Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    26. Studeni 2018. 15:12

To sam i pomislila. Da se radi o skoku. Hvala 🙂

26. Studeni 2018. 15:13
    Ove imaju rotacijski mehanizam, stavis jednom u uticnicu i nema vadjenja, stekerom samo zakrenes po ovim utorima i ukopcas. Nase su drugi proizvodjac, iszo izgledaju. Slika je s magic baby stranice, tako da tamo ima za 20ak kn za kupit
    Ove imaju rotacijski mehanizam, stavis jednom u uticnicu i nema vadjenja, stekerom samo zakrenes po ovim utorima i ukopcas. Nase su drugi proizvodjac, iszo izgledaju. Slika je s magic baby stranice, tako da tamo ima za 20ak kn za kupit
    Iskrica
    26. Studeni 2018. 17:48

Gumbek - hvala, baš takve praktične, iskustvene informacije su me zanimale! 

• Student24
    26. Studeni 2018. 20:42

cijena privatnog vježbanja kod mene je 100kn/45 minuta pa na više. ali, netreba umanjivat kvalitetu vježbanja u bolnici/ preko hzzzo-a. seka je s malim morala vježbati i išla je u bolnicu. mali je super napredovao, ali nekako joj njegov fizioterapeut nije sjeo pa je otišla par puta privatno na vježbanje i danas kaže da nije bilo razlike u kvaliteti rada, a zdrastveni je djelatnik i da nije bilo (u njihovom slučaju) potrebe da se ide na privatne vježbe, koliko god njoj dodijeljeni fizioterapeut nije odgovarao. 
    Zvončica_05- Dnevni ritam spavanja nam je vrloooo promijenjiv. tj. princ ga sam definira tokom dana. Trenutno imam dva ili tri dnevna spavanca, ovisno o tome da li idemo u šetnju za vrijeme drugog dnevnog spavanja ili ranije. Konkretno evo danas - probudio se malo prije 7, ustali smo u 7i20. Tražio je da ide spavati oko 10 i spavao je do 11i15. Izašli smo u šetnju i u šetnji je zaspao negdje oko 13:45 i odpavao do 14:15. I danas je tražio da odspava još oko 17:40 i odpavao je do 18:05. Danas smo onda kasnije išli sa kupanjem, hranjenjem, nakon toga smo ga malo razigrali tako da je zaspao u 20h. Jučer je recimo spavao samo od 10:00 do 10:45 i od 13:30 do 14:30. Na prvi znak da mu se spava u pravilu ga uspavam. Tako nam je najbrže i najjednostavnije. Ne uspavljujem na silu. Danas sam ga mogla i ranije uspavat za večernje spavanje, ali mm je kasno došao s posla pa smo se igrali zajedno. 
    Ukoliko idemo negdje autom na dulje od pet minuta u prilvu zaspi i onda malo kalkuliramo predvečer da krenemo ili kad mu je već vrijeme za noćnu spavanje pa da zaspi u autu i samo ga prebacimo (ovo radimo jako rijetko jer u pravilu postane jako nervozan i moramo ići doma, ako nije navečer doma) ili da krenemo tako da smo do 18h doma pa da imamo još sat, sat i pol vremena budnosti. I ovo spavanje iza 19h je pomak koji je sam napravio. Koliko god da nam je lijepo da se svi zajedno navečer igramo nebih voljela da tu jako pomakne spavanje, i ovo u 20h mi je malo kasno jer računam da kad dođe proljeće opet će se pomaknuti pa da ne završimo sa spavanjem u 22h, što si nikako ne želim. Ovako imam vreman za njega, za sebe i za mm u toku dana i to mi odgovara. 

26. Studeni 2018. 22:20

Student24

cijenaprivatnog vježbanja kodmeneje100kn/45 minuta pa na više. ali, netreba umanjivat kvalitetu vježbanja u bolnici/ preko hzzzo-a. seka je s malim morala vježbati i išla je u bolnicu. mali je super napredovao, ali nekako joj njegov fizioterapeut nije sjeo pa je otišla par puta privatno na vježbanje i danas kaže da nije bilo razlike u kvaliteti rada, a zdrastveni je djelatnik i da nije bilo (u njihovom slučaju) potrebe da se ide na privatne vježbe, koliko god njoj dodijeljeni fizioterapeut nije odgovarao.
    Zvončica_05-Dnevni ritam spavanja nam je vrloooo promijenjiv. tj. princ ga sam definira tokom dana. Trenutno imam dva ili tri dnevna spavanca, ovisno o tome da li idemo u šetnju za vrijeme drugog dnevnog spavanja ili ranije. Konkretno evo danas - probudio se malo prije 7, ustali smo u 7i20. Tražio je da ide spavati oko 10 i spavao je do 11i15. Izašli smo u šetnju i u šetnji je zaspao negdje oko 13:45 i odpavao do 14:15. I danas je tražio da odspava još oko 17:40 i odpavao je do 18:05. Danas smo onda kasnije išli sa kupanjem, hranjenjem, nakon toga smo ga malo razigrali tako da je zaspao u 20h. Jučer je recimo spavao samo od 10:00 do 10:45 i od 13:30 do 14:30. Na prvi znak da mu se spava u pravilu ga uspavam. Tako nam je najbrže i najjednostavnije. Ne uspavljujem na silu. Danas sam ga mogla i ranije uspavat za večernje spavanje, ali mm je kasno došao s posla pa smo se igrali zajedno.
    Ukoliko idemo negdje autom na dulje od pet minuta u prilvu zaspi i onda malo kalkuliramo predvečer da krenemo ili kad mu je već vrijeme za noćnu spavanje pa da zaspi u autu i samo ga prebacimo (ovo radimo jako rijetko jer u pravilu postane jako nervozan i moramo ići doma, ako nije navečer doma) ili da krenemo tako da smo do 18h doma pa da imamo još sat, sat i pol vremena budnosti. I ovo spavanje iza 19h je pomak koji je sam napravio. Koliko god da nam je 

Nemoj se bojati pomicanja spavanja, moja cura ti od cca godine dana ( kako je krenula u jaslice) ima isti ritam za spavanje, preko ljeta i proljeca imam osjecaj da je i prije gotova, bez obzira na duzi dan, al valjda je vise vani i u pokretu i to ju slomi. Nekad nam je preko ljeta i bed kad ide spavat u 20h

27. Studeni 2018. 08:27

Jutroi! Danas budenje u 6:10,da nije cuo parket kad sam isla na wc,mozda bi i koju minutu dulje. Al ovo je vec veliki pomak.Necu se veselit unaprijed,al mi drago kad vidim da naspavan. Ne znam koliko puta sisao tokom noci,ali ko da je bilo mrvicu manje. Vidjet cemo.vec je na prvom dnevnom spavanju i sad sam ga nakon 3 pokusaja uspjela spustit u krevet,al tako uvijek. kad ga ne mogu toliko digo drzat kad on ne zaspi tvrđe,pa onda tako ispadne.znam da ce se probudit za 20 min jer se nije uspio podrignit poslije,sisanja,al cu ga onda opet uspavat.klasika kod nas.jucer smo u 18:30 krenuli sa kupanjem i u 19:20 vec spavao. Dal vi kasice jutarnje bacate odmah ako ih dijete ne pojede bas? Danas sam mu napravila rizine pahuljice sa jabukom kuhanom i kruskom. I ostalo.negdje sam nasla nesto o tome prije.citala da se kasice ne bi smjele grijat,a za ovo se ne sjecam🤔 ove povrtne i sa mesom ne bi naravno davala.za jutarnju me bas zanima

27. Studeni 2018. 08:39

Sjetila sam se da je sa oko 2,3 mj malac imao vecernje nervoze,pa smo kupanje pomaknuli na 18 jer je bilo placa uzasno i umor.i onda se postepeno to smirilo.nunala ga,pjevala,setala po stanu.dok ne bi zaspao,pa tek onda sisanje htio.kasnije mu smetalo da hodam po stanu ,pa htio da mu samo pjevam i nunam ga u njegovoj buducoj sobi.pa mu smetala pjesma pticice su male otisle na jug,pa presli na brateca martina.poslije mu i to smetalo.pa vise nije htio ni setanje po njegovoj buducoj sobi,samo nunanje.pa nije vise ni njegova soba bila ok,pa presli u nasu spavacu.pa tamo probala pjevat i setat.pjevat mi nije dao,setat sam mogla i nunat,pa nakon nekog vremena samo nunanje ,pa samo sisa neko vrijeme i sad opet nunanje.😀😀 pa bude valjda i za mjesec ,dva i u krevetu lagano nunanje onda.pomalo 😁

27. Studeni 2018. 08:46

Poanta ovog mojeg prije je da mislim da si djeca sama postave ritam spavanja itd. kako im odgovara s obzirom na njihovu dob. Bar je tako kod mojeg. 🙂

• Student24
    27. Studeni 2018. 09:14

Zvončica_05- baš kako si napisala, možemo mi ovo/ono na kraju su oni ti koji određuju tempo, odnosno, najlakše nam je da pratimo njihov tempo i njihove znakove. 
    Gumbek- nadam se da će i tako biti kod nas :D 

ja sam trenutno u fazi da mi je toliko lijepo doma da se užasavam povratka na posao... a vrijeme curi 

• Litta
    27. Studeni 2018. 09:23

Jutric  mi budni od 6. Inace navecer ide spavati između 20 i 22h. Kako kad. Ja ju stavim u 8 a ona se razmase i prica i nista ne pomaze. Zna tako i po sat vremena. Neki put zaspe u 8 i lijepo spava. Nema pravila.
    Student znam kako ti je. Ja sam o tome pocela razmisljati otkad sam dobila rjesenje. Bas mi se nekako neda. 
    Daje li tko od vas bebi rogac? Zvoncica je pisala o nestle riza i rogac. Ja sam mislila mozda mljeveni kupiti pa staviti u kasicu. Moze li se to bebama?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.