Ja imam iskustvo poroda i u hrvatskoj(vinogradska), i u njemackoj. Mogu vam rec da mi je jedno i drugo u dobrom sjecanju. U vinogradskoj u radaoni nije bilo nikakvih losih iskustva, cak i sivanje je proslo bezbola za razliku od njemacke, gdje je vise bolilo nego svi trudovi i izgon. Udisala sam onaj plin kao da pomaze, al lazu haha.. nepomaze nista.. na odjelu sa bebama isto sve ok osim par ispada nadobudnih mladih sestara(vinogradska)kojima nije bilo jasno kako beba nemoze uhvatit bradavicu( koje nije ni bilo). Mama pa beba je gladna, pritisnite malo, i onak njezno nabije bebi pola cice u usta a on u plac haha. Al rjesili smo i to uz jednu malu diskusiju. Jedina razlika sto u njemackoj sve dobis u bolnici. Od kreme za bradavice, uloska, sesirica, odjece za bebe u vise velicina, pelena. Sto se hrane tice isto.. kolicinski malo.
Poslije poroda sam se sama tusirala.. svaka soba(njemacka) ima kupaonu pa se tusiras kad hoces ili neces. Nitko te nista ne pita. Posjete su stalno i mozes izac sa bebom u dvoriste ili restoran..
Bok, cure. Moj hrvatski nije dobar, ali nadam se na sporazum. I imala iskustvo porada u Varazdinskom rodilistu i sve bio super. Doktor pitala me za anasteziju ali Ja ne zelila to i da sam porodila bez anastezii. Moj porod bio brz, za dva sata . Imala hranu, odecu, kremu za guzu...
Odessa Varaždin
Amelia 27.03.2018
Saša 22.11.2012
Cure , A kakvi proizvodjaci od decej hrani vi koristite?
Moja kčer puno sisa . Hranu sama napravim. Skoro ima 7 mes i papa samo 1 put dnevno kasicu od poverca ( brokula, tikvica, cveča, tikva). Moram jos nesto probati . Ponači ona 5-7 puta sisa, Ja umorna zbog toga.
Sa sinom ne imam takva iskustva za hranu
Odessa Varaždin
Amelia 27.03.2018
Saša 22.11.2012
Pozdrav svima!
Eto mene nakon dosta vremena. Procitam, ali slabo stignem pisati. Spletom okolnosti sam se vratila na posao pocetkom 9.mjeseca, a L i njen tata se cuvaju dok sam ja na poslu. Radim 3 dana, budem odsutna po 4 sata. Ispocetka je L cuvala jedna zena (doduse uskace i sad kad zatreba) i super ju je prihvatila. Curka ce za koji dan 5 mjeseci, ima 66 cm i preko 7 kg. Prije 10ak dana smo poceli sa dohranom. Promatrala sam ju dok mi jedemo i svaki zalogaj je pratila od tanjura do usta, nekad cak i otvarala usta. Zasad je probala jabuke, tikvice, mrkvu i batat. Tikvice su joj se zasad najbolje svidjele 😁 Uz to i dalje dojim, eventualno dobije ad dok sam na poslu. Zadnjih dana je pocela hvatati stopala i okretati se na trbuh. Jos joj zapne ruka, ali napreduje 😁
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Sto se rodilista tice, ostala sam ugodno iznenadena. O opremljenosti bolnice necu, mislim da je tu stanje dosta zalosno, ali bilo je cisto i uredno. Tih par dana se da izdrzati bez tv-a. Osoblje je bilo u redu. E sad, mozda je to do cinjenice da sam u radaoni bila ujutro, na promjeni smjene, pa su bili dobro raspolozeni, a bila sam i jedina tamo. Je da su me prvo stavili u box i nitko me nije obisao skoro sat vremena, ali i tako mi nisu mogli puno pomoci. Doktor koji me pregledao je spomenuo da ce mi dati nesto protiv bolova, ali na kraju nisam nista dobila. Ali ne zamjeram im to. Kod sivanja su mi dali anestetik, pa premazivali nesto. To premazivanje mi je bilo full nelagodno, ali nije bolilo. U par navrata me doktorica upozorila da cu taj sav osjetiti. Osjetila jesam, ali u onom trenutku nisam puno marila.
Babica me nije drzala za ruku, ali je bila kraj mene, govorila kako da disem, kako da se namjestim, nudila vodu.
Kao sto sam jos prije napisala, ovaj porod nije ostavio neku traumu na meni, tako da me nije strah pri pomisli da rodim jos koji puta.
Zalosno je sto se dogadaju stvari o kojima se pise. Nijedna zena ne bi trebala dozivljavati tako sto, pogotovo ne u trenutku suocavanja s gubitkom djeteta. Ne bi se trebale suocavati s takvim stvarima u trenutcima najvece srece, ali mislim da se onda nekako lakse prezive i potisnu te lose stvari.
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Saritasvaka cast na organizacij
Mob m
Nista od mog posta, mob mi steka. Javim se kasnije 😃😃
Pozdrav svima!
Eto mene nakon dosta vremena. Procitam, ali slabo stignem pisati. Spletom okolnosti sam se vratila na posao pocetkom 9.mjeseca, a L i njen tata se cuvaju dok sam ja na poslu. Radim 3 dana, budem odsutna po 4 sata. Ispocetka je L cuvala jedna zena (doduse uskace i sad kad zatreba) i super ju je prihvatila. Curka ce za koji dan 5 mjeseci, ima 66 cm i preko 7 kg. Prije 10ak dana smo poceli sa dohranom. Promatrala sam ju dok mi jedemo i svaki zalogaj je pratila od tanjura do usta, nekad cak i otvarala usta. Zasad je probala jabuke, tikvice, mrkvu i batat. Tikvice su joj se zasad najbolje svidjele 😁 Uz to i dalje dojim, eventualno dobije ad dok sam na poslu. Zadnjih dana je pocela hvatati stopala i okretati se na trbuh. Jos joj zapne ruka, ali napreduje 😁
Ako nije preosobno, kako to da si se odlucila tako rano vtatiti na posao?
Pozdrav svima!
Ako nije preosobno, kako to da si se odlucila tako rano vtatiti na posao?
Tako su se poslagale stvari... Uletjelo je mjesto u skoli u kojoj sam vec bila na zamjeni, ali ovaj puta za stalno. Muz i ja jesmo imali dogovor da se vracam na posao ako se ukaze prilika za stalno, a on ce biti s njom kod kuce. Da nije situacija bila takva da sam nezaposlena, ne bi se vracala. Ovako mi je bilo zao ne iskoristiti priliku koja pitanje kada ce se opet pruziti.
Ne mozemo se zaliti, dobro je 😊
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji