Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinyBabyToes
    21. Listopad 2016. 20:19

Eto i nas. Stejrali moje, vrijeme je za kupanje i spavanac!
    Ja vam velim, čak su i meni draži svekrići nego moji, s mojima ima previše posla :D

Mamasita to je valjda ušla u fazu kad plače na sve nepoznate face. Pisala sam o tome prije eto možda mjesec dana, nepoznata faca ili netko koga nije dugo vidjela odmah plač. Sada više ne. Sad mi se čini da zna tko sam ja, tata, bake i dede. Dedama samo baci neki mrki pogled, moju mamu zbunjeno gleda i ok može proći neko vrijeme njoj u rukama, ali svekrvi se baš posebno smije. Više se njoj nasmije nego kad mene ugleda. I ne skida pogled s nje. Hmmmm sumnjivo mi to

Blitva prošla odlično :D Ovaj put sam i sa štapnim izmiksala u kašu baš. Jedan list blitve, jedan krumpir i jedan pasternjak. Pojela sve.  Mlijeko nije htjela pa onda znači da se najela valjda.

Kriszta je više povrće voli. Do sad svo voće šta sam joj nudila je pojela manje. One kupovne (kad sam ih već nakupovala) joj nudim pojede nešto ali nije baš oduševljena. Ili prerijetko za nju ili okus.

Duda.... Zbilja ne znam bi li joj umjesto boce kad zaplače po noći trebala dati dudu? Tu i tamo prek dana ju uspavam s dudom ali kad ju polegnem u kolica sama izvadi dudu iz usta, baci sa starne i prste u usta. Ne znam jel bi nam duda pomogla ili odmogla. Sad mi pak jede više po noći nego preko dana?!

U 7 je spavanje. U 5 joj ponudim drugu kašicu. Ne dajem joj ono šta smo jele za "ručak" pa joj nudim kao nešto voćno ponekad sa onim pahuljicama. Sad sam joj smješala onaj frutek marelica/kruška i dodala pahuljice proso/riža/heljda, pojela par žlica, dalje neće. Za par minuta vidim nju pojela cijelu bananu s mamom? Mlijeko u 7 pojede manje naravno. Sad pojela 90ml.
    Al mislim da joj i ne ponudim kašicu nego čekamo lijeko u 7 da ne bi bilo razlike. Eto jučer nismo kašicu navečer jeli, popila mlijeko prije spavanja pa svejedno buđenje u 10,2,6.

Ivchi hahahhahahah rafal!!! To ti je normalno. Neprobavljeno izađe tako. Kad smo jeli mrkvu uredno su bili komadići vidljivi :P
    Phil Collins... Pariz... jooooj
    Jadna maca hahahhahahah
    Ja sam stalno dovlačila sve živine s ceste doma, jedna maca se provukla između zida i ušla u ormar, vratim se iz škole, mama me napala jesam li normalna, šta macu zatvaram u ormar, jadna cijeli dan tamo bila :D

Ninachh mogu samo mislit u kakvoj si gužvi, svaka ti čast! Bitno da se ti nama javiš koji put ;)
    Bravo na puzanju! Još malo i eto nje na noge hehe

TinyBabyToes
    21. Listopad 2016. 20:27

Opet ja i moj roman

Muž pobjegao van, ide si po igricu. Igrat će, aha. Ako će igrat kroz noć to će zapravo za mene biti super, ja ću spavat a on kad je već budan može skakat na svaki kme. Samo da slušalice smanji zvuk.

Ninachh spomenula, malo me iznervira uprljana roba nakon kašice. Stavim slinček, ali nema tu spasa. Ako nije oko vrata, onda zagnjuri ruke pa nastradaju rukavi (jer ih zaboravim potfknut prije) ili mi padne iz žlice na noge. Tepih ispod stola neću ni opisivat. Nakon klope odmah na presvlačenje, bodi ondah isperem da se ne skori i ostane flek.
    Onaj sapun iz dm-a za mrlje je dobar. Malo protrljam prije pranja i skine se.

mamasita4
    21. Listopad 2016. 21:00

Mi cendramo na najjace. Ma nije ni cudo kolko sline jadna ima...usisavamo svako malo,al opet se stvara...doso danas onaj na baterije...a ne znam sta bi vam rekla...daleko je od usisivaca,al opet-pomoc ce mi po noci pa ajde. A narucila sam i jednu mast,kao vicks,sto se moze mazat bebama od 3mj pa nadalje naprsa. Pa sam joj sad prije spavanja namazala. Od Trudi je,bas lijepo mirise. Ono eukaliptus,kamilica i jos nesto...gledala sam,mucoplant ne mogu mazat jer je mala,ne smije se,pa sam nasla ovaj. I narezala kapulu naravno. Miomirisi u sobi su predivni. Cekam je sad da pocne kmecat.
    Cijeli dan je ajme. Vecer pogotovo. Nosim je tri sata i samo place....uzas. uh-proc ce.

nasdva
    21. Listopad 2016. 21:08

Pozdrav, mi danas predvečer bili kod svekra i svekrve. Ne viđamo se često pa smo si dobri. Sad kako je svekrva bolesna viđali se malo češće, pa nas je šmrkavi nosić u tome omeo. Ali dobro. Glupo nam je tamo ić dok je on prehlađen jer baka ide na kemoterapiju ima rak pluća. Super reagira na lječenje navodno se povlači pa muž više ne forsira jako da se ide.
    Cure spas za zmazanu robu kod hranjenja kašicama je onaj slinček s rukavima od materijala od kojeg rade kišobrane. Ja to zovem kabanica za papanje. Nakon klope mokrom gazom ga umijem i operem rukice to skinem. Kad on zaspi operem i suho na radijatoru za 5 min i spremno za drugu upotrebu. Koliko se pere slikica se izlizala. Kupili u bebi centru za nekih 40-ak kn i super  je malo mu je veliko ali jače zategnem kad vežem. Ispod stavim slinček ako slučajno potegne pa mu padne da ne zamažemo majcu. Spas svaka čast onom tko je to smislio.
    Moramo ljetnicama napisat da ima i dobre djece da se žene ne preplaše, a opet me strah hvalit ga da se ne pokvari.
    Ide spavat najkasnije u 20:30, oko 00:00, traži dudu, nekad i oko 2:30, u 5:00 popije mljeko. Spava do 7-7:30. Popodne odspava 2-2,5 sata u komadu nekad i 3. Ide spavat u podne i ima 3 kraća spavanja po pola sata. Sad kad je nosić ok vratili se ustaljenom ritmu.
    Nadam se da se sad neće pokvarit

Ninachh svaka čast kad stigneš i faks i zahtjevnu bebu i sve kapa dolje. Mi za prvi obrok onaj oko 8-9 jedemo žino-mlječnu-voćnu, a za drugi obrok oko 15 jedemo povrće s mesom ili bez kako koji dan.

Tiny nova slikica šećer mi je s tom zurkom 

Mamasita nadam se da će vam luk pomoć. 

Ivchi super za koncert sad kad ti bude bed sjeti se da imaš karte

nasdva
    21. Listopad 2016. 21:11

Mamasita stigo tvoj post dok sam ja pisala svoju bibliju.
    Izdrži možeš ti to. Lovro otkad može disat je opet ok ne cendra bez veze i ljepo spava. Kak ti ono kažeš sve će proć.

TinyBabyToes
    21. Listopad 2016. 21:36

Mamasita drž te se! Tvoje riječi si stalno ponavljam... PROĆI ĆE
    Tko će se prvi onesvjestit od svih tim mirisa :D

Sad ju to već duže nosek muči? Nama je nos prošao nakon dva tjedna, baš kako je Ivchi rekla da traje.
    Dobro će doći i taj na baterije, da ne budite cijelo susjedstvo u pola noći s usisavačem hehe

Nasdva hvala ;)
    E baš sam to vidjela jučer mislim u C&A, i bi/nebi uzela, nakraju zaboravila uzet! E to znači sljedeći put pod obavezno. Ne znam koliko tamo košta, ali tu su negdje cijene sigurno.
    Mene muči to šta se naljuti kad joj samo idem stavit slinček oko vrata, a imam baš dobar koji ne ide preko glave nego je na čičak sa strane. I eto to ju raspizdi pa me bilo strah kako će reagirat na oblačenje te "kabanice" ;)

Šta je je, baš se samo jedno jutro sve promjeni. Nema više onih pola sata spavanja prek dana kako je bilo prije i šta me izluđivalo. Sad spava jedno kratko i jedno duže spavanje. Danas me iznenadila pa je ujutro odspavala od 8 do 9,30. Pa jedno od pola sata i onda još od 3 do 5. I svejedno je zaspala u svojih 7 :D
    E vidiš.... mogla bi lagano promjenit da prva kašica bude ranije pa da i ta druga bude ranije. Jer ovo mi se čini kasno dosta pa neće mlijeko prije spavanja pa se i gladna zbudi tako rano. Ma... možda bolje još ništa ne mjenjat sad dok bar ide klopanje

nasdva
    21. Listopad 2016. 22:05

Tiny mi smo na početku prvu kašicu jeli u 11, ali mi oko 8 pio jako malo mlijeka 50-60ml i onda kad smo uveli drugi kruti obrok prvu kašicu sam prebacila za jutro i lijepo pojede svojih 150-160 ml. Tako da ima mlijeko-kašica-mlijeko-kašica-mlijeko-mlijeko

crna123
    21. Listopad 2016. 22:49

Bokic!
    Ona meni cica ujutro u 8 pa je oko 11 voce popodne povrce i navecer neke zitarice griz keks i to jede oko 9, oko pol 10 zaspi i prvo budenje oko 4 i drugo oko8 kad se digne il pol 9 tako da ide na bolje. Jeej... davala sam na meskoljenje dudu jer znam da nije gladna a sad se skoro ni ne meskolji. Nocas sam ju jedino nasla na trbuhu kak se igra s dudom ja onak haloo nazad spat i duda u usta i spava valjda neki polu san..
    Ja ne koristim vise slincek skoro ljepo jede nis nema okolo ne curi ne pljuje tak da nemam problema s tim hb. Moram pokucat u nes jos nije bila nista bolesna. Sad odkad je zub vani gura prste nutra al ne po njemu neg negdje u stranu. Danas smo isli kulit druga kolica jer ova moja su mi preteska posto sam u kuci i imam par stepenica do ceste i nemrem ja to sama. Ova su lagana a i birala sam vise po izgledu neg lakoci hh. Al dobro samo 6kg imaju tak da bit ce spas. 
    Sad ce pocet svi hodat jos malo a do nedavno smo tek trebale rodit. Nostalgija me hvata kak brzo ide bas mi bude zao... ah..

TinyBabyToes
    22. Listopad 2016. 09:09

Jutro!

Nasdva tako i meni manje mlijeka pojede ujutro. Sad smo prešli na to da papa kašicu oko 11,12 (sve ovisi kad se ujutro ustanemo), pa mlijeko pa kašica. Probat ću lagano prebacit da prva bude ujutro.

Crna pa lijepo je to spavanje! da se ne urekneš, pokucala sam o stol ;)
    Uh nemoj ni spominjat, još malo i godina dana je tu
    Koja ste kolica kupili? To kišobran kolica kad su tako lagana?

Ja sam nakraju odustala od kupnje kolica za sada, nisu ova loša, navikla se već i na te kotače šta preskaču hahaha
    Sve šta sam gledala ni jedna mi se ne dopadaju baš, jer mi još spava u kolicima preko dana. Kasnije kad će biti veća ću uzet ta kišobran kolica. Za sad se ova super sklope i možeš ih gurat pa se ne moram mučit s nosanjem.

Noć je prošla bolje nego ovih zadnjih par dana. Probudila se opet u 22,20 (presmiješno mi je kako je u minutu točna ) popila i spavala do 5. Pojela. Za pol sata eto nje tamo cmizdri. Prebacili u kolica, upalili napu i spavali smo svi do 8 :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.