Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Student24
    20. Listopad 2018. 19:36

Sarita obzirom na situaciju u HR, a posebno u skolama, steta bi bilo propustit takvu priliku, a uostalom nije da te nema po cijele dane svaki dan doma. 

20. Listopad 2018. 20:17

Sarita, mislim da bi vecina nas tako odlucila. 
    Lako je reci ja nebi nikad ako imas siguran posao za stalno koji te ceka, a u danasnje doba u hrvatskoj nikad ne znas i sve je moguce, u svim drugim situacijama ipak valja gledati na drugi nacin tako da te skroz kuzim.
    A mislim da se i ti tih 4 sata totalno resetiras i onda joj se puno bolje mozes posvetit

Sarita_00
    20. Listopad 2018. 22:09

Tako je kako je! A kako Gumbek kaze, totalno se resetiram za tih par sati. Makar je to posao, opet se malo maknem, budem medu ljudima i koristim mozak. Bilo bi lijepo biti skroz s njom kod kuce, ali treba misliti na buducnost. A i sad bas uzivam u svakom trenutku s njom. 

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

• zagorka001
    21. Listopad 2018. 10:18

Pozdrav svima! Neznam dali ova tema ide ovdje no možda netko ima kakav savjet :) Imam dečkića koji je prije 2 dana napunio 6 mjeseci. Radimo UZV mozga svaka 2 mjeseca od rođenja zbog laganog krvarenja i svi nalazi su uredni. Radi preventive smo upućeni kod fizijatra na pregled i naravno da po njihovoj procjeni nije sve kako treba - mali se ne postavlja na dlanove i uspravlja te odiže trup, pomalo je hipoton. Inače on sasvim dobro motorički napreduje - oķreće se s leđa na trbuh, u potrbušnom položaju se postavlja na podlaktice, ima otvorene šakice, grabi igračke, drži glavu uspravno i okreće ju lijevo/desno, stavlja nogice u usta, guguće…zar trebaju sva djeca točno u mjesec obavljati sve radnje kako stoje njima u literaturi? Pa nisu sva djeca ista. Preporučena nam je Vojta terapija 2 puta tjedno..znam da je to dosta agresivna terapija koja se provodi kod nekih težih oboljenja pa me zanima dali baš moramo toliko agresivno vježbati? Ima li koja mama sa sličnom dijagnozom? Zar ne možemo raditi neke klasične vježbe? Hvala :)

• sema
    21. Listopad 2018. 12:19

moja susjeda radi vojtu sa svojom malom koja sada ima 1god i 4mj, to radi vec jako dugo i kaze da je vidjela napredak od kada je krenila s tim. Mala je propuzala i sada se vec dize uz namjestaj na noge,jos uvijek  mora raditi neke vjezbe jer mala jos ne hoda jer joj nogice idu prema unutra pa to mora ispravljati, ali znam da je vojtu sama naucila raditi kroz par mjeseci pa vise nije placala nego je sama kod kuce to radila.

• zagorka001
    21. Listopad 2018. 12:38

sema

moja susjeda radi vojtu sa svojom malom koja sada ima 1god i 4mj, to radi vec jako dugo i kaze da je vidjela napredak od kada je krenila s tim. Mala je propuzala i sada se vec dize uz namjestaj na noge,jos uvijek mora raditi neke vjezbe jer mala jos ne hoda jer joj nogice idu prema unutra pa to mora ispravljati, ali znam da je vojtu sama naucila raditi kroz par mjeseci pa vise nije placala nego je sama kod kuce to radila.

A zbog čega je morala raditi vježbe s malom? Koja joj je bila dijagnoza? Znam da su učinkovite vježbe no dosta su agresivne za djecu. Imam osjecaj da fo prepisuju i onima koji trebaju i ne trebaju. Mali se zaista dobro razvija samo je malo slabiji u predjelu trbuha, no tek ima 6 mj pa se stigne jos ojacati kroz mjesec dana...ipak nisu sva djeca ista

m-mama
    21. Listopad 2018. 15:16

Moj je totalni opis ovog što si napisala, mi imamo vježbice jednom tjedno. Agresivno? Koliko sam ja shvatila djeca plaču ne zato jer ih boli nego zato što bi oni u tom trenutku radili nešto drugo.  Ja bih svakako vježbala, vježbe ne mogu naštetiti.  

• zagorka001
    21. Listopad 2018. 15:34

m-mama

Moj je totalni opis ovog što si napisala, mi imamo vježbice jednom tjedno. Agresivno? Koliko sam ja shvatila djeca plaču ne zato jer ih boli nego zato što bi oni u tom trenutku radili nešto drugo. Ja bih svakako vježbala, vježbe ne mogu naštetiti.

Dali radite po Vojti? Gdje idete na vjezbe? Mi smo na vjezbama u Krapinskim toplicama. Koliko vjezbate i vidite li napredak?

m-mama
    21. Listopad 2018. 16:02

Ne, obične vježbe kod fizijatra. U bolnicu. Ima grupa na fejsu Neurorizična djeca i vježbači. Raspitajte se tamo što vas zanima. Vidi se napredak. Primjenjujete li hahyhandling? 

• zagorka001
    21. Listopad 2018. 18:57

m-mama

Ne, obične vježbe kod fizijatra. U bolnicu. Ima grupa na fejsu Neurorizična djeca i vježbači. Raspitajte se tamo što vas zanima. Vidi se napredak. Primjenjujete li hahyhandling?

Primjenjujem i to uveliko doprinosi boljem razvoju. I ja bih rado da krenemo s običnim vježbama pa ukoliko neće biti pomaka onda na malo agresivnije vježbe. Hvala na savjetu :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.