Mi se vec par noci mucimo navecer sa spavanjem. Treba nam dugo da se uspavamo. Prije ju stavim, dam dudu i gotovo a sad nosi i nosi, pjevaj i na kraju legnem s njom na krevet. Mislim da su zubici u pitanju.
Ovaj vikend smo uzivali u lijepom vremenu i setnjicama. U subotu nam je bilo godinu dana otkad smo prvi put vidjeli tockicu na utz i culi srceko 💗💗
Kako je brzo proslo.
Nosimo jos uvijek 62 nesto 68 a kupujmo 74 ☺
Jeli smo i prvu kruskicu. Jedva jednu zlicicu ali zato je navecer opet bilo kakanje 😃 jos mi je rano za uvoditi obrok krute ali ovako zlicicu dajem po preporuci pedijatra zbog nekakanja. Po potrebi. Kupila sam sok od kruske za sebe ☺☺
Citam vas i pamtim sto uspijem za uvođenje krute hrane. Koju rizu dajete? Bijelu ili smeđu? Daje li itko rizine pahuljice ili je bolje obicnu rizu? Cemu uopce sluze te pahuljice? Mi jos imamo do toga ali pripremam se lagano.
Ja cula da su rizine pahuljice lakse probavljive, pa uzela rizolino - koma, jedva cekam da ga potrosim. To se ne kuha, nego se samo umjesa u kasicu i onda ju zgusne, ali se za nekih pol sata pretvori u tekucinu 🤨 Tak da ako nece odmah jesti ne mogu mu to ponuditi malo kasnije, nego odmah bacam
Gumbek, kako napreduje vase puzanje? Oliver jos nezna pravo, mice nogama, a ruke stoje na mjestu 🤣
Ali zato je vojnicko usavrsio, pa ga ima svugdje
Poceo je puzati, al je strasno brzoplet, htio bi puno brze nego sto moze pa nerjetko zavrsi s nosom na podu 😂
Jucer nije skuzio da ide direkt u zid i zabio se glavom da je sve odzvonilo.
Rizu cu davat najobicniju koju i mi jedemo, nikakve line i slicne drekoline bas iz ovog razkoga sta frajla kaze. Ok je to kad umjesas a za 15 min postane tako vodeno da je to koma. Ak stavis vise da bude gusce imam osjecaj da zatvara previse, tako da nista to praskasto ne kupujem. Obicna riza i bok. Cak sam znala skuhat i jedan dio odvojit u frizider za sutradan jer moze riza stajati, a da ne kuham dva dana za redom po dve zlice rize.
I da, bebama je bolje davati obicnu bijelu rizu od integralne, sad pravi razlog bi morala potrazit, al znam da prica ide nekako tako da previse necega gube iz organizma probavljajuci integralnu.
Budem potrazila kad uhvatim vremena
Rizu cu davat najobicniju koju i mi jedemo, nikakve line i slicne drekoline bas iz ovog razkoga sta frajla kaze. Ok je to kad umjesas a za 15 min postane tako vodeno da je to koma. Ak stavis vise da bude gusce imam osjecaj da zatvara previse, tako da nista to praskasto ne kupujem. Obicna riza i bok. Cak sam znala skuhat i jedan dio odvojit u frizider za sutradan jer moze riza stajati, a da ne kuham dva dana za redom po dve zlice rize.
I da, bebama je bolje davati obicnu bijelu rizu od integralne, sad pravi razlog bi morala potrazit, al znam da prica ide nekako tako da previse necega gube iz organizma probavljajuci integralnu.
Hvala ☺Malo sam citala o dohrani pa se pogubim u moru informacija. Najbolji su savjeti iskusnih mama.
Mislim da je najbolje slusati instinkt. Negdje pise kruta hrana od 4mj negdje od 6mj. Riza od 5 pa riza od 6mj itd.
Bebolina zaspala odoh rucak stavit.
Hvala ☺Malo sam citala o dohrani pa se pogubim u moru informacija. Najbolji su savjeti iskusnih mama.
Mislim da je najbolje slusati instinkt. Negdje pise kruta hrana od 4mj negdje od 6mj. Riza od 5 pa riza od 6mj itd.
Bebolina zaspala odoh rucak stavit.
Ma najvaznije je pratit bebu i slusat instinkt. Savjeti su razliciti i struka se ne moze slozit a mame ostaju zbunjene.
Isto tako nema pravila oko namirnica, neko ce kupovno, neko ce kuhat, neko pazi da je bio eko organsko, a neko bi najradje odma dao kruha i pastete. I na koncu sva djeca odrastu i prezive. Ko i polemike oko formule i dojenja. Neznam niti jedno da mu je ijedna vrsta mlijeka ostavila posljedicu.
Cini se da su sve proljetnice lijene tipkati, a vole citati 🤪
Ja sam sva puna pitanja, drzim se one da nema glupih pitanja, samo glupih odgovora 😁
U kojoj velicini su vam bebaci? Mi smo sada realno na 68, mislim da u to stanemo jos nekih mjesec dana, pa sve sto novo kupujem uzimam 74, a u c&a i pepcu cak 80 🙀 kako vrijeme leti, imam osjecaj da sam jos nekidan kupovala 56
Kada je vrijeme za drugi kruti obrok? Ja sam ga planirala uvesti kada nauci gutati kako treba, tj kada vise kasice bude u njemu nego na odjeci 🤣 mislim da ce to biti za par mjeseci kako napredujemo 🤨
Do sada smo jeli tikvicu, mrkvu, batat, krusku i rizu, on na sve ima podjednaku reakciju 🙄
Moram se pohvaliti da sam na -4 kg od predtrudnicke tezine 🍾
Evo nesto odlicno
http://zimzelenicvijet.blogspot.com/2018/05/dohrana-bebe.html?m=1
Moja je na 68.
Cini se da su sve proljetnice lijene tipkati, a vole citati 🤪
Ja sam sva puna pitanja, drzim se one da nema glupih pitanja, samo glupih odgovora 😁
U kojoj velicini su vam bebaci? Mi smo sada realno na 68, mislim da u to stanemo jos nekih mjesec dana, pa sve sto novo kupujem uzimam 74, a u c&a i pepcu cak 80 🙀 kako vrijeme leti, imam osjecaj da sam jos nekidan kupovala 56
Kada je vrijeme za drugi kruti obrok? Ja sam ga planirala uvesti kada nauci gutati kako treba, tj kada vise kasice bude u njemu nego na odjeci 🤣 mislim da ce to biti za par mjeseci kako napredujemo 🤨
Do sada smo jeli tikvicu, mrkvu, batat, krusku i rizu, on na sve ima podjednaku reakciju 🙄
Moram se pohvaliti da sam na -4 kg od predtrudnicke tezine 🍾
Evo nesto odlicno
http://zimzelenicvijet.blogspot.com/2018/05/dohrana-bebe.html?m=1
Moja je na 68.
Super je ovaj post, detaljno opisano.
Jedno pitanje, kuhate li voce ili dajete sirovo?
Ja kuham, jeo je jabuku i krusku, a nece jos komadice. Probala sam to kuhano usitniti vilicom, pa nije proslo, pa ne vjerujem da bi ni ribano. Bananu ne budem kuhala 😁
litta- ja sam se u trudnoci izvukla jer su mi gd dijagnosticirali dosta kasno, ako ga je uopce bilo, pa sam samo jednom radila onaj profil :P nemam ja instinkta za dohranu, ja to onako, tablicno :D
Gumbek-bravo za puzanje, jao za zid :) i ja sam procitala da ide bijela, a ne integralna riza bebama. Ni ja ne planiram davat -lina, ali ne iskljucujem da nekad necu dati. Zelis veliko dvoriste? Uvijek si dobro dosla ;) kaze mm da bi svatko tko zeli veliko dvoriste trebao jednom kosit nase, da potvrdi zelju :)
Panda102-link je super i meni je rijesio neke nedoumice. hvala ;) hmmm mislim da necu kuhat voce. Treba li se? Mislim kak cu kuhat bananu?!
Frajla- ne bi ni ja ponavljala ogtt, ali kako u obitelji imam vise slucajeva dijabetesa savijest mi nije dala mira i doktor se slozio. Nalaz je uredan, cak je jutarnji bio prenizak :P ali sam anemicna... savijeti za prirodno podizanje zeljeza i krvi? Osim cikle i aronije?
ima smisla neispavanost. Danas je imao tri spavanca pa da vidimo...
Sortiraj odgovore
Najstariji