Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Honey
    09. Svibanj 2018. 15:28

Jao bas mi je zao da se patite tako sa tim grcevima. Nadam se da ce brzo proci 🙏 
    Yra ja ih imam nekoliko rodenih u svibnju, sto rogatih sto blizanaca i potvrdujem da su super osobe 😘 za jednog sam se i udala pa nesmijem drugacije ni reci 🤣  mogu vam reci da je i tamo na temi iscekivanje proljetnih beba napeto i kad krene mislim da ce dolazit svaka dva dana beba 😀 Nadam se samo da ce se cim vise cura tu prikljucit temi jer svako iskustvo toliko pomaze da je to neopisivo. Drzte se mamasite, znate da ce postati lakse 😘 

Frajla
    10. Svibanj 2018. 12:41

Mi smo obavili prvi sistematski, O je dobio 900 g od izlaska iz bolnice, sto je super za dojenu bebu i narastao je 4 cm. Vec imamo dosta robice koja mu je mala. Jos je zut, pa nas je dr poslala vaditi krv i da damo urin. Vadenje krvi je grozno, iz vene su mu uzeli, ali mislim da je jadnicak vise plakao jer je nas cetvero bilo oko njega, nego zato sto ga je bolilo. Za divno cudo uspili smo uhvatiti i urin, nisam polagala velike nade u to. I divim se svim mama curica koje to uspiju uljepiti na pravo mjesto 😏

• ivaanaaa
    10. Svibanj 2018. 12:55

Frajla

Mi smo obavili prvi sistematski, O je dobio 900 g od izlaska iz bolnice, sto je super za dojenu bebu i narastao je 4 cm. Vec imamo dosta robice koja mu je mala. Jos je zut, pa nas je dr poslala vaditi krv i da damo urin. Vadenje krvi je grozno, iz vene su mu uzeli, ali mislim da je jadnicak vise plakao jer je nas cetvero bilo oko njega, nego zato sto ga je bolilo. Za divno cudo uspili smo uhvatiti i urin, nisam polagala velike nade u to. I divim se svim mama curica koje to uspiju uljepiti na pravo mjesto 😏

O super ste dobili na kilicama!super da je sve ok,a to zutilo zna potrajat.. bit ce to sve  dobro

EveM
    10. Svibanj 2018. 13:00

Super Frajla!! Ma proci ce i ta žutica.. tako je i nama na prvom pregledu jos malo bilo je.. ali pedijatar nije nista slao. Malena dobila 1100 g . Mama presretna😍 nakon borbe s dojenjem i buđenjem- neočekivano . Sad na ocigled raste i ne opterecujem se gramima..sutra vec 7 tjedana🎉. 

https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png

• ita87
    10. Svibanj 2018. 14:18

Evo i mene tu 😀
    Danas bila patronazna i izvagala ju, iz bolnice izasla 3040gr, a danas 3650gr, 3 tjedna. Prvih 10 dana sam dojila, ali mi se ucinilo da joj je premalo mlijeka i bila je stagnirala 3 dana s kilazom pa sam se uplasila i uvela joj aptamil i sada kombiniramo. Isto imamo problema s kakanjem, sva se zacrveni jadna. Patronazna mi rekla da kupim od hippa caj od komoraca i da joj to dam, sad nije kakala 2 dana pa ako do jutra ne bude nista, onda cu joj dati.

• ivaanaaa
    10. Svibanj 2018. 17:22

ita87

Evo i mene tu 😀
    Danas bila patronazna i izvagala ju, iz bolnice izasla 3040gr, a danas 3650gr, 3 tjedna. Prvih 10 dana sam dojila, ali mi se ucinilo da joj je premalo mlijeka i bila je stagnirala 3 dana s kilazom pa sam se uplasila i uvela joj aptamil i sada kombiniramo. Isto imamo problema s kakanjem, sva se zacrveni jadna. Patronazna mi rekla da kupim od hippa caj od komoraca i da joj to dam, sad nije kakala 2 dana pa ako do jutra ne bude nista

Pa i vi ste super dobili.. moja bebolino nije kakala 6 dana,i napokon to obavila.. nemogu vjerovat da tako mali stvor moze izbacit toliko toga. Ja se bila zabrinula,pa smo zvali pedijatra i za sutra smo imali terrmin ukoliko nebi bilo kakaca,al uspjela je.. ja samo dojim.. vagali se u utorak i vaga pokazala 290 grama plus.. 1.6 imamo prvi pregled kod pedijatra..nadam se da cemo dobiti dovoljno gramica... iako nije bas neki gladus. Cak se i ljuti ma cicu ako vise nezeli a ja i dalje guram.. mlijeka imam curim non stop..

Frajla
    11. Svibanj 2018. 07:30

ita87

Evo i mene tu 😀
    Danas bila patronazna i izvagala ju, iz bolnice izasla 3040gr, a danas 3650gr, 3 tjedna. Prvih 10 dana sam dojila, ali mi se ucinilo da joj je premalo mlijeka i bila je stagnirala 3 dana s kilazom pa sam se uplasila i uvela joj aptamil i sada kombiniramo. Isto imamo problema s kakanjem, sva se zacrveni jadna. Patronazna mi rekla da kupim od hippa caj od komoraca i da joj to dam, sad nije kakala 2 dana pa ako do jutra ne bude nista, onda cu joj dati.

Super napreduje Rina. Koliko puta ti je bila patronazna? I hoce ri jos dolaziti?
    Ja pijem taj caj u nadi sa bebo nesto dobije kroz mlijeko...

Mama mia
    11. Svibanj 2018. 08:25

Frajla

Moja je malena dobila u mjesec dana 1360 g i to je sve bilo na mome mlijeku. Znaci dojena,a narasla je 3 cm. Zuticu smo imali jedan dan nemamo problema vise s tim. Cak joj je doktorica rekla pa ti se rozis 😊... jedino sto joj moram vjezbat stobala drzi ih skupljena prema unutra. To jos odkako je bila skupljena u stomaku kaze doktorica. Jel ima koja iskustva s tim stopalima. Da znam kako je zavrsilo ja kraju.

• ivaanaaa
    11. Svibanj 2018. 08:31

Ivana 1603

Frajla

Moja je malena dobila u mjesec dana 1360 g i to je sve bilo na mome mlijeku. Znaci dojena,a narasla je 3 cm. Zuticu smo imali jedan dan nemamo problema vise s tim. Cak joj je doktorica rekla pa ti se rozis 😊… jedino sto joj moram vjezbat stobala drzi ih skupljena prema unutra. To jos odkako je bila skupljena u stomaku kaze doktorica. Jel ima koja iskustva s tim stopalima. Da znam kako je zavrsilo ja kraju.

Pa vi sve neki gladusi haha bas lijepo dobivate na kilicama. Ja nemam iskustva sa takvim stopalima,al uz vjezbe što god da je problem sigurno ce se ispravit. Samo trebaš vježbat..

• ita87
    11. Svibanj 2018. 08:45

Frajla

Super napreduje Rina. Koliko puta ti je bila patronazna? I hoce ri jos dolaziti?
    Ja pijem taj caj u nadi sa bebo nesto dobije kroz mlijeko…

Patronazna je bila 5 puta, ali sve po par minuta. Ona udje u stan i vec s vrata vice danas vas imam puno pa cemo brzinski. Doslovno nije ni jedan put ostala duze od 5 minuta. Iduci tjedan pregled kod pedijatrice i onda je patronazna rekla da ce doci tjedan nakon jos ju izvagati. Uglavnom nist koristi od nje. Vise info saznala 2 puta kad sam ju konkretno zvala zbog neceg. 
    Na kraju Rina kakala jucer popodne pa jos uvijek imam caj u pripremi, ako prodje 2,3 dana dat cu joj. Malo joj masirala trbuh i vjezbala nogice pa joj mozda to olaksalo, iako to svaki dan radimo.
    Jucer sam ocekivala taj famozni skok u razvoju s 3 tjedna pa nisam nesto osjetila drugacije. Mozda ona stalno skace hahaha

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.