Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    crna123
    10. Listopad 2016. 12:59

Jutro!
     Meni sad tek opada kosa i to u pramenovima a dobila sam mali milijon mladih isto.
     Dobro je nije nis nakraju ostalo crveno malo na glavi cvrga splasnula. Ma ne znam ni ja kak prala sam zube i gledam ju i na sek se okrenem i cujem onak tup udarac i nju na podu.. ah znam da ce bit jos tog tek je pocetak. Ja sam kupovala onaj pampers zlatni al mi je isto sad poceo prek noci pustat jos sam na onih 3-6 al zato kaj ona puno vise piski od tekucine pa ne mogu tolko upit sad imam jos paket za prek dana te koristim a prek noci broj veci on drzi. Ja nikak da odem po trecu pikicu.. nemam doma dig. Vagu pa sam ju posjela u kauflandu na vagu haha i varira oko 6100-6200 huhu napokon prek 6

nasdva
    10. Listopad 2016. 13:49

Tiny košta 4050,00 ali je late night pa je bio popust 15%. Mislim da Be safe ona koja može u oba smjera kad ide konta vožnje je isofix, a u smjeru vožnje je na pojas

TinyBabyToes
    10. Listopad 2016. 15:22

Ivchi hahahahahah poznato mi to za dlake. Više kod mene radi britvica nego kod muža ;)
    Šta nisam muškarac?!

Ma kakva nemajka,tako treba :P Sad još malo i bit će uzaludno sve sterilizirati kad sve u usta ide šta god ulove hehehe

Crna ma bitno da je ona dobro :)
    Mi smo prešle na pelene trojku, od 4-9g.  Za sad mi se još čine taman. Ti kao i mi, slavlje šta smo prešli 6kg napokon ahhahahah
    U bolnici izvagali 6,400g ja sretna

Nasdva hvala na info. Pogledat ću još i tu Be safe. Mužu se svidila ona koju sam link stavila...HB napokon bar neka da mu se svidila šta sam mu pokazala..

nasdva
    10. Listopad 2016. 19:23

Pozdrav,
    I tako ja danas ostavim svoje djete kod bake u 10:45 s hrpom uputa  i jedna od njih je da mu oko 11:30 napravi mljeko i najkasnije u 12:00 uspava. Vratila se ja u 13 h a moje dijete budno. Kao nije mu se dalo zaspat jer mu je sve bilo zanimljivo, bila mu je teta, baka je čuvala i drugog unuka koji ima 4 god. Naravno baka se nije sjetila preć preko dvorišta u našu kuću pa ga tu uspavat. Uzela ga ja nismo ni sjeli na kauč spavao je. Cijelo popodne kad je budan visi po meni.
    Pitam ja njega malo prije idemo li baki što inače izmami smješak, danas plač. Vraća on meni to kaj sam ga ostavila.

TinyBabyToes
    11. Listopad 2016. 08:53

Jutreko!

Evo nas nakon neprospavane noći. Dobila svoju prvu temperaturu. 38,5. Meni je cijeli dan bila vruća i čangrizava, pospana, ali si mislim neću niš govorit, još ću biti paranoična. Kad muž kaže njemu je ona vruća. Ajme meni ak je njemu vruća onda možemo odmah na hitnu XD
    Pošaljem muža u ljekarnu po one Efferalgan čepiće, vrati se lupocet čepićima i Neofen sirupom. Aj dobro, bolje išta nego ništa.
    Sad za lupocet mu je rekla da damo kad bude temp 38 (a ne 38,5) a sirup da damo ako pređe 39...

Dali prije spavanja čepić, ali cijelu noć vruća i plače.Zaspi na pola sata-sat i tako u krug. Jedno noćno hranjenje napokon uspjela pojesti cijelu bocu, dignem ju da podrigne a ona se zbljuca kao nikad do sad. Bila sam mokra do gača :/

Danas ujutro mjerim, ista temperatura.
    Ništa,pedica popodne, opet ju zovem. Jooj sam da opet ne moram tam na hitnu jer bum izludila

• Kriszta
    11. Listopad 2016. 09:59

Dobro jutro/dan cure moje :)

Tiny zar nećemo postaviti ono čarobno pitanje?! PA MOŽDA SU ZUBI???? 
    Nadam se da nije ništa ozbiljno i da ćete uspjeti sniziti temperaturu.
    Inače sam ja lupocet čepić kupila,ali daješ kao samo pola. Meni je tako rekla zadnji put,kad je mala imala 7 kg. Piše u uputama sa koliko kg se daje cijeli. Isto tako mi je rekla,da reagiram tek na 38,5.
    Kako malena jede kašicu? Jeste ostavili hranjenje u 14h?

Mi smo jutarnje morali prebaciti u 8h,jer malena skroz odbija ujutro mlijeko. Više ni onih 50 ml neće da popije,ima već par dana. Tako da barem na žlicu će pojesti,malo manje nego inače,ali bolje išta nego ništa. Ujutro se oko 5h budi za klopu,pa joj je slijedeće hranjenje rano za 3 sata. Budemo ovih dana prešli na dvojku ( Novalac 2) pa ćemo vidjeti. 
    Sutra krećemo sa glutenom,a u ponedjeljak ubacim i meseka ,napokon :D Dok sam sve izredala :D

Autosjedalice ( kao i sve ostalo) muž istražuje. Jako je detaljan,tako da će to potrajati,ali nam se još ne žuri. Kad bude našao ,onda ja moram potvrditi i izabrati "dizajn" i voilla :))))
    Sva sreća,što je takav. Meni se ne da,niti stignem se baviti s takvim stvarima.
    Krevetić,autosjedalicu,i sve "veće " stvari on traži,a ja ostalo :)

Crna kako je malena Kiara? Vjerujem da je prvi put najteže..nama se još ništa slično nije dogodilo,čudi me to,kad sam dosta hiperaktivna i temperamentna. Ja sam osoba koja nekad mora nešto razbiti ili se zabiti u zid...itd

Zadnja situacija,da sam  upala u ogromnu rupu ispred svoje kuće,za koje sam znala ( za plin ,duboka 2 metra i ne znnam koliko široka) taman se sredila za van,bio je mrak i nestala sam u toj rupi. Izvukla me mama umirajući od smijeha,a ja blatnjava,pokidana,rasčupana i šepava. Ali svi su znali.da ću kad tad završiti u toj rupi hahahahahahahah

Ivchi & Nasdva kako vam ide uspavljivanje bez nunanja?

Nasdva to ti je baka servis. Naravno,da nam dobro dođe i bitno da baka hoće,jer neće baš svaka,vjeruj mi! Ali pola sata im objašnjavamo,da bi napravili po svom.

Mamasitaaaaaaaa koncert je bio ludnicaaaaaaa. Sigurno te još drži.

TinyBabyToes
    11. Listopad 2016. 11:00

Kriszta da, da zubi su uvijek krivi! Već sam rekla mužu da sigurno zubi jer je jučer cijeli dan rukav od bodija imala u ustima i živčano trljala

Al koliko visoka temp može biti od zuba???

njemu ova u ljekarni rekla cijeli čepić. Ja mu velim pola pa on meni ljutito da moram uvijek kontra i kaj ga neću slušat Tak da sam pustila neka bude po njegovom. Ovaj put :P
    Čitala sam upute al mi niš nije bilo jasno, grama ovog kila onoliko...
    Tak da smo joj dali cijeli, valjda nisam nešto usrala sad?? Kakala je po noći ali nije bio proljev. Sad sam mjerila pala temp na 37,5..

Sad pak zbog temp nije raspoložena za krutu hranu, ali smo do jučer imali dva obroka. Prvo smo ujutro oko 10,11 jeli voće pa onda oko njenih dragih 3sata povrće- krumpir, brolkula i mrkva i ubacila malo puretine. Sve je pojela. Al eto jučer nije ništa htjela. Razumljivo jbga :( Ni mlijeko baš ne želi od jučer

Hahhahahaha baš nađeš rupu! Jel to ona rupa u koju se hoćete sakrit? Al i ja sam poznata po šeprtljavosti, kao da imam dvije lijeve :P

nasdva
    11. Listopad 2016. 13:17

Pozdrav,
    Tiny vas baš muči temperatura ili niska ili visoka 

Kristza uspavljivanje ide ok, navečer zaspi u svom krevetu dok ja ležim kraj njega u svom pa onda ko noćas se dovuče u moj krevet. Po danu ga samo primim i tako zaspi. U kolicima i dalje neće zaspat, ali u autu zaspi.

Nas opet muči nosić nema toliko da imam kaj usisat ali se čuje nešto u nosiću.

Cure da li vaše bebice traže piti dok jedu kašicu. Lovri je to glavna fora zadnjih nekoliko dana. Vrišti na specifičan način da je žedan, popije si malo čaja i nastavi jest.

crna123
    11. Listopad 2016. 14:21

Ja joj dajem iza kasice pit nekak si razmisljam pa i ja pijem iza jela mozda tak i oni :) mi dosli s cjepljenja 6200 i 62duga i dobili uputnicu za vadit krv i mokracu samo ne znam kak cu ja to skupit u tu vrecicu. Ostavit cu ju golu ujutro prije pa se valjda bude popiskila

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.