Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m-mama
    14. Listopad 2018. 20:09
    U šetnji, 2-3 put gore dolje po dvorištu i već zZzZzZz
    U šetnji, 2-3 put gore dolje po dvorištu i već zZzZzZz

• vokak
    14. Listopad 2018. 20:46

mi nosimo 68 i sad kupujemo zimsko 74.trbusasti smo pa nas 68 vec stezu oko pojasa.

joj zar i prije dohrane treba uciti kako to idemi smo daleko a blizu.za neka 4 tjedna bi trebali poceti.

ja se vrtim oko -1/0 od predtrudnicke kilaze al se osjecam mlohavo jedva cekam poceti vjezbati...

Frajla
    14. Listopad 2018. 21:10

Student24

voda da, moram nuditi i vodu vise nego sada…
    Da li je ispravno da ja kad je vrijeme za bocu ponudim kasicu, koliko popapa papa i onda bocu? Jel to pravilan put uvodjena obroka?
    Grozna sam, znam :D :D

Ja mu dajem izmedu sisanja, za pocetak bi trebalo ciljati kad su dobre volje. Kod nas to najcesce funkcionira tako da sisa prije dopodnevnog spavanca (oko 10), onda mu stavim kuhati jelo, on se probudi za pol sata, pa dok malo oko njega, malo oko kasice to bude vec 11 da mu dam jesti. Inace preko dana doji svaka 2 sata, a kad jede kasicu onda nekad odgodi iduce za pola sata, nekad za sat, a nekad nista 🙄
    Sto se kolicine tice mislim da bi trebalo kod uvodenja nove namirnice za pocetak dati manju kolicinu, ako nema reakcije drugi dan vec moze koliko hoce.
    Mi se s vodom borimo bas, on jednostavno neznam piti, malo zvace bocu, malo na casicu, najvise na zlicicu, ali to sve dok mu ne dosadi, rekord nam je 20 ml, obično bude samo 10 😣
    Kljunasicu vise ne dajem jer nju isto zvace, a kak ima onu zastitu od proljevanja onda mu nist ni ne iscuri tako. Sutra mu kuham jabuku, cak sam razmisljala ponudit mu na bocu tu vodu u kojoj se kuhalo (kompot bez secera), mozda ga zainteresira da povuce.

14. Listopad 2018. 23:51

Frajla

Student24

voda da, moram nuditi i vodu vise nego sada…
    Da li je ispravno da ja kad je vrijeme za bocu ponudim kasicu, koliko popapa papa i onda bocu? Jel to pravilan put uvodjena obroka?
    Grozna sam, znam :D :D

Ja mu dajem izmedu sisanja, za pocetak bi trebalo ciljati kad su dobre volje. Kod nas to najcesce funkcionira tako da sisa prije dopodnevnog spavanca (oko 10), onda mu stavim kuhati jelo, on se probudi za pol sata, pa dok malo oko njega, malo oko kasice to bude vec 11 da mu dam jesti. Inace preko dana doji svaka 2 sata, a kad jede kasicu onda nekad odgodi iduce za pola sata, nekad za sat, a nekad nista 🙄
    Sto se kolicine tice mislim da bi trebalo kod uvodenja nove namirnice za pocetak dati manju kolicinu, ako nema reakcije drugi dan vec moze koliko hoce.
    Mi se s vodom borimo bas, on jednostavno neznam piti, malo zvace bocu, malo na casicu, najvise na zlicicu, ali to sve dok mu ne dosadi, rekord nam je 20 ml, obično bude samo 10 😣
    Kljunasicu vise ne dajem jer nju isto zvace, a kak ima onu zastitu od proljevanja onda mu nist ni ne iscuri tako. Sutra mu kuham jabuku, cak sam razmisljala ponudit mu na bocu tu vodu u kojoj se kuhalo (kompot bez secera), mozda ga zainteresira da povuce.

Probaj vodu dat na slamku, ja nisam mogla vjerovat kad smo maloj iz zafrkancije dali vodu na slamku da je stvarno vukla, a imala je mozda 7 mj, znam da je ljeto bilo. 

14. Listopad 2018. 23:53

m-mama

Nije da se opravdavan, ali već par dana nikako da se prijavim. Nekako mi se odjavilo i zaboravila sam Šifru😂 Čitam, čitam , nitko ne piše ništa novo. Vikendom uvijek bude zatišje. Moj nosi sve veličine 😂 Od 68 do 80. Najviše 74. Majce kad mu postanu ok u rukavima i dužinon jedva mu provučem kroz glavu. Danas sam obukla traperice nakon…. Ajme neznam. 10 mjeseci odokativno. Bas sam se osjecala super! Napokon! Što se tiće kašica očito mi nemamo problema i odmah bi mogli na 3 obroka dnevno, haha. Za sad smo ja jedan obrok, iako kad smo već kod kakanja, ni benolino nije dugo. Isto se bojim da ne dobiva doboljno tekućine. Ne voli baš. Nadam se da će sve biti ok. S obzirom koliko su me naplašili na početku, mislim da se sasvim ok razvija. Počeo se okretati na zvukove. Ako doji i netko nešto kaže odmah pusti sisu. Počeo je pratiti predmete, igra se. Prevrče. Super drži glavicu na trbuhu. Nekad si uhvati noge. Smije se. Razgovara. Sve trpa u usta. I najvažnije plače samo kad je gladan ili umoran. Ljubim ga stalnooo!! A kad kako je malo stabilniji i čvršći igramo se 100 na sat. Nekad mi stvarno dođe da ga pojedem😂 Vježbamo i baš uživamo. Voli kolica i auto:) ne znam da li sam ja opsjednuta ali ne volim ga ostavljati bas puno samog, baš mi ha je žao. Jučer je zaspao u 17 i do 7 uz buđenja za sisu, ali odmah je zaspao. Kako mi je dosadno bilo 😩 Jer sam znala da ako nešto krenem radit da će se probuditi, tako je i bilo. Taman se otuširala i čujem: kme kme. Puno mi je lakše sve. Sigurna sam u sebe i da ipak znam što je najbolje i više mi nije problem reći kad netko nešto krivo radi. Imamo neku rutinu. Naspavana sam, mogu u miru na wc i najesti se( što je prva 3 mj bila nemoguća misija). Sve je super samo što ne mogu vjerovati da će uskoro 6 mjeseci?? 6 mjeseci?!!!! Pa to je pol godine??! Pol godine ja radim što? Mijenjam pelene, dojim i gugučem zajedno s njim. Samo nek mi je zdrav. ❤️❤️ Ne znam šta sam pisala šta ne, evo u elementu sam pa je nastalo ovo štivo. Dr tjedan ćemo neko slikanje,baš se veselim. Uživajte mi mame moje :)

Bas mi iz posta djelujes nekako sretno i zadovoljno 😉 lijepo je citati koliko uzivate i kako je sve sjelo na svoje mjesto. 
    Super da malac lijepo napreduje, zgodan je frajercic. 
    I dvoriste je divno. 
    Moja zelja velika da se preselimo u kucu negdje kroz neko vrijeme, dijete sa sela sam ipak. 

• Student24
    15. Listopad 2018. 06:21

jutro! Mi smo se od divnog spavaca pretvorili u malog zmaja koji neda mami i tati nocu spavat. Dal je do zubica, skoka ili ceg vec ne znam, ali znam da traje odkad se presao sa 4 na 2 dnevna spavanja... Pizdek... Valjda se bude normaliziralo jednom, opet. Idem raditi kontrolni ogtt... Katastrofa....

Frajla
    15. Listopad 2018. 09:40

Sretno na ogttu. Ja nisam otisla na to, iako sam se cijelu trudnocu kontrolirala, u trudnoci mi je samo ona vrijednost na taste bila povisena i to nikad preko 6 (sto je granica za netrudne), pa ne vidim bas smisao
    A za spavanje te skroz razumijem, moj nije bas dnevni spavac, a noc nam je do sada bila uglavnom ok, zadnje dvije noci je bio bas tezak, a sinoc mi je iz nepoznatog razloga prevristo pola noci. Nemam pojma zasto, posumnjala bi da ga nesto boli, ali dok vidi mobitel smiri se, pa onda nije valjda to 🤨
    Inace mu nedam mobitel, ni gledati ni dirati, a obozava ga, pa je to bilo u trenutku ocaja, muz naravno u nocnoj 
    Nekak mislim da je to od neispavamosti

• Litta
    15. Listopad 2018. 09:56

Mi se vec par noci mucimo navecer sa spavanjem. Treba nam dugo da se uspavamo. Prije ju stavim, dam dudu i gotovo a sad nosi i nosi, pjevaj i na kraju legnem s njom na krevet. Mislim da su zubici u pitanju.
    Ovaj vikend smo uzivali u lijepom vremenu i setnjicama. U subotu nam je bilo godinu dana otkad smo prvi put vidjeli tockicu na utz i culi srceko 💗💗
    Kako je brzo proslo.
    Nosimo jos uvijek 62 nesto 68 a kupujmo 74 ☺
    Jeli smo i prvu kruskicu. Jedva jednu zlicicu ali zato je navecer opet bilo kakanje 😃 jos mi je rano za uvoditi obrok krute ali ovako zlicicu dajem po preporuci pedijatra zbog nekakanja. Po potrebi. Kupila sam sok od kruske za sebe ☺☺
    Citam vas i pamtim sto uspijem za uvođenje krute hrane. Koju rizu dajete? Bijelu ili smeđu? Daje li itko rizine pahuljice ili je bolje obicnu rizu? Cemu uopce sluze te pahuljice? Mi jos imamo do toga ali pripremam se lagano.

Frajla
    15. Listopad 2018. 09:56

Gumbek, kako napreduje vase puzanje? Oliver jos nezna pravo, mice nogama, a ruke stoje na mjestu 🤣
    Ali zato je vojnicko usavrsio, pa ga ima svugdje

• Litta
    15. Listopad 2018. 09:59

M-mama jako lijepo dvoriste. Ja sam gradsko dijete pa sam ocarana. I ja bi takvo ☺☺
    Student sretno. Ja sam u trudnoci stalno isla po tim testovima jer mi je nataste bio 5.1 na granici pa su me udavili.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.