Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Kriszta
    10. Lipanj 2016. 22:30

Evo netko je pitao za maramu : http://smile4me.net/tekstovi-o-roditeljstvu/nosenje-bebe/nosenje-u-wrap-marami-video-upute/

I ja je imam,ali nisam je dugo nosila u njoj,jer mi je nekako vruče za to :( A baš je voljela. Možda sad opet probam,kad sa navršenih 3 mjeseca smijem i druge položaje isprobati :)

Kamikazee
    11. Lipanj 2016. 00:00

Hvala cure 😍

Za plazenje jezika i lizanje svega je najnormalnije jer im se zlijezde slinovnice razvijaju, moj vec baca slinu u dalj kad ga nosim, straaaasno! Nekad se zagrcne lagano s njom kad je na ledjima..

Kriszta, samo ju nosaj i slusaj nju i sebe! 
    Ja svog sad vec dizem prije nego pocne plakati jer znam njegov raspored i znam da ce poceti kmecati za uspavljivanje recimo. Uzmem ga uza se, hodamo po stanu, pricam, pjevam i nekad zaspi bez da zucne. Kad cekam da se rasplace onda to traje puno duze uglavnom.
    Mama mi se smije kako mu ne dam ni da place, ali ja sam ga sama dovela do toga da ga ne moram nositi po sat-dva izmedju hranjenja, vec 20min nakon klope i 15ak za uspavljivanje ako ne ide kao podmazano. Ostatak vremena beba i ja se druzimo: baby gym, kauc, previjanje, krevet, glupiranje, ali on se smije i prica i napreduje, meni ledja ne otpadaju! Pa nek se svi smiju koliko hoce dok smo nas dvoje zadovoljni 😍
    A kad mu dodje da bi se samo nosao - nosam! Ocito mu treba! Jel utjeha, jel polozaj, toplina, zaboli me. Spustam ga samo da se popisam, nekad ni tad (otkrila sam nove vjestine 😂)

TinyBabyToes
    11. Lipanj 2016. 06:45

Jutro curke!

Mi se danas nešto malo bolje naspavali, počastila nas curka bili smo dobri :P
    Zaspala u pol 10 pa do 2, popapala brzinski i dalje u krpe do malo prije hehe

Audrey nije skup, baš budem uzela da ga imam pa kad zatreba,pa makar djeluje samo na psihu ;) Kod mene ima dana kad jedva išta izdojim kroz cijeli dan pa nastupi histerija da ostajem bez mlijeka (stalno si mislim genetika, mama je i s bratom i sa mnom ostala bez mlijeka nakon mjesec dana)
    Većinom nakon takvih dana dođu dani da se izdojim kao kravica 200-250 ml u jednom izdajanju :P

Kriszta joj! Teško mi uopće zamisliti kako ti je! Rasplačem se samo kad plače koji sat a kamoli tako po cijele dane i to tjednima.. Dobro da si otišla pedijatrici baš već to dugo traje.
    A ovakvi komentari od ostalih ne mogu ni komentirat pa strašnooo! Mislim da bi ih gađala s bilo čim šta bi mi pod ruku došlo! Ne može tako mala beba biti razmažena i točka! Radi ti po svom šta god misliš da je najbolje, pusti druge šta pričaju.
    Javi nam obavezno šta kažu nalazi, do tad držim fige da je sve super i da je samo zbog hrane, te da što prije opet bude vesela bebica!
    P.s. patronažni je zakon! hahahaahha

Kako se kreću cijene tih pelena iz Mullera? Baš ste ih svi nahvalili.

Iako nisam kod svoje primjetila, bježanje oka sam sad baš neki dan pročitala da je normalno , lažni strabizam može se javiti u prvih šest mjeseci djetetova života dok još nije formiran refleks koordinacije pa oko može šetati. Da je nešto rekli bi pedijatri na pregledu.

Postporođajna....muž me od neki dan prozvao Deprić

Halila plazi jezik, trpa ručice u usta, liže mi vrat kad ju nosam, kad je okrenuta na trbuh bilo kakvu podlogu na kojoj je liže..ma svašta :) sve je to normalno sad su otkrili da mogu još dosta toga stavljat u usta osim sise ili boce heheh

Kamikazee tako treba! Nema plakanja

TinyBabyToes
    11. Lipanj 2016. 06:47

I odmah da se ispravim, dok sam ja napisala ovaj svoj "članak" je prošlo već sat vremena pa da se nebi mislilo da je spavala od 2-7 , to bi ipak bilo predobro da bi bilo istinito :P

Halila
    11. Lipanj 2016. 09:23

Ma da, to slinjenje i stavljanje ručica u usta pa čak i lizanje traje već dugo, sad je krenulo to stalno plaženje jezika pa kad gluposti pročitaš onda se splašiš. Utješile ste me! 

Nego, Kamikazee, baš volim čitat tvoje postove, uvijek me nasmiješ 

kiki_ca
    11. Lipanj 2016. 12:15

Helou mamice, jucer bila sama s malcem pa nisam bas stigla pisati :)

Pelene kupujem ovdje u bingu (BiH), a ima ih i u konzumu, mehke, upijaju, i ne propustaju, a i cijenom su super (70 komada oko 18,5 KM-72 kn)

Plazenje jezika, kako je smijesan kad bradavicu pocne jezikom dodirivati ili nakon jela jezik plazi <3

Sinoc smo imali epizodu grcica, i jedino mu pasao polozaj na mom kuku potrbuske i da ga nosam, iskrivila sam se, ali neka mu je ok bilo. 
    Komentari u vezi moje bebe sa strane me vise ne diraju, svima odbrusim, postala sam k'o lavica. Svi su imali svoju djecu i odgajali, sad pustite mene. A i muzu isto tako velim, ovo sam ja rodila, ja se brinem najvise o njemu, ako cu ga nosati, maziti, pricati, moja stvar  
    Pa to ispadne ovako na kraju https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d2/2e/4d/d22e4d9f56bdd6a884b84858983c2eb4.jpg
    lol
    Ja sam dobila devet sati sna od malca, od 11 do 6, pa hrana i presvlacenje do 7 kad je opet zaspao, i do 10 :)
    U pola 12 opet zaspao, dusa mala

• Kriszta
    11. Lipanj 2016. 13:05

Upravo i ja to radim već par dana Kamikazee. Dižem ju na svaku kenjkavost. I definitivno onda manje ili ni ne plače,samo je problem što ne želi spavati preko dana,koji je to razlog ne znam. Ili joj je sve sad zanimljivo ili kako smo ispale iz rutine,što smo 2 tj se selili svaki dan,pa joj je to bilo stresno,pa se boji nečega,ne znam.Treba vratiti stare navike,mic po mic. Dođe do vrištanja,kad ne želi spavati preko dana,a umorna je na očigled. I onda poživčani,mogu ju nunati,pjevati,nosati..ništa ne pomaže. Kako kažu: Umorna beba je nemoguća beba! I onda cijeli dan je takva.
    Prije je sama zaspala i spavala u komadu,sad ne može sama zaspati i budi se malo pa malo. Ne odustajem,pa valjda ću uspjeti je nekako navući na dnevno spavanje.
    Drugi je problem hranjenje,nešto sigurno joj ne odgovara,jer urla čim počnemo sa hranjenjem. Čujem kako joj crijeva rade,valjda je to normalno,samo ne znam da li je boli. Bilo bi čudno sa 3 mj da krenu grčevi. Ali nešto definitivno je,čim nije ni na kilaži dobila. Kako kaže pedijatrica,saznat ćemo,ali idemo redom,istražujemo. Čula je kako plače,kaže i ona da definitvno je nešto!
    Sjetila sam se Pupe,nema je dugo,ali ako se dobro sjećam,ona je hranila svoju bebu na pilates lopti skakujući. I sjećam se koliko joj je bilo teško,jer beba isto nije htjela jesti.

Danas je dosad malo opuštenija,ali je plakala kod hranjenja i nije puno pojela.
    Sad "Spava" ali moram biti blizu,jer se stalno budi.
    Inače kad ju nosam,za malu nuždu imam i ja neku "opciju",za veliku još smišljam :D

Tiny muller pelen koštaju nekih 35 kn,veličina 3. Mislim da je bila neka akcija,ali ne koštaju puno više.40 komada ima unutra.
    Ja sam inače čjako temperamentna osoba,tako da najradije bi sa tanjurom gađala takve osobe,ali ću biti pametnija,jer očito uživaju dok me sekiraju,dajući mi do znanja,da sam nesposobna,jer mi je prva beba. Slušam samo sebe i radim sve kako mislim da je najbolje. Bolje da je razmazim,nego da ne budem tu za nju.

• Anna123
    11. Lipanj 2016. 16:22

Tiny, slijedeća kontrola nam je s navršena 4 mj i tad je cjepljenje. Barem kod nas u Os. 

I ja isto dižem malog za svaku sitnicu. Tj ne baš za svaku, ako vidim da je raspoložen onda se mazimo, igramo a kad vidim da je nezadovoljan, odmah ga dižem... Jer, baš kao što Kamikazee kaže, kad čekam plač onda sve to skupa dulje traje.

• Anna123
    11. Lipanj 2016. 16:22

Tiny, slijedeća kontrola nam je s navršena 4 mj i tad je cjepljenje. Barem kod nas u Os. 

I ja isto dižem malog za svaku sitnicu. Tj ne baš za svaku, ako vidim da je raspoložen onda se mazimo, igramo a kad vidim da je nezadovoljan, odmah ga dižem... Jer, baš kao što Kamikazee kaže, kad čekam plač onda sve to skupa dulje traje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.