da pazi malog, ako nije nema mrdanja jer bi krenuo najkracim putem zamnom 🤦🏼‍♀️
    Od nedjelje cemo trenirati spavanje u kreveticu
    A moram se pohvaliti da unazad par dana pije vodu 😁, do sada je bio samo sok zanimljiv

Iskrica
    26. Siječanj 2019. 16:20

M-mama, baš mi je drago za malca da tako lijepo napreduje 🤗 A za termin kod očnog nemam riječi, strašno. 
    Student, držim fige za dobar rasplet za zubić nakon udarca🤞
    Moja bebolina dobiva gornje jedinice, odnosno jedna je izbila, a druga je isto skoro vani i sada se ona zabavlja škrgutanjem zubiju, struže gornje i donje, ajme koji je to grozan zvuk, sve se ježim od toga. Nadam se da će uskoro prestati to raditi, da joj zubi i ostanu, a ne da ih potroši struganjem 🤪 🤓

• Student24
    28. Siječanj 2019. 11:21

Dan! Baš mi nekako teško pao prethodni period. Zapravo, to traje od pred Božić. Nadam se da je sad iza mene. Uletila bih nekad s nekom rečenicom, nadam se da će mi sad Princ dozvolit da u miru, dok on spava, pročitam sve i svima sve napišem, što bih željela. 
    LilyVaniliy- Princ se noćas budio 4. puta. 4 puta se nije budio od - nikad :D ako i je koji puta, ne sijećam se. Ja mislim, kako smo mi napunili 9 mjeseci da se radi o onom famoznom skoku ;) 
    m-mama - stavljanje pelena kod djece starije od 6mjeseci trebalo bi uvesti kao kategoriju na olimpijadi :D 
    mi brojimo 6 zuba i sad se baš vide kad se nasmije, mali dabar <3
    Da li nije potreban raniji pregled ili jednostavno nema termina? Kud idete?
    Frajla- koju tjesteninu si uzela? ja se spremam pa nikako da odlučim koju da uzmem. Od kad bi kretali sa vrtićem? Na jesen ili sad na proljeće? držim fige za tetu čuvalicu <3
    Princ je odmah zabopravio sagu zubića, ali ne i mama :D (kako to i biva :D :D)
    Kikaa- HB do sad nismo imali većih problema kod izbijanja zubića, ali hvala svakako za informaciju o sirupu. Zlu ne trebalo. Bravo za korak :) :) S hranom vjerojatno je samo jedna u nizu faza :D (baš utješno, znam) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani