Nasdva u kategoriju I moze tek kad se pocne sam dizat iz sjedeceg polozaja na noge, ja bas jucer gledala sjedalice... Mislim da cu kad dodje vrijeme cybex pallace m fix uzet, 1/2/3, i Amen do 12.godine... oko 2000 kn dodje, nije tak strasno obzirom da mi je ova bila 1700 kn a koristit ce maks godinu dana...
Kamikaze misa mu, ma mozda nije pocetak nicega, nadam se da ce brzo proc i da se nece vracat.a pedijatri ko i doktori opce prakse, ne vjerujem puno u njihove dijagnoze bez specijalista...
Kamikazee prvo bravo za malog! A drugo,nadam se da će se njegovo stanje poboljšati još.
KOd nas isto ima novosti. Više njih. Kao prvo,malena jučer cijeli dan baš je bila teška za spavati,kao da je joj previše. Budila se stalno. Odgađala spavanje ( situacija je slična danas) Kontam da sad mijenja "rutinu"samo još nisam skužila u kojem smjeru.Bila sam svjesna da ćemo i navečer imati problema,mada je treće spavanje je trajalo 10 min.Navečer nije zaspala u pola9 kako i inače,nego dobro iza 21h. Slijedeće buđenje je bilo u 7h ujutro!!! Naravno ja sam od pola 6 budno čekala ,da se probudi. Ni dudu,ni papati ništa nije tražila. Da se razumijemo,svjesna sam da je to sad bilo i tko zna kad slijedeći put,ali opet...prvi put se probudila bez podočnjaka!!!!!!
A treća novost je da i mi PUŽEMO!!!!!
Već danima trenira i malo puže,pa se prebaci na leđa,pa se svađa,pa digne guzu,pa udara živčano s nogama. Ali danas propuzala,onako vojnički...smiješno izgleda,još je nespretna, i kontam da nije brza kao Filip od Kamikazee..ali na svoj "bakin način" vuče sebe po podu.
Tiny tako je i moja Mia počela,ko ringispil u krugu ,sad će i tvoja onako pravo početi.
Mamasita danas je koncert? Lijepo se provedi!!!! Sutra nam ispričaš sve! Joj,kako će ti biti lijepo..
Nasdva znam da i ti kod dohrane preferiraš žitarice,pa me zanima,da li uz svaki obrok mu daješ?
Moja nekad po 4-5 sati neće da jede ,kad se fino napapa 150 ml voće+žitarice+mlijeko. Večinom miješam 3 voća. Možda je to problem. Previše svega!
Uz povrće isto dajem,pa sad nisam pametna.
I sad me još zanima vaše mišljenje o jogurtu i svježem siru. Negdje piše sa 8 mj.može se uvesti,a negdje sa 11 mj. Mislila sam treći obrok ubaciti tek kad mogu uvesti jogurt,svježi sir...pa da to bude kao užina prije večere.Molim vaše mišljenje što se jogurta i sira tiče i kad ste vi mislili ubaciti 3.obrok.?
Autosjedalica i ja sam mislila svakako kupiti onaj "1.2.3" od 9 kg do 36 kg.Ali još istražujem koji.
Mi stignemo,tek smo na 7 kg. Imamo još fore.
Kristza jedan obrok mu je mljeko-žitarice-voće jedna vrsta voća a ako koristm hipp kašicu onda su 2 vrste voća. Jedan obrok je povrće i ako nije krumpir, onda je palenta ili rižine pahuljice. Ja mislim da mu treba nešto tako da bi duže bio sit. Mi smo prvu kašicu s 11 prebacili na sat vremena nakon buđenja, jer je u to vrijeme pio malo mljeka ne više od 100, a kišicu pojede cijelu oko 150-160 ml, pa imamo mljeko prije dugog spavanja. Kašica kad se probudi i još 1-1,5 obrok mljeka do kraja dana.
Kuhala sam mu neki dan palentu s kruškom. Kak je to fino iznenadila sam se.
U povrtnoj kašici kombiniram 2-3 vrste povrća ovisno o povrću. Danas će jest krumpir-mrkva-tikvice. Pa imamo kombinaciju krumpir-blitva, mrkva-korabica s piletinom, brokula-rižine pahuljice ili riža, palenta-blitva, riža-tikvica
Moj muž bira auto sjedalice i odabrao je od Be safe neku do 18 kg s izofixom i ide u smjeru suprotnom od smjera vožnje. Jako je skupa 4700 kn.(s tim da city centar svaku 1 srijedu u mj ima popust 15 % ispast će manje) Ima jeftinija varijanta od Be cool ona se može okrenut u oba smjera.
S tim da mi imamo namjeru vozit ga u smjeru suprotnom od smjera vožnje min do 2 god.
E da Kristza muče i mene mlječni proizvodi u nekim kalendarima skuta i jogurt idu rano, ma da je u većini to s 10 mj. Zadnji kalendar koji mi je dala pedica u njemu ide s 8mj skuta i svježi kravlji sir, s 9 mj jogurt, acedofil i sl.
Ja s trećim obrokom neću žurit. Negdje sam čitala kao s 6 mj. 1obrok, s 8 mj 2, s 10 mj. 3 Ja njemu već sad uvela 2, a treći će čekat bar do 8 mj. Jer ipak u ad ima sve što njima treba. I ponekad se pitam koliko on uopće iskoristi povrće i voće kohe je pojeo. Blitvu mu sjeckam na sito i takvu ju vidim u kakici.
Kad ce taj peeeeetak? Luda sam skroz. Jedva cekam izac iz kuce. Jos u st kisa vec par dana, stalno smo doma.
E htjedoh vam rec: i sinu sam to pustala, a sad i njoj....stavim joj na tv (spojen je s kompom) na youtube Baby Einstein. To su vam super "crtici" - pogledajte...bas ih i bebe mogu gledat....nisu klasicni, nego sa zvukovima, bojama, oblicima...super za bebace....ona mi zna pogledat i nekih 15-ak minuta, i bit mirna....naravno, malo se igra s igrackama, malo gleda kad je neki zvuk....nesto da su certificirani za bebice, kao nema naglih promjena, bla bla, sta ja zznam....eto, pa probajte vidit.
Najbolje vam je uzet autosjedalicu ovu sto obuhvaca sve grupe....do 36kg....i mirni ste. Provjereno.
Kriszta cestitam za puzanje....vrh je kad nesto tako sami otkriju....hahahaha.
Ja sam ti za jogurt tamo od nekih 10mj.....
Giboooooooo ajm kaminggggggggg! Hahahahaha. Luda žena.
Kriszta, meni je pedijatrica zadnji put rekla da joj sa 7 mjeseci mogu dat svježi sir, a sa 8 jogurt. Vidim da je to još ranije nego što piše u kalendarima.
Vidim sami puzavci prevladavaju. Moja puže vojnički već dosta dugo, odnedavno se diže i na koljena i dlanove, al još ne uspjeva puzat tako, dosta brzo se sruši pa nastavi po vojnički.
Mamasita dobru zabavu ti želim večeras!
Mamasita lijepo se provedi večeras i izguštaj i za nas sve ;)
Sjedalica... daleko smo mi još od prerastanja ove koje imamo, jaje sjedalice
Ali kad dođe vrijeme isto razmišljam o kupnju do 36kg i da bude mir. Neda mi se svako malo tražit i kupovat novu.
Vidjela neku koja ima nastavke za dob pa se mogu s rastom skidati.
ta mi se sviđa http://mym-babyshop.com/Autosjedalica-KIWY-ISOFIX-SF01-Q-Fix-grupa-0-1
Mala je super, zvala za nalaze, sad je sve ok, leukociti i limfociti normalni. Šta joj je bilo taj dan pojma nemam. Veli mama možda neka jednodnevna viroza pa ju je htjela prebolit spavanjem :D
Ili to ili zubi. Ne vjerujem da je od hrane, taj dan nismo ni jeli ništa od kašice, dan prije naribanu krušku.
Mi smo sad sigurno na kako Kriszta kaže "finger food" metodi hranjenja :P
Ovako kruće komade i da joj dajem s prstima obožava jesti. Danas sam napravila mix mrkve, krumpira, brokule (uglavnom šta sam radila nama za varivo odvojila) stavila u to i male komadiće piletine, sve je pojela. Pa damenzi želi ručat samnom
Aj to je sve već probala pa bar žlicu preko kašica tako da znam da nema reakcije. Iskreno pogubila sam se nakon ovih mjesec dana mučenja i više ne znam šta smo sve pokušavali od hrane, ali nekako mislim da joj ovo više odgovara nego kemijanja s kašicama.
Rižine pahuljice ili žlicu ni nacrtanu ne želi ni vidit
Koliko od toga pojedenog oni stavrno prerade pojma nemam. Isto tako sad u kakici vidim dosta grudica neprobavljene hrane ali opet, neka se ona zabavlja s okusima. Mlijeko je i dalje tu, iako ga već tjedan dana slabije jede.
Pojede oko 80-90ml, jedino navečer pojede 170ml. I sad ne znam je li to zbog Nan 2 šta smo promjenili ili se zasiti krute hrane ili jer je bila bubina??
Ne znam i ne želim znat više :P
Kriszta bar si se malo naspavala za promjenu :D Jel to u svojoj sobi odspavala?
Mjenjaju raspored sigurno. Evo ova moja izmjenjala opet, sad bude i po 3h budna bez problema. Pokušavam ju prokužit koji joj je novi raspored, trebat će mi vremena ahhahahaha
Tiny u svojoj sobi je spavala :)
Ali pošto danas navečer nije puno popila mlijeka,ne očekujem da to ponovi :(
Išla u nabavku namirnica danas. Suutra papamo avokado,malo za promjenu. Jedva čekam da vidim reakciju. Uzela sam i zobene pahuljice,te su nam slijedeće...gluten.
Nasdva…ni ja ne želim prije 8.mjeseca uvesti treći obrok,nikako! Ali možda ću sa kravljim sirom sačekati 9.mj,pa tako da za 3.obrok ćemo smisliti nekakvu drugu kombinaciju.
Inače joj isto tako smiksam krutu hranu,kako si ti napisala. ali eto poslije voća ne jede po 4-5 sati,a poslije povrća,navečer prije spavanja popije jedva 100 ml,tako da ću morat očito raspored promijeniti.
Danas sam joj probala manje dati,ma nema šanse,traži ona svoje! :D
Laku noć cure,idem spavati,dok i malena spava.
A mamasita već divlja :)))))
Mamasita- jesi živa? nadam se da si se lijepo provela jučer i da sad odmaraš kolko-tolko heheheh
Kriszta kako je noćas spavala? Ma vidiš da se samo treba naviknut na sobu ;)
I mi isto slabije preko dana jedemo mlijeka pa dva puta nafdoknađuje po noći :/
Sortiraj odgovore
Najstariji