Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ita87
    13. Svibanj 2018. 19:03

Vidim da sam krivo napisala da se radi o desnoj sisi. Kod mene je lijeva sisa ta problematicna. A pokusavam si pomoci svakako, ali slabo pomaze. Sesirici i izdajalica mi nisu pomogli. Preko dana luftam sise, mazem sa purelanom, prije spavanja stavim te multimam komprese na sat vremena pa maknem kad legnem, kad spavam isto luftam sise da se to susi i tak 😂 muz kaze da u 6 godina nije gledao moje sise koliko u zadnja 3 tjedna po cijele dane i noci hahaha
    Ivana tako je i meni falio dio bradavice, sad to bolje izgleda. 
    Ja dojim svakih par sati po pola sata recimo i nakon toga dam bocicu 90ml, i to joj je taman. Kad samo dojim, onda ostane gledna i nije joj to dosta mlijeka pa kombiniram i jedno i drugo. Nekad joj dam sisat prije bocice, nekad poslije. 
    Muzu sam rekla da mogu rodit 10 djece ako ih ne moram dojiti 😂😂😂
    Znam da je vecini tesko s dojenjem, ali eto, mene to bas puno sekira. S vremenom je bolje, ali da li ikad postane super? Ono da s gustom dam maloj sisat, a da ne razmisljam u sebi kak bi najradije pobjegla od nje😞😞😞

13. Svibanj 2018. 19:35

ita87

Vidim da sam krivo napisala da se radi o desnoj sisi. Kod mene je lijeva sisa ta problematicna. A pokusavam si pomoci svakako, ali slabo pomaze. Sesirici i izdajalica mi nisu pomogli. Preko dana luftam sise, mazem sa purelanom, prije spavanja stavim te multimam komprese na sat vremena pa maknem kad legnem, kad spavam isto luftam sise da se to susi i tak 😂 muz kaze da u 6 godina nije gledao moje sise koliko u zadnja 3 tjedna po cijele dane i noci hahaha
    Ivana tako je i meni falio dio bradavice, sad to bolje izgleda.
    Ja dojim svakih par sati po pola sata recimo i nakon toga dam bocicu 90ml, i to joj je taman. Kad samo dojim, onda ostane gledna i nije joj to dosta mlijeka pa kombiniram i jedno i drugo. Nekad joj dam sisat prije bocice, nekad poslije.
    Muzu sam rekla da mogu rodit 10 djece ako ih ne moram dojiti 😂😂😂
    Znam da je vecini tesko s dojenjem, ali eto, mene to bas puno sekira. S vremenom je bolje, ali da li ikad postane super? Ono da s gustom dam maloj sisat, a da ne razmisljam u sebi kak bi najradije pobjegla od nje😞😞😞

Ita samo da te utjesim,  s vremenom postane bas super! U pocetku sam plakala dok sam dojila Maksa koliko me boljelo,  i to obje sise. Zvijezde sam vidjela svaki put kad bi dohvatio bradavicu. 
    Na kraju sam dojila 14 mjeseci bez frke i bilo je stvarno super! Neces jos dugo hjet pobjec,  proci ce 😘😘😘😘😘😘😘

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

Frajla
    13. Svibanj 2018. 19:47

Nina

Frajla

Nina

Pozdrav svim mamama! Pratila sam vas pomalo na Proljetnim bebama, ali nikako da se javim… Imam dugoocekivanu bebu od 2 mj, koju dojim, ali i dajem dohranu. Od samog početka problem zbog uvučenih bradavica, pa bebač nije u startu navukao dosta mlijeka, a i desna bradavica ostecena jos uvijek. Ragade do krvi. Mažem Purelanom, ne nosim bas grudnjak, kupila i Multimam komprese, danas treći dan upotrebe, trenutno izdajam tu dojku. Mislim da je hvat pravilan, barem tako rekla patronazna. Imate li jos koji savjet kako pomoći da to prođe do kraja? Hvala i sretno svima…

Probaj sa sesiricima. Nama su u bolnici preporucili avent u S velicini. Imam i tommee tippee, ali oni imaju vise rupa, pa su rekli da se beba s njima naguta vise zraka…
    Mozes ih stavljati na dojku dok se malo ne oporavi, a i ako ti je uvucena bradavica mozes zapoceti dojenje sa sesiricem i onda kad se bradavica malo izvuce maknuti ga, tako ce beba lakse uhvatiti

Frajla, puno hvala! Probala sam i tako, al mi se činilo kao da ne povuče nista… Probat ću opet, imam i Avent i TT…
    I sretan majčin dan svima….

Sa sesiricima trebaju na pocetku malo duze vuci dok im krene mlijeko. Mozda je bebici to malo lijeno, pogotovo kad joj na bocu idu lako. Moj jadan nezna za drugačije, zato cesto jede po sat vremena i zaspe, pa se probudi, pa trazi opet

Frajla
    13. Svibanj 2018. 19:55

ita87

Sretan majcin dan svima 😍😍😍
    Nina znam kako ti je, i ja se mucim s dojenjem, moram se psihicki pripremit kad dodje red na desnu sisu, kako ona zgrabi to je za ne povjerovat, boli me u pocetku bas jako… Imam osjecaj da nikad nece zarasti ta bradavica. Jos je to ona veca sisa, doslovce ju moram drzat s dvije ruke 😂 desnom joj drzim sisu, a lijevom stiscem da brze mlijeko iscuri 🤣🤣🤣
    Dojim samo lezeci na boku, sve drugo mi je nemoguce za izvesti. Uopce ne mogu zamisliti dojenje u javnosti na sta to lici kad ja dojim 😱😱

Jesi probala mozda onaj polozaj ragbi lopte ili kak se vec zove?Kazu da je dobar za velike dojke. Ja neznam kak bi uspila bebu tako namjestiti, ali imam breskvice, pa mi ni ne treba 🤣
    Ragde mi srecom nisa dugo trajale, ali za to vrijeme mi je vise godilo luftanje i da se krastice suse,  nego kad sam mazala purelanom

13. Svibanj 2018. 20:57

Cure dok luftate cicke probajte bradavice namazat vasim mlijekom par puta, stisnut kapljicu i razmazat i tako ponavljat kad se osusi. 
    Meni je dojenje bilo gust s malom, dojila sam ju 22 mj, prestale smo jer sam ja vec bila  trudna i krenule su mi pomalo bolne kontrakcije dok je dojila pa sam odlucila da je zbilja dosta.
    I sad mi je gust, osim sto imam toliko prozdrljivo dijete da to u zivotu nisam vidjela. Toliko vuce da si prepuni usta i onda mu krene curit na nos sve van a on cicu ne zeli pustiti i pocne se naravno davit, uzas za vidjet

• niky4
    13. Svibanj 2018. 21:43

Probat ću nabaviti tu mast s jodom, iako se i meni cini da je mozda i bolje kad se ne maze... Osim mozda s mlijekom... Cini mi se da komprese uopće ne djeluju kad su bradavice uvucene i ragade nemaju bas dugo dodir s tim gelom, ne znam... 😕
    Ita87 i ja tocno tako dojim i dajem toliko dohrane, osim pred spavanje, onda dajem 120 ml... I na lijevu dojku je stvarno milina dojiti, zao mi da mu nije dovoljno, ali desna.... ProudMomy kad ce vise proci, traje vec 2 mj...? 😏
    Frajla, da, to je vjerojatno isto problem, malo je lijen vuci, al probat cemo...

• ita87
    14. Svibanj 2018. 00:16

Proudy sjetim se cesto tvog teksta o dojenju, i ne odustajem 😘😘
    Frajla probala sam taj polozaj, ali mi se mala pocne micat pa mi klizi po jastuku pa ne mogu dugo tako. I da, nekak mi purelan najmanje pomaze ali eto, i dalje ga mazem kao pomoci ce, bolje je tako luftati na zraku.
    Gumbek mazem ja i svojim mlijekom, ali je vidim poboljsanje. 
    Ma vise sam sama sebi dosadna sa tim sisama. Ali moguce da sam si sama stvorila stres oko dojenja. Za porod cijelo vrijeme mislila da ce bit ok, i bilo je. Dojenja sam se grozila jos dok sam trudna bila, i sad imam problema s tim. Trebala sam mantrati kako ce sve biti ok i sa dojenjem, ali eto, nisam i sad ispastam. Ma dobro, ako je svima vama s vremenom proslo, pa bude i nama. Moramo se strpiti i gotovo 🤗🤗
    S desnom sisom nemam problema i volim kad ju vidim kako uziva i mljacka 😍
    Nina mislim da je meni kompresa najvise pomogla, bas mi se bila rasjekla bradavica po pola, a sad se to nazad spaja, samo dugo traje... 

EveM
    14. Svibanj 2018. 10:05

Pozdrav curke! Da li je koja od vas dojila s šeširićima i uspjela se prebaciti bez njih? Ja pokusavam - ali bezuspjesno.. mislim, meni nije problem s njima dojiti, malena lijepo vuce ali svi mi govore da bi trebala izbaciti sesirice. Moje pitanje je zasto? Ako meni nije problem, ako dijete lijepo napreduje- zbog cega su oni losi?😏 jasno mi je da bi bilo bolje kontakt koza na kozu i da bi bilo jednostavnije, ali mislim da je ipak manje zlo nego da ne dojim uopce.. prosvjetlite me😎

https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png

Frajla
    14. Svibanj 2018. 10:34

EveM

Pozdrav curke! Da li je koja od vas dojila s šeširićima i uspjela se prebaciti bez njih? Ja pokusavam - ali bezuspjesno.. mislim, meni nije problem s njima dojiti, malena lijepo vuce ali svi mi govore da bi trebala izbaciti sesirice. Moje pitanje je zasto? Ako meni nije problem, ako dijete lijepo napreduje- zbog cega su oni losi?😏 jasno mi je da bi bilo bolje kontakt koza na kozu i da bi bilo jednostavnije, ali mislim da je ipak manje zlo nego da ne dojim uopce.. prosvjetlite me😎

EveM, kod mene identicna situacija i razmišljanje. U teoriji bi se valjda bradavica trebala s vremenom izvuci, sto kod mene nije slucaj. Na lijevoj mi izade malo vise, 2 puta sam mu u pola jela maknula sesiric i uspio je uhvatiti, ali ona se opet smanji, pa ako pusti dok jede ne moze ju opet uhvatiti. A desnu nikako ne moze uhvatiti, cak ni na kraju obroka, samo se nazivcira
    Koje sesirice koristis? Ja trenutno imam avent, probat cu kupiti jos mam, oni navodno imaju 2 rupice. Dr je rekla mu je stomacic malo tvrd i da se vjerojatno naguta zraka

14. Svibanj 2018. 11:03

Cure, ako uspjesno dojite sa sesiricima ja ne vidim problem u tome. Al ocito ljudi laju da bi ih se samo culo. Ako ne dojis onda nije dobro, ako dojis duze nego si oni zacrtaju opet nije dobro, ako dojis cesce opet nije dobro, ako izdajas ma boze sacuvaj, opet nije dobro. 
    Ako ste vi zadovoljne i vase bebe, pa briga vas za sve.
    Meni su govorili da precesto dojim, pa onda da sta ju ne skidam sa sise, pa zasto joj po noci ne uvedem bocicu i slicno. 
    Prst u uho i po svom. Ja sam bila sretna i moja cura sretna i zadovoljna i meni je to dosta bilo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.