Ivchi tako je i meni bilo stalno na rukama a sad ju stavljam na krevet pa kao vjezbamo pa sjednem pa joj se kreveljim tako da sad bude izmedu spavanja mozda pol sata samo na rukama. Okruzim ju igrackama pa gleda pa malo crtic upalim i tak sve po 10tak min i prode vrijeme
Pozdrav,
Mi danas papali krumpir s blitvom i malo suncokretovog ulja. Popao 160 ml, ostalo mi malo komadića stabljike blitve da nisam dobro usitnila on žvače zazujala sam. Mislila sam da mu neće bit fino, malo sluzavo, meni neslano, kad ono finija nego ona od jučer jabuka-kruška-lino 3 žitarice (riža, heljda, proso)
Mi kad smo počeli s mrkvom davala sam mu čistu mrkvu jako dobro ispasiranu, čak sam je i kroz cjedilo propasirala. Sad ju dodajem kad uvodim druge manirnice.
Lino 3 žitarice sam dodala u jabuku i jabuka-kruška kombinacija jer je bilo bljutavo, budući ja njemu kuham voće i mislim to radit do daljnjega.
Imamo hipp rižu nju dodajem u lino 3 žitarice jer su mu solo preslatke i neće ih. Mi nedjeljom jedemo žitarice ako ne stignem na vrijeme skuhat nešto. E i kad sam uvodila tikvicu nisam ju dala solo nego s rižolinom, kasnije i mrkvom što je bio pun pogodak.
Ivchi probaj ga ne uzet nego mu dodat neku igračku i pričat s njim i poigrat se malo. To nama pali. Ili ako baš nemogu onda i ja počnem cendrat pa me zbunjeno gleda luda mama
Cure, kad ste cijepili djecicu jel im davalo ono 6u1 cjepivo ili ste trazili odvojeno?
Ivchi-grupa na fejsu se zove BW-beba vođa dohrane. Ja ušla na grupu jedan dan, drugi dan sam izišla. Naživcirale su me mame i ograničeno razmišljanje. Hvale se slikama jela od 15 namirnica i samo je ono što one rade dobro-Bože sačuvaj. Jedna stavi sliku palačinki i napise "palačinke od prosenog i zobenog brašna sa kozjim i magarećim mlijekom, dodana qinojom, čista vanilija, cimet i chia sjemenke. Sve 5 ako ona to voli, ali ja sam si u sebi mislila kako je luda ko puška. Mislim daj molim te i onda su se stalno svađali preko komentara bla bla. Užas.
I ja bi da se moja prestane nositi stalnoooo :P :P Sad ima foru da hoće da ju samo JA nosim stalno. Izludit ce me. Uopće ne znam kako cu na faks :P
mamsita-primili 6u1. Znam da od 1000 djece 1 mora imati rekaicju i nadam se da neće biti moje. Isto kao što je od 1000 ljudi 1 alergičan na ose i može od ose umrijeti. Više koristi nego štete od cjepiva, a neda mi se svađati s doktoricom.
Ja zvala pedicu da mi prepiše rojazol za gljivice i kaže ona meni da se ništa bebama ispod 2 godine ne daje i da čistim cice octeniseptom. Wtf? Ima tko iskustva?
Netko se nedavno zezao na moj račun što toliko pazim na prehranu bebe, da je sve domaće, da je razmak između namirnica 3 dana, da šta glumim s tim rižinim i prosenim pahuljicama, da ovo, da šta još uvijek samo cica, kako to da nisam prešla na ad, da zar mi nije dosta buđenja po noći, šta sam čekala do sad da počnem s dohranom itd. Samo sam se smijala. Kaže ta susjeda koja se sprdala samnom da je ona svojima s 3 mjeseca počela davati meso itd, samo sam joj odbrusila da možda baš zbog toga sad mali od 14 godina ide gastroenterologu zbog žgaravice i ima gastritis. Uvrijedila se svjetski.
Zaista nemam ništa protiv nikog i baš me briga šta tko daje svom djetetu, ali šta je s drugim ljudima, pa valjda svaka mama radi ono šta misli da je najbolje za svoje dijete??
Znam da smo tu temu o ljudima već prešli..nekoliko puta..ali moram se pojadati :P
Ja svojoj danas prvi put dala jabuku i rižine, Ma dijete gušta, papa ko velika :D :D
Kristza hvala na savjetu, skuhala sam si jabuke za 2 dana i čekaju u frižderu, samo cu ih miješati s pahuljicama pred obrok. Sad cu sve tako raditi :D :D
Ajoj Kriszta, bogme te mala lijepo držala budnu :(
Tiny, a mislim da ću preći na sportski dio, par dana oko 6 mj gore-dolje, ionako po gradu vidim puno mama da već odavno furaju bebe u sportskom, a rodile su tu negdje kad i ja. I super ti je ova ideja sa prstom u kašicu :D to pamtim, moglo bi mi zatrebat ;)
Ivchi, slažem se s tobom za babylove pelene, meni su isto najbolje. Doduše, nisam ih puno probavala, samo pampers zelene, bijele i narandžaste i pufies. Nisu ni ove pufies loše. Al su babylove puno jeftinije. Ovo za nosanje po rukama je i meni bio problem - kad sam tek rodila, svi su bili na godišnjem i htjeli nosat i nonstop je bila po rukama, pa je onda došlo ljeto i opet ju stalno netko nosa, a sad sam lijepo ostala sama pa nosam :D Ja ju stavim na pod i dam joj igračaka, pa kad joj dojadi par minuta je nosim, pa je onda metnem u banana jastuk i dam joj neki bubanj da po njemu lupa, pa onda opet nosanje, pa na pod itd...
Mamasita, cijepljena je sa tim 6 u 1 cjepivom, prvi put je cijelo popodne preplakala, a drugi put nikakvih nuspojava. Slažem se s ninachh za ovo u vezi cijepljenja.
Ninachh - cice i octenisept??! svašta...A i ova koza što komentira za jelo. A uvijek ima nekih baba (pritom ne mislim na babe po godinama) koje bi se petljale i komentirale, a onda se još i uvrijede kad ti njihove poteze iskomentiraš.
Jel te jabuke iz frižidera onda nekako podgrijavaš ili?
Ma dobro, zanimalo me jeste uzimali 6u1 ili 5u1 + Hep B......
Kad mi je sin bio mali onda je bilo samo 5u1 + Hep B pa je dobivao dvije pikice....sad su valjda to spojili pa dobivaju jednu ali znam da mozete traziti i odvojeno, zato sam pitala.
Ma dobro, velika je to i opsirna tema, ja nekako imam svoje misljenje o tome a to je ukratko da su neka cjepiva potrebna zaista a neka zaista nisu.....primjer je ovaj Hep B....Koji se prenosi iskljucivo krvlju i spolnim putem....e sad, posto sam prilicno sigurna da mi se dijete jos nece upustat u seksualne odnose, jedini je nacin da dobije hep B u tako maloj dobi da npr. igle u rodilistu nisu sterilne...a o tome ne zelim uopce ni mislit....Di-Te-Per je ok, Polio je ok.....Mo-Pa-Ru mi je jaaako dvojben, cak ni maloga jos nisam cjepila igrom slucaja....a kako da cijepim dijete kad dodem na pregled i sestra me pita A jel progovorio jos? Mora nesto ne biti u redu s tim cjepivom kad dijete mora progovoriti da bi ga primilo....
Ma znate sta, necemo vise....smatram da nije bas ovdje za diskutirat o ovome...ako netko zeli otvorit cemo temu....samo me zanimalo jel sad aktualan taj 6u1, pa sam se raspisala....ajmo se mi drzat dohrane zasada
Iv-ka stavi ti sportski dio, nemas straha...oni od 4 mjeseca mogu u polulezeci a to tvoja kolica imaju jel da....Ni moj sportski nije isao u nulu a mali se vozio od 5 mjeseca u njemu....danas je spretan za poludit....tako da ne brineš....
Ninach ko ce cuvat bejbi dok si na faxu? Baka servis?
Sortiraj odgovore
Najstariji