Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinyBabyToes
    06. Lipanj 2016. 20:45

Kiki_ca svaka čast na ručnom izdajanju pa toliko :)
    Kakav je bio po putu? Premišljam se bili za mjesec dana i mi s njom na more, bojim se kako će reagirat na put i drugu okolinu?

Crna to dajete čaj zbog kakice ili grčeva?
    Ove hippove u zrncima sam ja do sad mislim vidjela samo za bebe od 4mj...jedino sam u dm-u vidjela taj u vrećicama za od prvog tjedna na dalje...

crna123
    06. Lipanj 2016. 20:57

Da da taj u vrecicama dajem. Pa ne znam za sve skupa nekak sam odma pocela davat i nisam imala nikakvih problema jos nisam ni primjetila da ima grceve a kazem kad preskocim onda nema taj dan kakicu. Ne vjerujem da je slucajnost jer nisam par dana dala

nasdva
    06. Lipanj 2016. 21:00

Brizna ovisi o količini mlijeka, nekad sam gotova za pola sata nekad za sat vremena, ali definitivno je lakše. Ja si prije izdajanja izmasiram sise pod toplom vodom. Za vrijeme izdajanja masiram sisu koju izdajam. Poslije izdajanja si stavim hladne komprese za sise one next care ()bio kupon za to u dm). Meni osobno je lakše ako si pistepeno pojačavam snagu usisa na izdajalici. Ako na brzinu prebacim na najjače stvore mi se kvrge. Po uputama na izdajalici piše u 10 min da se može izdojit 60-125ml.

TinyBabyToes
    06. Lipanj 2016. 21:30

Ma sigurno pomaže, kako ne :)
    Koliko ml dnevno daš čaja? Razmišljam da joj sad počnem malo i čaja tog nuditi, naškoditi ne može.
    HB prošli grčevi, evo je već par dana zaspi u 20h lijepo na miru, baš smo odahnuli napokon.

Nasdva pa ti to cijeli ritual imaš! ;) očito ja sve krivo radim.
    Nisam nikad još izdajala sat vremena, jer meni nakon valjda 10min nema više, bar dok sa izdajalicom pokušavam više ništa ne curi...Moje najduže izdajanje traje valjda pol sata :/ i kako koji put, izdojim između 80-150ml
    Ne stavljam ni obloge niti masiram nešto posebno, nemam kvrga..
    Ali vidim gdje je razlika, rekla si da izdajaš svakih 6 sati dok ja pak svako malo. Kak ona spava ja se uhvatim izdajalice.
    Da čekam duže ona popije već sve pa nema više... Neki dan sam ujutro u 7 izdojila 200ml do 11h je sve popila...

crna123
    06. Lipanj 2016. 21:41

Napravim ujutro caj oko 100ml i to imam cijeli dan dajem tek iza dojenja da ju to ne zasiti. Ima dana kad sve popije ima dana kad pola..to sam i ja rekla naskodit ne moze.. nisam htjela nikog slusat tj.one price da joj to ne treba.. 
    Nasdva lijepo ti to ja sam u ovoj skupini qk mi se nakupi na izdajalicu i isto max ono 10 min i nema vise

Halila
    06. Lipanj 2016. 21:59

Crna taj čaj i ja imam, al moja curka neće baš piti. Jedva 10 ml popije. Ovaj hippov u zrncima sam vidjela samo od 6. mjeseca. I taj sam kupila, ja ga pijem. 

Inače, nama danas bila patronažna, curka je u 6 dana dobila 220 grama, što je super. Rekla je da nastavim s kombiniranjem dojenja i ad-a i pokušat postepeno smanjivat ad. Mlijeka imam dovoljno, ali ona se većinom ne najede do kraja jer zaspi pa zato stalno traži jesti, a i zato je dobivala manje na težini.
    S grčevima se više ne mučimo, samo povremeno ona plače kad treba kakat a ne može, al kad obavi svoje, onda je mir.
    Jako je draga, puuuno se smije i jaaaako puno guguće. Baš se patronažna čudila danas kako je brbljava 

Jesu vaše bebe počele hvatati stvari? Moja pokušava uloviti npr zvečku kad držim ispred nje, al tek je par puta uspjela.

Ninachh12
    07. Lipanj 2016. 08:55

Halila-od stvari najvise voli hvatati moju kosu :p ali i ako joj dajem zvecku uhvati je i lupi se po glavi s njom pa ne forsam zvecke. A na baby gymu sve one plisance sta vise lupa rukama :)

nasdva
    07. Lipanj 2016. 08:57

Imam ritual, ali on je samo na mom mlijeku i jede u prosjeku svaka 3 sata u flašku mu stavljam svaki put 160 jer nikad neznam koliko će pojest. On jede 6 puta dnevno a ja se izdajam 4 puta i u hladnjaku uvijek ima mlijeka za min 2 hranjenja.

Imate u konzumu hippov čaj od komorača u filter vrećicama od 1 tjedna to ja pijem.

mamasita4
    07. Lipanj 2016. 09:08

Malecka mi muku muči sa slinom vec dva dana....stavljam fiziolosku i pumpicom malo izvucem al ona jadna hroplje, ocito toga ima dosta....nocas se budila stalno jer ju je mucilo jako....Ima li jos nesto sto bi mogla probat osim fizioloske i pumpice????

mamasita4
    07. Lipanj 2016. 09:11

I da, ja se isto izdajam cim stignem, nekad to bude i nakon 2 sata....prsti i ruke me bole vec dosta od ove rucne izdajalice, al evo prijateljica bi mi trebala brzo donijet elektricnu. 
    Prije dva tjedna me doduse zaboljela lijeva sisa na jednom mjestu, cak se malo bilo zacrvenilo, kontam da se malo zacepio kanalic neki, uglavnom, masirala sam i izdajala i proslo je. Sad prije dva dana isto na desnoj sisi...Ufff. Boli. Cak i malo manje mlijeka izade iz nje sada pa kontam da je sigurno zacepljeni kanalic, ne moze bit nista drugo, zar ne?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.