Litta - mi polako krećemo sa finger foodom jer se opako bori da se sam hrani. Vodim se da kockice budu veličine graška recimo i prolazi samo meko kuhano povrće, voće, kruh i smoki. Mesno nikako, njega i dalje na skroz sitno. 1/3 obroka pripremim na kockice i dam njemu da se hrani, ostatak u kašicu i nahranim ga ja.
Zubić je tu i dalje bijeli kao snijeg (da ostane tako). :) :)
Hvala svima na brizi i ugodan nam tjedan :)

Student u tome i je fora. Što bi mu termin trebao ranije jer je još malen i više se toga može napraviti, a nema slobodnih termina, zvala sam i rekla mi je teta da me moze ugurati najbrze u 10 mj... odustala sam od nasih bolnics, ići ćemo privatno u Mali dom.
Imam pitanja što se tiće dohrane,nekako mi se čini skromna. Većinom kuham, kad smo vani pojede frutek, ili kad se probudi noći dobije čokolino i keksolino jer mi se neda miksati, bočica ne dolazi u obzir jer neće a sise navlači na prazno.
Doručak- 6h : voće +jogurt+ žitarica( zobene, proso, riža, hajdinska k)
Spavanje , sisanje
Ručak-11h : povrće +meso+ ponekad palenta
Spavanac, sisanje
AD- 17 spavanac
Imala sam neke pokušaje uvodenja večere,
-dvopek, sir , jabuka
-povrce, dvopek
Već je stariji pa bih pokušala neku užinu posljepodne,a nemam ideja. Uvodimo žumanjak, ribu još nisam 😱😱,
Imate kakav as u rukavu? 😂
Što se tiće finger food, danas sam pekla muffine bez jaja i dobio jr jedan za probu i odmah ga je ugrabio i u usta. Kada sam mu davala brokulu išlo bi mu na povraćanje pa sam odustala. Grupa na fejsu Domaće kašice za bebe je toliko nepregledna 😰 morsm googlati

Student super da je zubic dobro. Skuhala sam makarone (Barilla, ne proporucam jer se ne daju bas raskuhati, uvjek su pomalo al dente) i kad sam skuhala narezala svaki na 5-6 kolutica. Sad sam uzela pasta zara zvjezdice/cvjetice, to su za juhu sitni, pa budem probala drugi put s tim
M-mama, a jesi se probala naruciti u nekom drugom gradu? Mozda je manja guzva....
Ovako je kod nas klopa po novome
Ujutro kruh/kifla i maslaca/svjezi sir/abc ili voce i zitarice ili banana i jogurt
Poslje jutarnjeg spavanca samo voce ili s jogurtom/svjezim sirom
Za rucak povrce, riba, meso, žitarice... (ako ima krumpir/batat onda ne dodajem zitarice)
Poslje spavanja opet neki oblik voca ili "pravo" ili iz staklenke ili one kasice u vrecicama, nekad baby nestle pudingić jer stvarno vise nemam ideja...
Za veceru zitarice s mlijekom (adaptiranim), ovisi sta imam otvoreno, gris, proso, one kombinacije 8 zitarica, 5 zitarica....
Sisu ubacim izmedu kad mu se ucini zgodno, nema rasporeda, 2-3 puta dnevno samo od cega je jedno kroz noc/rano ujutro
Voce se ne preporuča navecer davati, zna tesko pasti na zeludac i kiselinu vracati. Isto tako seceri jer daju dodatnu energiju, pa im je teze zaspati 😉

hajmo mame, tip&tricks kako nahraniti dijete, a da iza istog nejde kompletno mijenjanje outfita? :D da, finger food je aktualan na najjače :D

hajmo mame, tip&tricks kakonahranitidijete, a da iza istog nejde kompletno mijenjanje outfita? :D da, finger food je aktualan na najjače :D
Si probala mozda slinček s rukavima? Naš je iz dm-a, 40 kn je bio, vjerujem da ima i u drugim trgovinama. A preko nogu mi mozes probati prebaciti kuhinjsku krpu.
Al da budem iskrena ja to ne koristim, ljeno mi ga je čistiti, lakse mi presvuci majicu i ubaciti u prljavo 🙈🙉🙊 imam silikonski slinček s tobolcem, pa kad jede sam onda mu pokupim to sto padne unutra i vratim na pladanj #majkagodine 😆

mi ujutro u 6 imamo bocicu AD-a 260ml. izmedu 9 i 10 dorucak- griz,zobene sa jabukom ili kruskom, cimetom,kokosom, pa kiflu sa jogurtom svjezim sirom puru od jaja,keksolino,palentu,rizu na mlijeku. Oko pol1 rucak- meso ili povrce sa kombinacijom rize,palente,krumpira, tjestenina Meduobrok neko voce,banana sa avokadom,jogurtic,svjezi sir.. vecera isto ko i dorucak samo bez voca. i prije spavanja oko 8 pol9 bocica 150ml.. Mi isto sve uprljamo al to je normalno. Nekada jede lijepo pa neumaze skoro nista a nekada ima svukud..

Ivaanaaa rizu na mlijeku dajes s AD ili si uvela kravlje mlijeko? Moj ne zeli ni jedno AD, probala s aptamilom, bebimilom i ne zeli ni okusiti, probala mu dati cokolino, ni to ne zeli, a sisu navlaci po cijelu noc. Ujutro se probudim mrtva umorna i jedva cekam vecer da idem spavat. Vec sam luda, ne znam sta da mu dam da bar malo odspava u komadu, bar 4h

Ivanaaaa kako se pravi pura od jaja?
Sema, ja dajem novalac plus, pise za djelomicno dojenu djecu, to je kao od 0-6, ali nema razloga zašto se nebi smjelo i kasnije. Moj je prihvatio bez problema, ali nismo probali nijedno drugo, pa neznam jel mu ovo fino ili samo nije izbirljiv. 😆 Ne dajem na bocicu nego sa žitaricama na gusto, pa na zlicicu.
Jesi probala misu malom kroz noc mozda vodice ponuditi, mozda je samo zedan?

ja sam uvela kravlje mlijeko,ovdje je preporuka da se krene od 8 mj al ne sirovo nego da se prokuha. znaci skuham rizu na kravljem mlijeku. a puru radim tako da izmuckam jaje sa zlicom vrhnja i malo brasna.. to bude jako mekano i moji klinci to obozavaju. to ispecem na malo maslaca ili maslinovom ulju.. nova studija je pokazala da je dokazano da ako se alergeni uvode sto prije da je manja mogucnost neke alergije. izuzetak je med i morski plodovi..tak ovdje kazu..vjerujem da ce za godinu dvije se mjenjat pravila dok nedode opet neko novo otkrice hahah

Ivaanaaa rizu na mlijeku dajes s AD ili si uvela kravlje mlijeko? Moj ne zeli ni jedno AD, probala s aptamilom, bebimilom i ne zeli ni okusiti, probala mu dati cokolino, ni to ne zeli, a sisu navlaci po cijelu noc. Ujutro se probudim mrtva umorna i jedva cekam vecer da idem spavat. Vec sam luda, ne znam sta da mu dam da bar malo odspava u komadu, bar 4h
mozes skuhat rizu na vodi,pa onda dodat neko AD il probaj bademovo mlijeko. to vole bebe jel je malo slatkasto..

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji