Kriszta, baš tako, majka najbolje zna.
Pusti druge, oni provedu 20 min s bebom i odmah misle da su naučili na bebu pa onda još tebi tumače ponašanje tvog djeteta.
Nema pretjerivanja kad želimo da se naši maleni osjete sigurno i voljeno... samo radi po svom osjećaju i ne slušaj nikog.
Kriszta skroz te razumijem. Moj mali je isto počeo jako plakati. Svako malo samo odjednom počne vrištati i grčevito plakati. Ne znam s čim da to povežem. Prvo sam mislila da je zato što ne kaka kako treba, da ga crijeva muče kada prdi i zasigurno da nekada plače zbog toga. Sada mislim da je stvar u zubima. Naime, prije mjesec dana su mu krenule donje jedinice ali još uvijek nisu izašle da bi danas kada je vrištao skužila da mu je izašla gore lijevo trojka ili dvojka (nisam sigurna). Baš se vidi, može se opipati. Dnevno spavanje? Što je to? Ako dobijem pola sata ja sam sretna žena!
A jezik je non stop vani, stalno nešto liže i gura u usta i jako slini. Mislim da se radi o zubima, nisam previše obraćala pozornost jer mislim da je to normalno.
Ja se ne brinem ako mi netko kaže da je pizdek razmažen, ja im odgovorim da treba biti razmažen, prvi mi je i jedini. Razmaziti ću ga koliko god treba!!! Kada je imao 6 tjedana jedna žena mi je rekla da je razmažen jer je plakao pazite 6 tjedana!!! Nemreš ga razmaziti niti da hoćeš.
SIMAL
Ja mislim da to što ih nosimo i dajemo im do znanja da nisu sami, da smo tu za njih ih ne može razmazit. Razmaze se onda kada se ljubav i pažnja zamjene poklonima.
Dobro jutro curke!
Kriszta baš je istina to :umorna beba- nemoguća beba :P
Isto tako je i moja kad joj se spava naočigled ali nikako da zaspi! Nervoza na najjače! Sad nekako većinom može sama zaspati, a nekad ju je nemoguće uspavat šta god da radim.
Preko dana je i dalje spavanje po pola sata,do podneva još i odspava po sat vremena ali nakon toga ma kakvi, jedino duže spava ako zaspi na meni, tako je neki dan odspavala 4 sata!
I ja svoju podižem k sebi čim vidim da ju hvata nervozna ili da će u plač. Skužila sam da je puno bolje odmah reagirati nego ju pustiti da plače jer ju je onda nemoguće smiriti. Što duže plače to je gore.
Srećom pa nemam tih nekih bisera od ljudi kraj sebe da će mi kvocat kak ću je razmazit pa sam sa živcima ok :D inače moja obožava goste pa se tad uvijek smije ili spava tak da muž i ja ispadamo bedaci šta se uopće žalimo da plače Jednom je samo plakala bez prestanka kad su moji došli, brzo su pobjegli :P
Tako da mi nema tko kvocat jer nitko osim muža i mene nije s njom po cijele dane i noći.
Ja i dalje tvrdim da ju se ne može time razmaziti, želim da se dijete osjeća voljeno i sigurno, i da čim zakmeći da zna da je netko tu za nju.
Od frendice mala je imala grčeve i sa 4mj, tako da moguće.Samo ona kaže da uopće nije pazila na prehranu i da je sve jela...Sad jel to ima veze ili ne, ne znam...
Koliko se sjećam kod Pupe je nakraju bilo da je do hrane, šta ne? Sjećam se da je i ona vodila malenoga na pretrage neke.
Nadam se da ćete već u ponedjeljak otkriti uzrok pa da se što prije vratite u svoju rutinu :)
Vidim da se sve prolazimo slične situacije. Moja cura je isto počela slabije spavati popodne, skoro nikako ali hvala Bogu spava po noći pa je sve ok.
Nama je sad dojenje na tapeti....nikako na zelenu granu pa izdajam, nadajući se da ću kasnije preci samo na dojenje.
Nosim ja svoju curu a moj muž je tako lijepo odgovorio sveznalicama sa strane koji kažu " pusti bebu da plače, mora plakati tako se jača".... rekao ninja da su oni imali svoju djecu i mogli pustiti i raditi što hoće a da nas puste sa svojom bebom da radimo što hoćemo"....
Moja mama ne može ni sekud da plače, odmah je ili uzima ili meni govori da je nosim.
Cure kako sad oblacis bebe? I koliko ste setsle prvih par dana? Mi jučer bili u prvoj šetnji i bodi dugih rukava , majica, hlačice i čarape, lagana dekica preko nofu i nakon 5 m skinila majicicu.... nosite li kapice i kad ne puška?
Tiny, provjereno kod mene....za više mlijeka, čaj od piskavice! Kupi u ljekarni plod i dvi žličice na 6-7 dcl ...vidit ćeš...uz to ja pijem čaj od komaraca i čaj za dojilje i obvezno juha svaki dan. Vode trudim se što više ali ne stignem baš koliko bi htjela.
Ja svog dječaka oblačim kao sebe, a provjeravam mu i čelo je li mokro. Kad je vruće ko prošlih dana, bude mi samo u bodiju kratkih rukava i bez hlačica, bez čarapica. Predvečer mu obučem dugi bodi tankih rukava i hlačice ili dugi bodi bez hlačica, samo čarapice. Bez kapice je cijelo vrijeme, osim ak je vjetar a on van košare. Spava ko beba čim ga razgolitim
Mi smo u bodiju dugih rukava, hlacicama i carapama.
Ja svog ostavljam da place. To uvijek dizanje je utopija jer omda ne bi ni pisala ni kakala ni jela jer on ne place samo na stolu za presvlacenjr a ne spava nista osim na meni. Pomirila sam se s tim da dok ne pocne zabavljat sam sebe barem 10 minuta da ce itekak i plakat, ne dira me vise to.
Sortiraj odgovore
Najstariji