Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    12. Studeni 2018. 18:59

Mi smo na nogama od danas 😌 tako spretno se popeo ko da to radi vec danima.
    Nisam mogla vjerovat, i sad stvarno vise ne smije sekundu ostat bez nadzora.
    Al zato nam dohrana steka maksimalno. Zlica, dve i to je to

Frajla
    13. Studeni 2018. 10:44

Hehe Gumbek kak se decki prate. A tvoj je jos mlađi. Meni zivcira sto on krene, a nista ne usavrsi vec ide dalje. Nit puza kako treba (par put zamahne i onda krene vojnicki) nit sjedi stabilno, a evo on bi vec stojao.
    Mi jedemo super, cak se stalno svadam se muzem, on kaze da mu dajem previse 😤 pa ne mogu ostavit dijete gladno ako hoce jos, nikad ga ne trpam ako nece, on zjeva na zadnju zlicicu isto kao da je prva. Napravim mu oko 2-2,5 dl. Mislim, poslje tog mu ne dajem vise, al muz bi prekinuo dok ovaj prvi put ne zine, a on se jadan zageda u nesto ili se igra s nekom mrvicom po hranilici, ne znaci odma da nece vise.
    Na dva obroka smo i ostajemo na tome jos 2, 3 mjeseca jer sad rijetko sisa, ujutro kad se probudi, navecer prije spavanja i obicno jos samo 1 kroz dan, jednino ako se nadigne u 6 kao danas onda eto 2 put.
    Nesto mu je poviseno u krvi, pa se mora testirati na parazite, stalno neke komplikacije 😣

13. Studeni 2018. 11:22

Frajla

Hehe Gumbek kak se decki prate. A tvoj je jos mlađi. Meni zivcira sto on krene, a nista ne usavrsi vec ide dalje. Nit puza kako treba (par put zamahne i onda krene vojnicki) nit sjedi stabilno, a evo on bi vec stojao.
    Mi jedemo super, cak se stalno svadam se muzem, on kaze da mu dajem previse 😤 pa ne mogu ostavit dijete gladno ako hoce jos, nikad ga ne trpam ako nece, on zjeva na zadnju zlicicu isto kao da je prva. Napravim mu oko 2-2,5 dl. Mislim, poslje tog mu ne dajem vise, al muz bi prekinuo dok ovaj prvi put ne zine, a on se jadan zageda u nesto ili se igra s nekom mrvicom po hranilici, ne znaci odma da nece vise.
    Na dva obroka smo i ostajemo na tome jos 2, 3 mjeseca jer sad rijetko sisa, ujutro kad se probudi, navecer prije spavanja i obicno jos samo 1 kroz dan, jednino ako se nadigne u 6 kao danas onda eto 2 put.
    Nesto mu je poviseno u krvi, pa se mora testirati na parazite, stalno neke komplikacije 😣

2.5 deci? 
    Pa mi toliko necemo sa godinu dana jest. 
    Al zato bi na sisu svakih pola sata i onda se tako folira ko da nije jeo 3 dana, sav stenje i cmakce ko da ga izgladnjujem. folirant mali. 

Iskrica
    13. Studeni 2018. 14:21

Gumbek

Al zato bi na sisu svakih pola sata i onda se tako folira ko da nije jeo 3 dana, sav stenje i cmakce ko da ga izgladnjujem. folirant mali.

Predobro 😂
    Moja danas jela špinat i krumpir (špinat je nova namirnica, nadam se da bude potaknuo probavu), fino joj je bilo + iza toga sisa.
    Gledam vremensku prognozu - vrijeme mi je da pripremim zimsku garderobu za nju, to bude valjda skafander jer njega imamo od rodbine, a onda budem u hodu vidjela dal mi je to praktično ili kupujem nešto drugo. 

Frajla
    13. Studeni 2018. 20:41

Znaci mali gumbek je pravi cicoljubac. Bas nekidan s muzem komentiram, 6 mj je otprilike 180 dana, nek je jeo u prosjeku 10 put dnevno (a rekla bi da je i vise) to je 1800 puta, i jos uvjek se veseli jednom te istom 😂
    Iskrica, kako je proslo sa spinatom? Moj fino kaki od bundeve i prosa i naravno od voca. Mi smo danas prvi put dali grašak, kuhala nama, pa i njemu ubacila šakicu.
    Ja danas  naisla u pepco samo da vidim sta ima, izasla s 5 majica i 1 hlacice, sve skupa 100 kn 😁
    Neznam kako vi, ali meni sad nikak dosta te robice. Prije je bio po par dana u istome, pogotovo hlace, a sad ga nekad moram i po 3 puta presvlaciti, uprlja se dok jede, a i stalno je po podu, kolko god da cistim uvjek je puni nekih dlacica, pa ako idemo negdje opet presvlacenje 🤦🏼‍♀️

14. Studeni 2018. 08:41

Frajla

Znaci mali gumbek je pravi cicoljubac. Bas nekidan s muzem komentiram, 6 mj je otprilike 180 dana, nek je jeo u prosjeku 10 put dnevno (a rekla bi da je i vise) to je 1800 puta, i jos uvjek se veseli jednom te istom 😂
    Iskrica, kako je proslo sa spinatom? Moj fino kaki od bundeve i prosa i naravno od voca. Mi smo danas prvi put dali grašak, kuhala nama, pa i njemu ubacila šakicu.
    Ja danas naisla u pepco samo da vidim sta ima, izasla s 5 majica i 1 hlacice, sve skupa 100 kn 😁
    Neznam kako vi, ali meni sad nikak dosta te robice. Prije je bio po par dana u istome, pogotovo hlace, a sad ga nekad moram i po 3 puta presvlaciti, uprlja se dok jede, a i stalno je po podu, kolko god da cistim uvjek je puni nekih dlacica, pa ako idemo negdje opet presvlacenje 🤦🏼‍♀️

Svaki 3. dan perem  punu masinu djecje robe, a imam bubanj od 8 kg. Em je on il slinav il bljucne il od hrane, a mala svako jutro ode u jednom u vrtic, dodje u drugom jer se vani ko prasci isprljaju, jos nekad bude i trece ako se bojama zamazu ili se zalije. Doma presvlacenje i uspjeh je ako u tome do veceri izdrzi 😌

Iskrica
    14. Studeni 2018. 10:34

Frajla - špinat joj nije otvorio probavu, samo neke male kakače pronalazim u peleni, nije to obilno ni pravo kakanje 😏
    Vokak - meni privatna fizijatrica rekla da okretanje u prosjeku dođe s 5 i pol mjeseci. Dala je savjete kako potaknuti okretanje - dve vježbice su. 
    Prva je da se bebi dok leži na leđima dignu noge savijene u koljenima da dođu u vidokrug, trlja stopalo o stopalo, stavi njezine šake na stopala - to raditi više puta dnevno, svakako kod prematanja dok su noge gole, po nekoliko minuta. 
    Druga je da se bebu dok leži na leđima okreće na njezin bok, a gore kod njezinih ruku joj se maše s igračkom i navodi ju se da proteže ruke za igračkom. Ta druga vježba je slično kao ova druga vježba sa slike dolje, s time da moja jedna ruka okrene bebi kukove, a druga ruka mi nije bebi na leđima nego s igračkom dodirujem dijete prvo po njezinim prsima tako dugo dok se ne zainteresira za igračku i onda igračku premještam bočno (ona strana gdje su usmjerene noge) u ravnini očiju djeteta, a malo izvan dohvat ruku da ona poseže za igračkom i cilj je da se dijete u tom protezanju zarotira gornjim dijelom tijela, pa onda time dođe i na trbuh. 

Iskrica
    14. Studeni 2018. 10:54

Ovi savjeti iz knjige i ovo moje pisanje je ono kaj mi doma možemo raditi s bebicama, a to naravno ne zamjenjuje stručno znanje i rad stručnog fizijatra ako je potreban, a čini mi se i da si napisala da misliš otići na pregled ako se bebica ne krene sama okretati uskoro, što razumijem jer tako sam se i ja osjećala. Mi idemo i dalje jednom na dva tjedna na vježbice pa dobijem savjete kako vježbati sa bebom kroz dva tjedna do sljedećeg termina. 

15. Studeni 2018. 10:21

Cure, bas nam je tema zamrla. 
    Nema nam honey, pande, yre, kika se nije dugo javljala. Hrpa cura je nestala
    Svega nas par tu i tamo nesto tipne, vidim da su se i zimske povukle na viber. Steta

• Student24
    15. Studeni 2018. 14:06

u zadnjih par dana mi bas ludnica. jos danas zubar i nadam se da sam za ovu godinu gotova :D prijavila sam se na tecaj sivanja u euforiji i sad me zovu da bi to pocelo, a ja neodlucna! :D isla bi u dva tjedna 3*po dva sata :D
    Mi imamo jedan obrok i skroz sam neodlucna dal da uvodim drugi ili ne... :D 
    Uzivamo u ovom suncu vani maksimalno ;) 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI