Super napreduje Rina. Koliko puta ti je bila patronazna? I hoce ri jos dolaziti?
Ja pijem taj caj u nadi sa bebo nesto dobije kroz mlijeko…
Patronazna je bila 5 puta, ali sve po par minuta. Ona udje u stan i vec s vrata vice danas vas imam puno pa cemo brzinski. Doslovno nije ni jedan put ostala duze od 5 minuta. Iduci tjedan pregled kod pedijatrice i onda je patronazna rekla da ce doci tjedan nakon jos ju izvagati. Uglavnom nist koristi od nje. Vise info saznala 2 puta kad sam ju konkretno zvala zbog neceg.
Na kraju Rina kakala jucer popodne pa jos uvijek imam caj u pripremi, ako prodje 2,3 dana dat cu joj. Malo joj masirala trbuh i vjezbala nogice pa joj mozda to olaksalo, iako to svaki dan radimo.
Jucer sam ocekivala taj famozni skok u razvoju s 3 tjedna pa nisam nesto osjetila drugacije. Mozda ona stalno skace hahaha
Ita, skokovi su onako li-la u tjednima, moja cura je onaj s 3 tj imala sa dobra 4, a onaj sa 6 valjda tjedan poslje tog prvog. Onaj s 3 mj koji je vecini najgori mi nismo ni osjetili, al me onaj sa 6 mj recimo satrao ta dva dana.
Ja sam nazvala patronaznu i dogovorile smo se da ne dolazi. Znamo se vec godinama, dolazila je meni, mojim sestrama, mami pred kraj...ugl, dogovorile smo se da cu je zvati ako bude problema.
Mila je prvi mjesec dobila 1080g, narasla je 3 cm i opseg glavice joj se povecao za 1 cm.
Znači, sad imamo 4880g, 54cm i OG 38cm.
Moramo se baruciti na SD na uvz kukova. Narudzbe primaju tek pocetkom lipnja.
Mi smo se za kukove narucili privatno. U Klaićevoj nam dali temin krajem 6 mj.. patronazna moram reci, dosta mi je pomogla- pogotovo s dojenjem. I sta god trebala pojasnila. Zena se fakat potrudila i odgovarala na moja pitanja( a vjerujte, bilo ih je🤪) sve u svemu, korisno.
Cure koje imaju marame ua nosenje- koji preporucijete? Tkanu, elasticnu?? Ja cu dobiti na poklon ali moram reci koju.. ne znam koja je za ljeto bolja? A koja za bebu?? Ako bude htjela uopce u nju🧐
https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png
Na sd rade uzv kukica? Ja sam dobila uputnicu, ali mi je rekla da se naručim na salatu ili u klaićevu, s tim da se u klaicevoj obicno kasnije dobije termin
Super napreduje Rina. Koliko puta ti je bila patronazna? I hoce ri jos dolaziti?
Ja pijem taj caj u nadi sa bebo nesto dobije kroz mlijeko…
Patronazna je bila 5 puta, ali sve po par minuta. Ona udje u stan i vec s vrata vice danas vas imam puno pa cemo brzinski. Doslovno nije ni jedan put ostala duze od 5 minuta. Iduci tjedan pregled kod pedijatrice i onda je patronazna rekla da ce doci tjedan nakon jos ju izvagati. Uglavnom nist koristi od nje. Vise info saznala 2 puta kad sam ju konkretno zvala zbog neceg.
Na kraju Rina kakala jucer popodne pa jos uvijek imam caj u pripremi, ako prodje 2,3 dana dat cu joj. Malo joj masirala trbuh i vjezbala nogice pa joj mozda to olaksalo, iako to svaki dan radimo.
Jucer sam ocekivala taj famozni skok u razvoju s 3 tjedna pa nisam nesto osjetila drugacije. Mozda ona stalno skace hahaha
Ita, skokovi su onako li-la u tjednima, moja cura je onaj s 3 tj imala sa dobra 4, a onaj sa 6 valjda tjedan poslje tog prvog. Onaj s 3 mj koji je vecini najgori mi nismo ni osjetili, al me onaj sa 6 mj recimo satrao ta dva dana.
Ni ja ne mogu reci da sam osjetila konkretno neki skok, zna biti lud svakih par dana po par sati, pa ne mogu povezati bas... npr jucer je jeo svakih sat vremena od 12 do 19 i onda je spavao do ponoci. A danas opet po starom, svaka 2-3 sata
Mi smo se za kukove narucili privatno. U Klaićevoj nam dali temin krajem 6 mj.. patronazna moram reci, dosta mi je pomogla- pogotovo s dojenjem. I sta god trebala pojasnila. Zena se fakat potrudila i odgovarala na moja pitanja( a vjerujte, bilo ih je🤪) sve u svemu, korisno.
Cure koje imaju marame ua nosenje- koji preporucijete? Tkanu, elasticnu?? Ja cu dobiti na poklon ali moram reci koju.. ne znam koja je za ljeto bolja? A koja za bebu?? Ako bude htjela uopce u nju🧐
Tkana. Pamucna ili pamuk lan.
Elasticna ti ide u tri sloja preko bebe i ima dosta sintetike tako da cete zakuhat u roku 5 minuta na malo vecoj temperaturi. A i udobna je do neke kilaze koju prosjecne bebe za 4-5 mjeseci dostignu, kasnije se urezuje i jako rasteze
Tkana je prozracnija, prirodniji materijal i ovisno u koji vez stavis ide preko bebinih ledja jedan sloj.
Imas i opciju ringslinga koji je mozda i najidealniji za ljezo jer ima najmanje tkanine i na tebi i bebi. Ja ringsling nosim za bocno nosenje, osobno se nisam sprijateljila s nosenjem prsa o prsa s njim, ali ako imas mogucnost isprobat i to ti savjetujem.
Ali moja preporuka je uvijek dobra tkana marama, mogucnosti najvise i najduze nosiva
Vidis cijela znanost oko tih marama. Tnx za info. Morat cu to jos malo prouciti.
https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png
Vidis cijela znanost oko tih marama. Tnx za info. Morat cu to jos malo prouciti.
https://nosenjebeba.com
Preporucam ovu stranicu
I imas facebook grupe di mozes svasta saznat i pitat za savjete, misljenja, iskustva i sve slicno. Ja nisam na fejsu al mislim da se zovu nošenje djece i nošenje beba zagreb
Mi smo bome osjetili skok u razvoju, al trajalo je samo 2 dana hvala bogu 😁😁
Danas smo bili na prvoj kontroli, dobia je 700 g i 1 cm narasta, pedijatrica je super zadovoljna 😁 ja sam vec bila malo i zabrinuta da premalo dobiva na tezini al na kraju je sve super 😉😁
Mi smo danas imali bas veselo ujutro. Hranim ga jutros u 6 i bas razmisljam kako jucer nije kakio, dignem ga da podrigne, kad ono na ledima sve smede. Sredim ga, stavim u krevetic, njemu se naravno vise ne spava 😏, a mama bi tako ubila bar jos jedan sat... uzmem ga kod sebe u krevet i tako se zezamo - uspavam njega, uspavam sebe, ispadne mu duda, pa nas oboje probudi i tako u krug.
U 8 ga uzimam da mu opet dam jesti, a njemu pelena propustila sastrane. Opet kompletno presvlacenje, uz urlanje jer mu se jede. I sad naravno spava na sisi kad se mama dobro razbudila 😎
Sortiraj odgovore
Najstariji