Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m-mama
    21. Listopad 2018. 19:37

Onda radite kako vi mislite da je najbolje :) sretno! I polako, sve će biti. 

Frajla
    21. Listopad 2018. 21:34

Student, kako je Princ? Jel prošla viroza?
    Kristina ja isto sam kuham. Zasto ne dajes voce? Mi smo jeli tikvicu, tikvu, batat, mrkvu, krusku, jabuku, bananu, rizu i kukuruz (palentu). Budem mu dala jos proso i krumpir i onda cemo se neko vrijeme drzati tih namirnica
    Sarita, lijepo je da su se stvari poslozile tako da si mogla prihvatiti posao, je u nezgodnom trenutku mozda, ali u današnje vrijeme naci stalan posao je skoro kao dobiti na lotu. Lara ti bas super napreduje
    Nakon sto sam se ja smijala "vođi dohrane" moje dijete je zakljucilo da voli jesti komadice 🙈 Ali ne komadice u kasici, to je bljak naravno 🤦🏼‍♀️, nego mu krusku ili jabuku izrezem na stapice i onda to jede, a mekse stvari, npr. bananu ili kuhanu mrkvu rezem na kockice i tako mu stavljam u usta. I da, i ja sam se prije bojala sta ako se zagcne, proguta komad i sl., ali eto, nije se desilo. Ja uvjek sjedim pored njega (osim kad dobije prijesnu mrkvu za zabavu 😂), i ako recimo otkine veci komad jabuke on ga zvace i cucla dok ne nestane. Dijete bas voli zvakati. Nemam pojma kako cu mu dati zitarice. Sutra cu probati skuhati palentu na gusto, pa ju na kockice izrezati

Iskrica
    22. Listopad 2018. 11:19

Mi u subotu počele s kašicama, danas će biti treći dan. Kuhana zmuzgana mrkva s nekoliko kapi maslinovo ulja. Ne gura van nego ko da joj dođe na stražnju stranu jezika i krene instinkt za gutanje,  no zagrcne se, pa se malo muči i onda ipak proguta. Valjda je jednu žličicu pojela ukupno kroz 15 minuta. Onda  je stisnula usta i nije pustila žličicu nutra. Iza toga malo vode popije na kljun iz flašice. Kakala je i u nedjelju i danas. Od sutra će biti neko voće.
    Vezano za vježbanje - idem privatno s mrvom na obične vježbe motorike zbog početnog blagog hipertonusa i radimo vježbice i doma i napredak je vidljiv. 

• Litta
    22. Listopad 2018. 13:17

evo da i ja završim post od subote 
    Sarita svaka čast na organizaciji. Nije jednostavno raditi uz malu bebu i dojenje. Dobila si priliku koja se ne propušta. I ja bih na tvom mjestu isto postupila. 
    Dajete li uz dojenje čaj i koji? ja ću po preporuci pedijatra koromač zbog probave ali ne znam da li da joj dam na žličicu, iz bočice ili kljunašice. Mislila sam kupiti i onu magic cup ali premala je ona još za to. Nekako mi velika ta čaša 

Frajla
    22. Listopad 2018. 17:01

Litta

evo da i ja završim post od suboteSarita svakačast na organizaciji. Nije jednostavno raditi uz malu bebu i dojenje. Dobila si priliku koja se ne propušta. I ja bih na tvom mjestu isto postupila.
    Dajete li uz dojenje čaj i koji? ja ću po preporuci pedijatra koromač zbog probave ali ne znam da li da joj dam na žličicu, iz bočice ili kljunašice. Mislila sam kupiti i onu magic cup ali premala je ona još za to. Nekako mi velika ta čaša

Ja sam probala dati caj i nije bio odusevljen... budem kroz par dana probala opet. Daj prvo na ono sto imas doma, ako imas bocu probaj (racunaj da ce ti se brzo obojati silikon), ak ne na zlicicu. Lako kasnije kupis druge stvari

• sema
    22. Listopad 2018. 22:09

zagorka001

sema

moja susjeda radi vojtu sa svojom malom koja sada ima 1god i 4mj, to radi vec jako dugo i kaze da je vidjela napredak od kada je krenila s tim. Mala je propuzala i sada se vec dize uz namjestaj na noge,jos uvijek mora raditi neke vjezbe jer mala jos ne hoda jer joj nogice idu prema unutra pa to mora ispravljati, ali znam da je vojtu sama naucila raditi kroz par mjeseci pa vise nije placala nego je sama kod kuce to radila.

A zbog čega je morala raditi vježbe s malom? Koja joj je bila dijagnoza? Znam da su učinkovite vježbe no dosta su agresivne za djecu. Imam osjecaj da fo prepisuju i onima koji trebaju i ne trebaju. Mali se zaista dobro razvija samo je malo slabiji u predjelu trbuha, no tek ima 6 mj pa se stigne jos ojacati kroz mjesec dana…ipak nisu sva djeca ista

Bila je jako mekana u predjelu leđa i sa 5mj nije imala nikakav oslonac na ruke, nego je lezala na stomaku i mahala rukama. Vjezbe nisu agresivne,samo tako izgledaju na prvu (tako kaze susjeda),ja nemam iskustva s tim 

• Student24
    23. Listopad 2018. 09:18

Frajla- princ je dobro. Prošlo je, ali zapravo sad sumnjam da je problem u hrani, konkretno u mrkvi. Mada nisam pametna. Znači. u sub, ned i pon je jeo mrkvicu. U utorak, srijedu tikvicu, a u četvrtak mrkvicu i tikvicu stim da je ova mrkvica bila kupovna, a ove prethodne domaće. U četvrtak je krenula proljev, ali nije bilo više od četiri kakice na dan. u subotu je već bio dobro pa sam mu u nede+jelju ponudila palentu. U ponedjeljak (jučer) je pojeo fino i to komadiće mrkve da bi se ni sat vremena nakon toga usrao - opet jako mekano, ali nije se ponovilo... I sad nisam pametna. Ima netko možda više iskustva? 

• Litta
    23. Listopad 2018. 09:33

Mi smo jucer probali caj. Dala sam joj na bocicu. Pocela je piti, nesto je progutala ali kad je skuzila okus nije vise htjela. Popili cijelih 5 ml 😃
    Danas nam je velikih 5mj ☺☺😍😍💗💗
    Student meni su rekli da mrkva zatvara. Probaj preskociti tjedan dva mrkvu pa onda opet. Mozda mu samo probava jos ne prihvaca mrkvu pa ima takvu reakciju. 

23. Listopad 2018. 14:18

Student24

Frajla- princ je dobro. Prošlo je, alizapravo sad sumnjam da je problem u hrani, konkretno u mrkvi. Mada nisam pametna. Znači. u sub, ned i pon je jeo mrkvicu. U utorak, srijedu tikvicu, a u četvrtak mrkvicu i tikvicu stim da je ova mrkvica bila kupovna, a ove prethodne domaće. U četvrtak je krenula proljev, ali nije bilo više od četiri kakice na dan. u subotu je već bio dobro pa sam mu u nede+jelju ponudila palentu. U ponedjeljak (jučer) je pojeo fino i to komadiće mrkve da bi se ni sat vremena nakon toga usrao - opet jako mekano, ali nije se ponovilo… I sad nisam pametna. Ima netko možda više iskustva?

Student, ja sam od jedne zene cula da je mrkva gotovo neprobavljiva za bebina crijeva, da zapravo kako udje tako i izadje unazoc narodnim vjerovanjima kako je jako zdrava. 
    Zena inace ima bubanu curicu i dosta su po bolnicama i dosta posla je imala s djecjim gastroenterolozima pa vjerujem da je to i cula od njih.
    Mozda princa stvarno protjera, iziritira ili nesto.
    Ja bi svakako napravila par dana pauze opet i onda bi ponovno probala

• Student24
    23. Listopad 2018. 14:20

hvala vam na savijetima :) 
    Ide mrkva na pauzu :) <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.