Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Student24
    10. Studeni 2018. 20:49

vokak

cure ja ne znam.mislim da nam ne gine fizijatar.evo vec pet i pol mjeseci a beban se jos ne okrecea kamo li neke druge stvari.na pregledu s cetri je ped.rekaho da je ok ali nekako sumnjam u tu procijenu.ali evo vec je dosta proslo a okret nije savladan. na trbuhu jos uvijek ne voli biti, a to sve vuce na to da ce kasniti u svemu puzanju sjedenju itd…

cure koje pocinjete dohranu koje bi prvo povrce pasalo a da je sezonsko.?ne znam s cim bbi krenula…

Mi smo krenuli mrkvom, mislim da nije bila pametan izbor :D 

• Student24
    10. Studeni 2018. 20:54

Student24

vokak

cure ja ne znam.mislim da nam ne gine fizijatar.evo vec pet i pol mjeseci a beban se jos ne okrecea kamo li neke druge stvari.na pregledu s cetri je ped.rekaho da je ok ali nekako sumnjam u tu procijenu.ali evo vec je dosta proslo a okret nije savladan. na trbuhu jos uvijek ne voli biti, a to sve vuce na to da ce kasniti u svemu puzanju sjedenju itd…

cure koje pocinjete dohranu koje bi prvo povrce pasalo a da je sezonsko.?ne znam s cim bbi krenula…

Mi smo krenuli mrkvom, mislim da nije bila pametan izbor :D

Mozda da, obzirom da te brine i ako si u mogucnosti, odes privatnom fizijatru na pregled po dodatno misljenje. Svako je dijete individualno i radi svojim tempom. mozda vec sutra "pretekne" svoje vrsnjake. zasto savjetujem privatnika? Zato sto jednom kad udjete u sustav vjezbaca nema bas samo tako izlaza, kolilo god mozda banalan razlog za vjezbanje bio. ako smijem pitat al zasto ides kod dr kojem ne vjerujes?  

Frajla
    10. Studeni 2018. 21:07

vokak

Moj jako voli tikvu, i butternut i hokaido, sad im je sezona i tu nemas muke oko miksanja, a fino je slatkasto.
    Ja ju operem, prepolovim, izdubim sjemenke, stavim u vatrostalnu/lim (korom gore), napisam par cm vode i u pecnicu na 180, ovisno kolika je, 30, 40 min. Na kraju samo meso izvadim zlicom i izmjesam mu s vodom da ne bude jako gusto.
    Moze se i kuhati, ali ja sam to ljena guliti. Od ostataka mozes vama nesto napraviti. Mi to slabo jedemo, ja napunim kalupe za led, pa onda kad radim neke kombinacije ubacim koju kockicu. Jucer je npr dobio piletinu, proso i bundevu.
    Batat je isto slatkast, pa im prolazi, ali treba pripaziti jer zatvara.
    Mrkvu stvarno ne volim kuhati, sto godina joj treba da postane mekana u neslanoj vodi. Nekak imam osjecaj da je mnogima "glavno" povrce, a ja ju radila samo par puta do sad. 
    Za okretanje odi kod dr, pa trazi uputnicu svakako. Nadam se da je sve ok i da je samo malo lijen, al svakako je bolje provjeriti 
    Btw. nasa pedi je bila malo iznenadena da se O tak fino dize na sve 4 (sto radi vec 2 mj), a onda se cudula da ne sjedi stabilno. Sta ne ide sjedenje iza cetveronoznog polozaja?

10. Studeni 2018. 21:14

Vokak, neznam bas koliko sad ima sezonskog koje je za pocetak prikladno. Mozda neko ima vise pojma o tome, al uglavnom je sve to "pocetno" nekako vise ono sto dozrijeva u proljece i ljeto. Ja kupim tikvice u ducanu, nemam izbora.
    Ako si iz zagreba, nemogu vise pamtit, privatnik za preporucit je Sabol, a ako ce bit potrebe lako se prebacis na uputnicu negdje, ali ako te brine svakako odi po misljenje, pogotovo ako ne vjerujes pedijatru 100%.
    Sretno u svakom slucaju, nadam se da nije nista, vec da bebac samo jos nije kliknuo za okretanje

• vokak
    11. Studeni 2018. 08:37

mozda sam se krivo izrazila pedi nam je odlican, ali evo cudno mi da s 4. sve super a s pet i pol se jos ne okrece. znam ja da svako dijete ima svoj tempo, bebi je i nesto ranije rodjen, ali s obzirom da na veliko citam kako se bebani okrecu o sa tri mjeseca nw mogu se ne zapitati zasto moj nece...ako u iducih desetak dana ne odluci da je vrijeme odosmo privatno u fizijatra.
    mrkvica nije bas naj izbor za nekakace da.
    ja bih htjela zapoceti npr s tikvicom al kao sto kazete svjeze nema,jedino iz ducana pa se onda mislim jel bas pametno prvo nju kad ne vvjerojatno tretirana...il da krenem prvo s vocem jabukom...nje nesto imam domace...uhhh nije ova dohrana laka...

m-mama
    11. Studeni 2018. 10:16

Vokak koliko prije je rođena beba? Moj je npr mjesec dana, i korigirana dob mu je 5,5 mj. Tako da se neke stvari toleriraju. Rekao nam je dokt. 

• vokak
    11. Studeni 2018. 11:18

nije nesto previse 12 dana.ali je rodjen jako malen ispod 2.5 kg.apgar mu je pak bio 10/10 umatoc tome

• Student24
    11. Studeni 2018. 20:21

vokak- ispričavam se, stvarno sam pogrešo onda ja shvatila...
    Nemoj paničariti, ali potraži drugo mišlljenje. Sad će ubro i sistematski sa 6 mjeseci pa prokomentiraj i sa pedijatrom. Držimo ige da te već sutra iznenadi ;)
    nadam se da vam je bila divna nedjelja

Frajla
    12. Studeni 2018. 12:18

Ja se nadam da ovom mom idu zubi, iako jos nista nije nateceno. Zovemo ga krpelj, ne smijem mrdnuti. Hoce se igrati jedino ako ja sjedim pored njega ili po mogucnosti da lezi preko mene tako da dohvati igracke 🤦🏼‍♀️
    Ako smo muz i ja s njim i ako se jedno odmakne 2 koraka to je odmah razlog za plac.
    I poceo se pomalo dizati na noge, klekne, prebaci trup preko mene i onda ispruzi noge i lamata guzom uoklolo

• Student24
    12. Studeni 2018. 16:15

Frajla

Ja se nadam da ovom mom idu zubi, iako jos nista nije nateceno. Zovemo ga krpelj, ne smijem mrdnuti. Hoce se igrati jedino ako ja sjedim pored njega ili po mogucnosti da lezi preko mene tako da dohvati igracke 🤦🏼‍♀️
    Ako smo muz i ja s njim i ako se jedno odmakne 2 koraka to je odmah razlog za plac.
    I poceo se pomalo dizati na noge, klekne, prebaci trup preko mene i onda ispruzi noge i lamata guzom uoklolo

Nama je izasla donja jedinica, a naotecena je gornja dvojka, tako da nemora nista znaciti.
    Ajme, akrobata mali..
    Princ se krenuo okretat dva puta za redom u jednom smjeru :D 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI