Joj cure ,luda sam i mislim da ne mogu više. Moja malena,od 12-13h svaki dan urla,vrišti skoro bez prestanka... do navećer,dok ne zaspi. evo već 10 dana. Ja sam luda,jer nije ona bila takva. Uopće! Probala sam sve i stvarno više ne znam koji je razlog...ustvari sumnjam na nešto.
Prije 10 dana smo počeli kuću renovirati,krov mijenjati itd. i ja sam morala svaki dan otići iz kuće sa malenom,zbog buke,prašine...večinom smo bili kod mojih,a bilo je dana kad sam išla kod legice,pa drugi dan kod mame,pa treći kod seke,pa četvrti opet kod mame i mislim da maleckoj to bilo jako jako stresno ( kao i meni) ujutro ju budila,jer smo morali krenuti ,a navečer se vraćali za spavanje. Tad je i krenulo to njeno plakanje,ali toliko plače da se guši i nikako ni s ničim ju ne možemo smiriti.
Mislila sam prvo da je skok i naravno stres zbog situacije,međutim sad smo doma 4 dana i nikako da se smiri ,a mislim da ni skok ne može tako drugo trajati,ili????
I onda sam se nečega sjetila. Kako sam odlazila od kuće svaki dan,puno sam visila u gradu i jako puno smo šetale sa prijateljicom,što značilo da nisam mogla svaki put dojiti,nego sam dala samo bočicu. I tako mic po mic,ona ujutro i navečer odbijala siku ,a preko dana nisam dojila kad sam bila u posjetima ili u šetnji i na kraju ostalo je dojenje samo preko noći.
Ja svima kažem,da mislim da je to razlog,da moja malena neutješno plače danima. naravno ostali kažu,da je ne moguće. i sad ja idem provjeriti i istina,postoji to,da ako naglo prestaješ dojiti ili smanjiš,da je to za bebu trauma, i sad sam ja opet koma! Bila sam tužna već što mi je ujutro i navečer odbijala siku,pa i ljuta zbog situacije i što nisam imala priliku dojiti preko dana,ali uopće nisam ni pomislila da može izazvati kod nje traumu,prestanak dojenja.
Ne znam da li mogu vratiti sve na staro! ??
Hej
Puno mi je lakse kad vidim da i drugima je kao i meni. Mislila sam da ja nesto krivo radim, jer mali prek dana bi bio samo na cici i nece bas spavati.ja preko dana nista ne mogu, jedva i jedem i pijem jer mo je stalno u rukama. Po noci jos i odspava lijepu rundu, ovisno kako kad....malo je iscrpljujuce, a ne znam sto da radim...
Nisam ni.znala za taj sok zbog smanjenja dojenja, ne znam kako bi ti pomogla. Nadam se da ce se smiriti brzo.
Maya
Jutro!
Oh, sad ste me utješile sa količinom izdajanja ;) vidim dosta njih priča kak sprema u hladnjak, zamrzivač pa sam mislila da su to veće količine u pitanju..
Kriszta ajoooj mogu mislit kako ti je, pa srce slomi takav plač
iskreno nisam čula za traumu zbog naglog prestanka dojenja, mislim da je više takva zbog stresa od vozikanja okolo i novih prostora. Pa kad sam tek došla s malenom iz bolnice mi rekla patronažna da joj može trebati i do tjedan dana da se navikne na novu okolinu i prostor (a u bolnici 3 dana bile, neš ti šta se navikla na onaj prostor) a i skokovi mogu trajati po par dana. Čim ih se izbaci iz njihove rutine ona su u plaču. Probaj kad bude smirenija nuditi sisu i tako svaki puta možda ju ponovo prihvati.
Držim vam fige da se brzo vratite na staro!
Moram svoju malu pohvalit ( da nije da stalno kukam :P) ali sve manje plača ima i sve više brblja i gleda okolo i smije se. Po kući stignem svašta obaviti i dok je budna, perem suđe i pričam s njom a ona se smješka i sluša . S grčevima smo lagano pri kraju nadam se... Još samo da se unormali spavanje po noći i nitko sretniji od mene :D I dalje su buđenja u 2,4,6h. Noćas kao muž će uskočit u 2h da ja spavam dalje ali nije to to izgleda hahhaha nakraju je to bilo da ju je baš lijepo razbudio u 2 da smo bili budni do 4 a ne spavali do 4
Pozdrav,
Pitale ste za izdajalicu ja imam električnu Aventovu jednostruku i meni je super. Ja se samo izdajam svakih 6 sati i izdojim iz svake od 120-150 ml. Jako rijetko 180 ili više to ako mi je razmak 8 sati. I uvijek izdojim jednu do kraja pa drugu, jer dok izdajate mlijeko se i stvara tako da curi ali i to s vremenom prestane. Svaki put mi je druga sisa prva za izadanje i ona koja je prva da više mlijeka razlika je i po 30ml
Da vas ne zbediram i ja sam napočetku jedva 100 iz obje dok se sise nisu navikle na izdajalicu. I sklop u glavi se malo posložio. I sad kad se iživciram ili ne jedem ili ne pijem dovoljno imam jako malo mlijeka. Jedva za jedno hranjenje iz obje. Moj mališa jede svakako ali uvijek ugrijem 160ml a jede svaka 2-4 sata ovisi koliko je pojeo obrok prije.
Meni isto ovisi koliki je razmak izmedju izdvajanja, normalno.... i dali sam dojila prije izdavanja ( prije mislim na razmak od sat vremena).
Cure koliko su vaše bebe papalo kad su imale mjesec dana? Mi smo do prije par dana po 90 ml, što je i sad slučaj u 50% vremena, ostala hranjenja su i do 140ml. Mjesec napunili prekjucer :-D
P.s. kad dođemo u situaciju da jede svako dva sata a ja ne mogu izdvojiti odjednom, onda jedan obrok bude ad i onda u četiri sata uspijemo izdvojiti za jedno hranjenje. Uzmem ja i sprej za poticanje mlijeka ;-)
P.s. kad dođemo u situaciju da jede svako dva sata a ja ne mogu izdvojiti odjednom, onda jedan obrok bude ad i onda u četiri sata uspijemo izdvojiti za jedno hranjenje. Uzmem ja i sprej za poticanje mlijeka ;-)
Sortiraj odgovore
Najstariji