Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinyBabyToes
    09. Lipanj 2016. 12:29

Iv-ka hahahah baš to, radije odemo spavat

I meni su rekli da izbjegavam citruse, eto to je šta još nisam jela a obožavam ih :/

Mi smo ti još uvijek na pampers dvojci.
    Nismo široko povijali, malo vježbamo kod svakog presvlačenja i to je to. HB sve je super

Kamikazee
    09. Lipanj 2016. 13:06

Mi koristimo samo pampers premium care. Na poklon dobili active dry, iskoristili 4 pelene iz paketa i guza mu se tako osula da je trebalo tjedan dana da to saniramo 😟 
    Tad sam rekla da nema sanse da ih mijenjam jer mi ga je zao bilo i bezveze cu bacati novce ako mu nece pasati 😕

Ja bih grah salatuuuuu 😍😍😍 mislim da cu poceti uvoditi mahunarke!

Ninachh12
    09. Lipanj 2016. 14:20

Crna-joj i ja mrzim tu spravu, osjecaj ko da unutra struze. Fuj. Mi smo krenuli s nepunih 6 tjedana nakon poroda u akciju, prvi put malo boli, nakon toga sve super. Sada jednom tjedno vise manje, umorni smo stalno, neda nam se ko prije :P ja mislim da je to normalno, ipak je kroz ono dole izasla beba od 3 kile..nije to malo..em sav taj stres pretrprljen oko poroda/bebe, umor i ostalo..treba bas psihicki biti spreman uciniti taj korak..nekome treba duze, nekima krace. Ne vidim kakve veze sex ima s postporodajnom depresijom..ali ok..mozda ima.. poanta, moj savjet je da di uzmes vremena, ti ces sama znat kad je doslo vrijeme za to, nemoj se silit, ako mislis da to unutra nije zaraslo, pricekaj..imas ostatak zivota da se bacas u akciju :D

crna123
    09. Lipanj 2016. 14:23

Ivka zna se desit ako su prevelke da propustaju tako je nama bilo...u depri nisam sigurno a porod ko porod proso je da je dugo trajalo al nije do toga jednostavno mrzim da dole ulazi tak nesto :) meni niko nije nista reko za hranu osim mahunarki a sto je neko napiso u bolnici smo ih dobivali

Halila
    09. Lipanj 2016. 14:42

Joj cure, čitam vas stalno i baš ste me izbedirale s tim oblačenjem jer čim je meni vruće, moja cura je odma u kratkim rukavima, par puta čak i u kratkim hlačama ili haljinici. Provjeravam redovno jel joj nije hladno i uvijek imam dekicu za svaki slučaj. Prvi puta kada se temperatura popela iznad 25, obukla sam joj kratki bodić, tanku majičicu dugih rukava, duge hlačice i čarape i vrištala je ko luda vani. Kad sam joj skinula hlače i majicu, sve super. Od tad čim procjenim da je dovoljno toplo, ona je u kratkom.

Ovo za košaru prvi puta čujem. Baš kao i Ninachh, mislila sam ju cijelo ljeto još u košari vozit, isto se može podić u 3 položaja. Sad više nisam sigurna šta ću. Vjerojatno bi joj bilo ugodnije u sportskom dijelu kad baš bude vruće.

Crna, mi isto još nismo krenuli s odnosima. Baš kao i ti, ni ja se ne osjećam spremna. Imala sam rupturu rodnice i to mi stalno radi blokadu u glavi, iako je doktor rekao da je sve ok zaraslo. Ne opterećujem se puno s tim, muž ima razumijevanja pa... vidjet ćemo... ima vremena još.

Pelene koristimo Pampers, ali dobila sam i paket Beauty baby iz Mullera i super su nam. Nismo imale nikakvih problema s osipom do sad. Vlažne maramice sam joj promijenila već sto puta, sad već dulje vrijeme koristim samo Johnsonove i ok su nam.

Što se voća tiče, ja baš sve jedem i nemamo problema nikakvih. S jagodama sam išla oprezno, al kad sam se uvjerila da joj ne smetaju, bez brige sam cijelu mjericu ispraznila. Jedino izbjegavam grah, grašak i šampinjone, jer sam se uvjerila da joj to smeta. I da, sanjam grah salatu.

Inače, da se pohvalim da smo konačno uhvatile neki ritam.. Navečer zaspi oko 21:30, prvo buđenje u 4, drugo u 7 i to je to. U 7 ustajemo, malo se igramo, nosimo, pričamo, oko 9 se napapa i onda odspava 3-4 sata. Nakon toga je budna skoro cijeli dan, eventualno oko 14 zaspi još na nekih 30 minuta. Viper nemamo pa ne mogu ništa reći, al ona voli kolica i baby gym pa čak i kinderbet. U biti, u zadnje vrijeme, sve voli i svemu i svima se smije.

Jeste vi većina već imali krstitke? Mi planiramo vjerojatno u rujnu. I sad jedno glupo pitanje... jel se krsti većinom subotom ili nedjeljom ili kako hoćemo? Ja sam vam skroz neupućena u te stvari, u crkvi bila zadnji puta u osnovnoj školi.

Maya30
    09. Lipanj 2016. 15:03

Hej,
    hvala na savjetima.

Kristike-mi cemo imat i sad u 6 mj., ja sam htjela sto prije. Kod nas mozemo krstiti kad god i sub i ned, kak nama pase. Mislim da to ovisi od crkve do crkve.Treba pitati u crkvi, jer svaki zupnik ima svoje.

Pelene-koristila sam i violetu, dm, muller i papmers i sve mi bile ok. Posto sam imala najvise papers, sad kad potrosim uzet cu dm.

Viper nisam koristila, nemam ga, nekako si mislim da mozda ni ne treba, ne znam do koliko mjeseci je to, a nije bas jeftino iako deda i baka su vec mislili to kupiti. A ako nece bit u tome onda steta novaca, Ima baby gim pa mislim si da je to dovoljno.

Maya

Lola29
    09. Lipanj 2016. 15:15

Pozz curke, malo sam vas na brzinu procitala. Dakle, ja nikako ne mogu promijeniti profilnu sliku, ne znam iz kojeg razloga, al nece pa nece. 
    Pelene: do sad probali samo Pampers premium care i zadovoljna sam, kad malo poraste probat cu neke malo jeftinije, cula sam da je ta Violeta ok i te dmove. Ne zamaram se, glavno da nema osipa.
    Voce: radi njegovih grceva nisam okusila voce vec 2 mj i jako mi fali. Jedem samo bananu ponekad i pijem dosta tih crnih sokova radi zeljeza. To mi je ful ok.
    Cijepljenje: jucer obavili, zaplakao je taj cas, ostao bez zraka sunce moje malo, al sam ga brzo nekako u ruke tjesila pa se smirio. Doma kad smo dosli samo vlazni tuferic i to cijeli dan i noc. Mjerila sam temp svakih par sati, nije mu prelazila 37,2 pa mu nisam davala cepic, rekla pedijatrica tek na 38 dati pola cepica, nista preventivno. Pitala sam i ja za taj oblog rekla nista to bitno da mu je vlazno kod uboda i to je to. Kuci nije plakao niti ista samo je noc malo nemirno spavao pa se budio vise puta za sisu. 
    Jedino sto me jako zbediralo je sto nas je poslala na snimanje mozga, sumnja na izljev pri porodu, kao nista strasno vecina beba to dobije pri porodu sto se kasnije malo odrazava na motoriku. On je zbilja super i super napreduje, dize glavicu na trbuhu odavno, jedino sto je ona primjetila da se nekako izvija. Ja to nisam imala pojma da to nije ok. Mislila sam dijete se rasteze jer lezi, raste, nemam pojma. Jel netko zna nesto o tome? Ipak sam se narucila kod drugog pedijatra za drugo misljenje pa cu vidjeti.

Akcija: probali jednom, katastrofa bolilo ko da mi je prvi put. Jos mi to mlijeko sprica na sve strane, ma uzas... Nije mi trenutno do toga, zao mi je samo mog dragog :( al i to sto kazete ima vremena cijeli zivot.

crna123
    09. Lipanj 2016. 15:33

Ma da znam da je zaraslo al kak kazes blokada je blokadam.. krstitke i mi imamo u 6 mj i to je od crkve do crkve. Npr.moja samo subotom u 12 ima pa smo trazili dalje dok nismo nasli..lola i kod nas tako izbija se mada sam citala upravo to sta si napisala i isto idemo na ultrazvuk glave al navodno jer je rano rodena

Lola29
    09. Lipanj 2016. 16:51

Crna moj je rodjen u terminu, mislim da ti to nema veze. Navodno do toga dolazi pri porodu kad oni prolaze kroz porođajni kanal. A kako se tvoja izvija, ono lijevo-desno dok lezi na ledjima ili unazad kad je dizes. Meni to nije bilo jasno jer se moj izvija u svim smjerovima dok se rasteze.

crna123
    09. Lipanj 2016. 17:26

Kad lezi unazad skroz koda da most oce napravit tak i kad ju dizem. Negdje sam procitala da je ok dok ga drzis da ide i naprjed glavom i ljevo desno al ne nazad. Nisam skuzila kak mislis ljevo desno?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.